POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Rusya barış için kapıyı araladı: Önerilere hazırız!
Rusya barış için kapıyı araladı: Önerilere hazırız!
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
14 Mart 2022 Pazartesi - 19:37

Soyer’den ‘Yeni Şakran’ ve ‘Selinos’ açıklaması, çarpıcı mezarlık çıkışı, ‘Bergen’ önerisi!

Başkan Soyer Büyükşehir Meclisi mart ayı ilk oturumunda Yeni Şakran ve Selinos Kanal Projesi’nde yaşanan kanalizasyon sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, gelen mezarlık eleştirisine çarpıcı bir yanıt verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı meclise ‘Bergen’ filmini izleme önerisinde de bulundu.

Soyer’den ‘Yeni Şakran’ ve ‘Selinos’ açıklaması, çarpıcı mezarlık çıkışı, ‘Bergen’ önerisi!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı ilk olağan oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. 

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşen oturuma Başkan Soyer’in ilçe belediye başkanlarına yaptığı tohum çağrısı, Yeni Şakran ve Selinos Kanal Projesi’nde yaşanan kanalizasyon sorunu hakkındaki açıklaması ve mezarlık çıkışı damga vurdu. 

BAŞKANLARA TOHUM DESTEĞİ ÇAĞRISI 
Büyükşehir Meclisi’nde kuraklıkla boğuşan Kars ilinin Susuz ilçesine arpa ve buğday tohumu desteği verilmesi önergesi acil koduyla komisyonlara gönderilirken Başkan Soyer’den önemli bir çağrı geldi. Soyer, ilçe belediye başkanlarına seslenerek, “Tüm ilçe belediyelerimize belediyelerimizden istirham ediyorum. Tohum fiyatlarından artış nedeniyle büyük zorluk yaşanıyor. Mümkünse ilçe belediyelerinden de benzer kararların alınmasını ricar ediyorum. Bu konu için acil bir inisiyatif talep ediyorum” dedi. 

‘YENİ ŞAKRAN’ ATIŞMASI
Aliağa ilçesindeki Yeni Şakran’da yaşanan arıtma-kanalizasyon sorunu meclis gündemine de geldi. Söz alan MHP’li Meclis Üyesi Hakan Şimşek, “Yeni Şakran’ın arıtma tesisi ve kanalizasyon ihalesi hala yapılmadı. Siz 2022’nin Şubat ayında bunun ihalesinin yapılacağını ve kazma vurulacağını açıkladınız. Bürokrat arkadaşlardan aldığım bilgilere göre keşif özetindeki maliyet artışı nedeniyle borçlanma yaparak bir ihale yapma söz konusu...” dedi. 

Şimşek’e yanıt veren Soyer, “Bazı yatırımlarımızdan vazgeçmek zorunda kalıyoruz. Maalesef bazı ihalelere katılım olmuyor. Ama Yeni Şakran mutlaka vazgeçmeyeceklerimiz arasında...” ifadelerini kullandı. Soyer’in açıklamasının ardından Şimşek bu kez “Bu yıl yapılacak mı?” sorusunu yöneltti, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yanıtı, “Bu konuda tek inisiyatif biz değiliz. Ne yazık ki memleket koşulları var. Bu yıl yapacağız ama şimdi siz bunu söz olarak alacaksınız. Olağan dışı bir durum olacak sonra ‘niye yapmadınız’ diyeceksiniz ama yapılacak, bu yıl yapılacak” oldu. 

KOŞTU’YA ‘SELİNOS’ YANITI 
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu da gündem dışı oturumda söz alarak Selinos Kanalı Projesi hakkında konuştu ve kanalizasyon sorununu dile getirdi. Başkan Koştu, “Bizim bir projemiz var, Selinos Kanalı Projsi... Çok kapsamlı, tarihin gün yüzün çıkarılmasını planlayan bir proje... Burası çok önemli bir bölge... Buradaki dere üzerinde riskli yapılar var, bunları kamulaştırarak kaldırıyoruz. Bu alanlara 12 bin metrekarelik yeşil alan oluşturuluyor. Ancak burada bir sorunumuz var. Buradaki mahallelerin kanalizasyonu bu dereye akıyor. Proje 2021 yılında başladı, ilerliyor, bu çalışmalar dünyada ses getiriyor. Selinos’ta tarihin seyri değişiyor. Sizlerden ricam bu tarihi kanaliasyon içinde boğulmakta kurtarın” dedi. 

Koştu’nun çağrısına yanıt veren Soyer, “Çalışmayla DSİ ile iletişim içinde birlikte hareket ediyorlar. Mutlaka sonuç alacağız” açıklamasını yaptı. 

MEZARLIK ÇIKIŞI: ‘AMAN ÖLMEYİN’ DİYORUM! 
Soyer oturumda MHP’li Meclis Üyesi Selahattin Şahin’den gelen mezarlık yeri eleştirisine de çarpıcı bir yanıt verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bu konuda büyük bir sıkıntı yaşanıyor, öyle ki zaman zaman gittiğim köylerde köylülere ‘aman ölmeyin’ diyorum. Şakayla karışık ama çok ciddi bir sıkışıklık var. Bu durumu siz de iktidar partisi olarak bilirseniz iyi olur” dedi. 

İZMİR’DEN SREBRENİTSA’YA ANMA ÇIKARMASI 
Büyükşehir Belediye Başkanı ayrıca Büyükşehir Meclisi olarak soykırımın 11 Temmuz’daki yıldönümünde Srebnitsa’ya gitmek istediklerini söyledi. Soyer’in tüm meclis üyelerinden onay alınca anma programı için çalışmaları başlatacaklarını ifade etti. 

BORNOVA’NIN CEMEVİ ÖNERİSİNE ONAY 
Öte yandan meclis toplantısında Bornova Belediyesi’ne ait 13 parsel alanın cemevi olarak belirlenmesine yönelik imar değişikliği önerisi oy çokluğuyla kabul edildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonunca oy çokluğuyla kabul edilen önergeye Sosyal Hizmetler Komisyonu da ‘evet’ onayı verdi. 



"BORÇLANMA TALEBİNE 3 YIL SONRA ONAY GELDİ!"
Soyer, Meclis’in kapanış bölümündeki değerlendirmesinde ise yeni bir gelişmeyi açıkladı. Soyer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na otobüs alımı için gönderdikleri borçlanma izin taleplerine 3 yıl sonra gelen onay yazısını okudu. 7 Kasım 2019 tarihinde İZULAŞ bünyesinde toplu ulaşım araçlarının alımı için 14 milyon TL’lik borçlanma yazısına aradan 3 yıl geçtikten sonra 9 Mart 2022 tarihinde yanıt verildiğini belirten Soyer, geçen sürede yanıt alınamadığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi yetkisiyle, meclisten onay alarak 9 milyon 375 bin TL’lik banka kredisi kullandığını dile getirdi. Soyer, “Tanesi 585 bin TL’den 16 solo otobüs aldık, 24 ay taksit yaptık. Bu ay son taksiti öderken, bize borçlanma yetkisi yeni geldi. Biz o gün, o yetkiyi alabilsek, 14 milyon TL ile 24 otobüs alabilecektik" şeklinde konuştu.

'BERGEN’ ÖNERİSİ 
Meclis oturumu Soyer’den gelen bir film önerisiyle sonlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Önceki akşam annem ve kızımla birlikte Bergen filmini izledim. Erkek şiddeti konusunda ibret alınacak bir film, hepinize tavsiye ediyorum” diye konuştu. 

 
Erdoğan ve Olaf Scholz'dan ateşkes mesajı
 
Son 24 saatte 133 can kaybı, 24 bin 404 vaka
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya İzmir'de buluşacak: Shoexpo sektörü bir araya getiriyor!
48. Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 16-19 Mart tarihleri arasında ...
Bayındır’da Emekçi Tahtacı Kadınlar Şenliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Bayındır’da ilk kez “Emekçi ...
5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 5. Uluslararası ...
 
Batur’dan Tıp Bayramı mesajı
 Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlayan Başkan Batur, ...
İzmir'de Tıp Bayramı kutlandı
14 Mart Tıp Bayramı İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına ...
Buca'nın bilim üssüne İspanya'dan üçüncülük gururu!
Buca’nın tarımsal zenginlikleri Razakı üzümü ve Kırklar kavunu, liseli ...
 
'Halk Ekmek' hem üreticinin hem vatandaşın yüzünü güldürdü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ağırlaşan ekonomik koşullar ...
İstanbul'dan İzmirli çocuklara destek
Arp Sanatı Derneği, Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası’na Klasik ...
Menemen'de Türk Sanat Müziği gecesi
Menemen Belediyesi, Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri