POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
21 Ekim 2019 Pazartesi - 15:51

Sürekli'den Soyer'e 'Kıbrıs' çıkışı: Baltalamayı bırakın, İzmir'e bakın!

Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Soyer'in Kıbrıs mesajlarına AK Parti İl Başkanı Sürekli'den tepki geldi. Sürekli, "Kendisi, “Kıbrıs”tan çıkın” demiş. Biz de diyoruz ki; ‘Sayın Başkan, biz Kıbrıs Türklerinin her zaman yanında olduk. Artık söylemlerinizle baltalamayı bırakın ve İzmir’e bakın!” diye konuştu.

Sürekli den Soyer e  Kıbrıs  çıkışı: Baltalamayı bırakın, İzmir e bakın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer'in Kıbrıs mesajlarına AK Parti İzmir cephesinden tepki geldi. 

Kıbrın Haberci Gazetesine Büyükşehir Belediye Başkanı  Soyer, siyasetçilerin halka dokunması gerektiğini belirterek vatandaşların artık kibirli siyasetçileri istemediğini söyledi. Kıbrıs Haberci gazetesine röportaj veren Soyer ayrıca, "Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakalım, daha fazla müdahale etmeyelim” dedi.

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli bu mesajlara tepki olarak yaptığı açıklamada Soyer’in Barış Pınarı Harekatı ve ortaya çıkan stratejik tabloya gereğinden fazla müdahil olduğunu ve tarafını şaşırdığını dile getirdi.

Sürekli; “Sayın Başkan; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin istiklal ve istikbal meselesi olan her hassas gelişmede ne yazık ki tarafını şaşırıyor. Bunu kayyum atamalarında gördük, Barış Pınarı Harekatı’na yönelik sarf ettiği sözlerde de gördük. Şimdi de sıcak ve gergin bir ortamda Kıbrıs söylemi ve çağrısı ile muhalif duruşunu tekrar ediyor. Kendisi, “Kıbrıs”tan çıkın” demiş. Biz de diyoruz ki; ‘Sayın Başkan, biz Kıbrıs Türklerinin her zaman yanında olduk. Artık söylemlerinizle baltalamayı bırakın ve İzmir’e bakın!” diye konuştu.

“Yavru Vatan” dediysek…
Sürekli; “Kıbrıs meselesi, Türkiye’nin her daim kendi meselesi olmuştur ve halen tam bir çözüme ulaşmamıştır. Adaletsizlik sürmektedir. Kıbrıs Türkleri’nin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Adadaki soydaşlarımızın bağımsızlığını, KKTC’nin varlığını tehdit edecek her duruma müdahil oluruz ki ‘yavru vatan’ demişiz! Sosyal ve ekonomik olarak büyümesi ve kalkınması için çalışmaktan, destek vermekten kaçmadık, kaçmayız. Daha birkaç gün önce; Girit’ten havalanan ve ada üzerinde panik yaratan F16 uçaklarının, gerçek mermilerle yapılan Rum-Yunanistan ortak tatbikatının gerilim yarattığını gördük. Doğu Akdeniz kaynarken, Barış Pınarı Harekât süreci devam ederken çok daha hassas yaklaşımlara ihtiyacımız var.”

Keşke; yerel değil genel siyaset yapsaydı
Sürekli şunları söyledi: Sayın Soyer keşke yerel yönetici olmak yerine genel siyaset yapsaydı. Yanlış bir kulvar seçmiş kendisine. İzmir hizmet beklerken; her fırsatta genel siyaset yapıyor, birlik ve bütünlüğümüzü koruma noktasında ürettiğimiz her politika ve girişimde karşı safta yer alıyor. Bu da oldukça düşündürücü. Ülkemiz sınırlarında oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek için tarihi bir operasyon gerçekleştirirken; tüm oyunları bozup, kurulan kumpasları tersine çevirirken; önümüze taş koyan, ortamı gerene de izin vermeyiz. Biz ki; Kıbrıs Barış Harekatı gibi bir övünç kaynağına sahibiz. Şimdi de benzer bir tarihi başarıyı yazmakta kararlıyız. Dış politikamızı elbette kendi iç dengelerimiz, bütünlüğümüz ve huzurumuz, bağımsızlığımız için öreceğiz. Kim ki; baş koyduğumuz bu yolda önümüze engel çıkarırsa, stratejik olarak duruşumuzu ortaya koyacağız. Ülkemiz için böylesi hassas ve hayati bir süreçte; Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilmiş bir belediye başkanının  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kendisine yönelik tehditlere başkaldırılarında ardı arkası kesilmeyen muhalefetini ve suyu bulandıran genel siyaset çıkışlarını şiddetle kınıyorum.”

Mardin’de tüm din adamları dua ederken…
Dün Mardin’in en büyük manastırı Deyrulzafaran’da ülkemizdeki farklı dinlerin temsilcilerinin Barış Pınarı Harekâtı için, Mehmetçiğimiz ve bölgede yaşayan masum insanların huzura ermesi için bir araya gelerek dua ettiğini hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; sözlerini şöyle sürdürdü; “ Silahlı Kuvvetleri'mizin sınırımızdaki terör tehditlerini ortadan kaldırmak için yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'na toplumun her kesiminden destek geliyor. Daha dün Mardin’in en büyük manastırda Rum’uyla Ermeni’si ve Süryani’siyle din adamları bir araya gelerek ülkemizin bekası ve savaş mağduru Suriyelilerin sağ salim vatanlarına kavuşabilmesi için toplu dua etti. Operasyonun başladığı günden bugüne birçok öğrenci, işçi, sporcu, STK, genç yaşlı 7'den 70'e herkes Mehmetçiğe gerek dualarla gerek gönderdikleri asker selamlarıyla destek verdi. Millet olarak, tüm kesimlerimizle azınlıklar dahil böyle kenetlenmişken; İzmir gibi vatansever bir şehirden yükselen bu milli konulardaki muhalif çıkışı nasıl anlamlandırmayı, kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; bu çelikten iradeyi herkes tanıyana kadar davamızın peşindeyiz. Her devletin, milletin hakları ve uluslar arası yasal müeyyidelerin farkındayız ve gereğini yaparak bu süreci tamamlamakta kararlıyız.”

 
İzmir'de pompalı dehşet: Dükkanı basıp üvey kardeşini vurdu!
 
"Bu bir ateşkes değil, meşru müdafaa hakkımız geçerli"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Terör örgütüyle masaya oturmadık ve oturmayacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir zaman Türkiye olarak 17-18 yıllık görev ...
İzmir'deki korkutan görüntü Meclis'e taşındı!
CHP İzmir Milletvekili Polat, İzmir’in Aliağa ilçesinde hurdaya çıkan ...
Ve CHP İzmir’de listeler askıya çıktı!
CHP’de olağan kongre takvimi işliyor. Genel Merkez, güncelleyip hazırladığı ...
 
Çavuşoğlu: 35 saat içinde geri çekilmezlerse...
Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ...
CHP'li başkanlar İzmir'de kampa girecek!
CHP, belediye başkanlarını altı aylık performanslarını değerlendirmek ...
Erdoğan TRT World Forum’dan dünyaya seslenecek
İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek TRT World Forum kapılarını misafirlerine ...
 
"Terör örgütüyle anlaşmadık, ABD ile anlaştık"
İstanbul'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin ...
Erdoğan ile Johnson telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Birleşik Krallık Başbakanı Johnson ile telefonda ...
"Envanterimizde bir gram kimyasal silah yok"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yalan ve alçakça haberlerle kimyasal ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri