POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
21 Mart 2023 Salı - 19:49

Soyer tüm paydaşlarla kürsüye çıktı, tarihi kongreyi o mesajlarla kapattı!

Büyükşehir tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde 7 günlük maraton sonuç bildirgesinin oylanarak karara bağlanmasıyla sonlandı. Oylamanın ardından kürsüye tüm paydaşlarla çıkan Başkan Soyer, kongre sürecini ve tarihi buluşmayı anlattığı konuşmasını, "Göreceksiniz bir şey değişecek ve her şey değişecek ve bambaşka, çok daha güzel bir ülkede hep beraber huzurla yaşamayı başaracağız" sözleriyle noktaladı.

Soyer tüm paydaşlarla kürsüye çıktı, tarihi kongreyi o mesajlarla kapattı!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve alanında dünyaca ünlü uzmanların yanı sıra Millet İttifakı liderlerini de kentte buluşturan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi paydaşların hazırladıkları önergelerin oylanarak karar bağlanmasının ardından hazırlanan sonuç bildirgesiyle sona erdi. 

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleşen buluşmanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’nin yeni yüzyılını şekillendirecek iktisat politikalarının temelini atması amaçlanan ve çiftçi, işçi ve sanayici-tüccar-esnaf gruplarının toplam 9 zirvesiyle şekillenen bildirgenin karara bağlanması sonrası tüm paydaşlarla birlikte kürsüye gelerek yaptığı kapanış konuşmasıyla tarihi kongreyi sonlandırdı. 

KONGRE SÜRECİNİ ANLATTI 
Söze, "8 aydır uzun bir maraton koştuk. Defalarca, uzun saatler boyunca bir araya geldi" diyerek başlayan Büyükşehr Belediye Başkanı Soyer İktisat Kongresi'nin tarihine dair mesajlar verdikten sonra, "Bugün de Türkiye’de çok katmanlı krizler yaşanırken, yoksulluk, işsizlik vatandaşlarımıza çok ağır bedeller ödetirken, üstelik 6 Şubat’ta yaşanan büyük felakette onbinlerce vatandaşımız canını kaybetmişken, onbinlercesi çadırlarda, konteynerlerde hayatlarını sürdürmeye devam ederken, Türkiye’nin tüm bu olumsuz koşullarında geleceğin Türkiyesi’nin inşaası için bir araya geldik. 8 aydır o umudu yeniden yeşertmek için çocuklarımıza, torunlarımıza huzurla, el ele ve kardeşçe yaşayacakları bir Türkiye yaratılması için neler yapılması gerektiğini, hangi kararların, hangi ilkelerin alınması gerektiğini belirlemek üzere toplandık" diye konuştu. 

Soyer, "Bugün bu çalışmaların sonuna gelmiş bulunuyoruz. Aynı 100 yıl öncesinde olduğu gibi yine Türkiye’nin her yerinden 180 sivil toplum kuruluşu, dernek, vakıf temsilcileri 500 üzerinde delege ile bir araya geldiler. 200’ün üzerinde akadamisyen doğa, tarih, inavasyon ve demokrasi masalarında işçilerimizin, sanayicilerimizin, tüccarlarımızın, esnaflarımızın aldıkları kararları kendi bilimsel disiplinleri çerçevesinde kavramsallaştırmaya çalıştılar. Ve nihayet 50 uzman akademisyenden oluşan Yüksek İstaşare Kurulu tüm bu çalışmaları tekrar tekrar revize etti. Bugün tüm bu çalışmalardan sonra bütün bu kararları tek tek delegelerin oylarına sunduk. Bu hafta delegelerimizin başlattıkları çalışmalar hem birbirlerinin çalışmalarını müzakere etmekti hem de uzman masalarından, akademisyenlerden gelen çalışmaları müzakere etmekti. O arada 80’in üzerinden ulusal ve uluslararası çok kıymetli akademisyen, siyaset, aktivist ve konuklar sunumlar yaptılar. Hepimiz için yeni ufuklar ortaya koyan çok kıymetli sunumlar yaptılar. Bütün bunların toplanmasıyla da bugün bu uzun süren maratonu sonlandırıyoruz" dedi.

BU GELECEK İNŞASI ANLAMINA GELİYOR! 
Büyükşehir Belediye Başkanı, "Bu çalışmalar bize hem umudu hem bu memleketin geleceğine dair her birimizin özgüvenini yenilememize imkan verdi. Biliyoruz ki aynı atalarımızın yaptığı gibi gerçekten barış içinde, huzurla, sağlıkla bir arada yaşayacağımız kentler ve yeni bir Türkiye inşa etmek mümkün. Çok önemli kararlar alındı bugün bu toplantılarda ama bu kararlar kadar önemli olan yöntemimizdi. Gerçek anlamda bir demokrasi inşa edildi ve bu demokrasiyle de herkesin farklı çıkar grupları olarak tarif ettiği gruplar ortak bir gelecek tasavvuru ortaya koyduklar. Belki de içerik kadar önemli olan bu biçimdi ve bu gelecek tasavvuru bir gelecek inşası anlamına geliyor. Biliyoruz ki bu kararlar bir takipçisi olacağız ve bu kararların hayata geçirilmesiyle de geleceğimiz daha aydınlık olacak" ifadelerini kullandı. 

BİR ŞEY DEĞİŞECEK VE HER ŞEY DEĞİŞECEK! 
Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini şöyle noktaladı: En başta bu delegasyonun tüm bireylerine, bu büyük organizasyonun hayata geçmesi için emek veren çok kıymetli çalışma arkadaşlarıma, 8 ay boyunca vizyonları ve çizdikleri ufukla bizlere rehberlik eden çok değerli akademisyenlere, bilim insanlarına, çalışmalarımızı kamuoyuyla paylaşan basın emekçilerine çok teşekkür ediyorum. En çok umudumuzu büyüttükleri için, geleceğin Türkiyesi’ne dair umutlarımızı yeşerttikleri için... Göreceksiniz bir şey değişecek ve her şey değişecek ve bambaşka, çok daha güzel bir ülkede hep beraber huzurla yaşamayı başaracağız. 

Soyer konuşmasının son bölümünde zaman zaman gözyaşlarını tutamazken, konuşması kürsüdeki paydaşlarca uzun süre alkışlandı. 

 
CHP İzmir'de gençlerin başkanı da vekillik için yola çıktı!
 
Erdoğan'dan Bağdat yönetimine çağrı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Ortak hayallerimize birlikte yürüyeceğiz"
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin son gününde konuşan Türk Girişim ...
Belediye önünde memur isyanı!
Memur sendikaları Karşıyaka Belediyesi önünde önünde eylem yaptı.
Neptün Soyer'den kooperatifçilik sunumu ve cinsiyet eşitliği vurgusu!
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ...
 
Kemalpaşa'da park ve yeşil alan harekatı!
Kemalpaşa Belediyesi park ve yeşil alanlara yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Çiğli'de yeni inşaatlara sıkı denetim!
Çiğli Belediyesi, Kahramanmaraş depremi sonrası yeni ruhsat başvurusunda ...
Narlıdere'de camiler Ramazan'a hazır
Ramazan ayında cami ve ibadethanelerin daha yoğun olacağını göz önünde ...
 
Menderes'te Ramazan'a hazırlık tam gaz
Menderes Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilçedeki camiilerde temizlik yaptı.  
Tarihi kongrede final günü: Manifesto tüm dünyaya duyurulacak
Sivil, şeffaf ve tümüyle katılımcı bir girişim olan İkinci Yüzyılın İktisat ...
Ata Evi’nde fidanlar ile çınarlar buluştu
Yaşlılara Saygı Haftası’nda Gaziemir Belediyesi’nin Ata Evi Sağlıklı Yaş ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri