POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
17 Kasım 2022 Perşembe - 10:21

TMMOB'dan 'Urla Planı' yanıtı, AK Partili Kaya'dan 'Çeşme Projesi' salvosu!

AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, TMMOB'u Büyükşehir Meclisi'nde onaylanan Urla planlarını örnek göstererek sert sözlerle eleştirmiş ve "İki yüzlüsünüz" çıkışında bulunmuştu. TMMOB'dan "Bilimsel bilgiden yoksun ve manipülatif olan bu söylemlerin, eski Buca Cezaevi alanında işlenen kent suçunu gizlemeye çalışmak amacıyla gündeme getirildiğini çok iyi biliyoz" açıklaması geldi. Kaya bu yanıta da Çeşme Projesi örneğiyle tepki verdi.

TMMOB dan  Urla Planı  yanıtı, AK Partili Kaya dan  Çeşme Projesi  salvosu!

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın Buca Cezaevi alanı için bakanlığın yaptığı planlara Büyükşehir Belediyesi ve meslek odaları ile birlikte karşı duruş sergileyen Türkiye Mühendisler Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu'na yönelik eleştirilerine yanıt geldi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, TMMOB'u Büyükşehir Meclisi'nde onaylanan Urla planlarını örnek göstererek sert sözlerle eleştirmiş ve "İki yüzlüsünüz" çıkışında bulunmuştu. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Urla planlarına yönelik çıkışı, "Söz konusu sürecin ilgili meslek odalarımızın takibinde olduğu, hukuki aşamalar tamamlandıktan ve plan/plan değişikliklerinin askıya çıkarılarak kamuoyuyla resmi şekilde paylaşıldıktan sonra şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı açısından gerekli incelemelerin yapılacağı hususları kamuoyu ile paylaşılmıştır" ifadeleriyle yanıtlarken ayrıca "Bilimsel bilgiden yoksun ve manipülatif olan bu söylemlerin, eski Buca Cezaevi alanında işlenen kent suçunu gizlemeye çalışmak amacıyla gündeme getirildiğini çok iyi biliyoruz. Ülkemizdeki kültürel ve doğal varlıkların yok edilmesinin, kamu mülkiyetlerinin parsel parsel satılmasının bizzat faili olan siyasi anlayışın, kendi kent suçlarını gizlemek için TMMOB’a saldırmasına da şaşırmıyoruz" mesajını verdi. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 

Son dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tarafından, kendi siyasi rakipleriyle girmiş olduğu tartışmalarda meslek odalarımızdan bahsedilerek; Urla ilçesi, İskele Mahallesinde Büyükşehir Belediye Meclisince karar alınan ancak henüz onama işlemleri tamamlanmayan plan/plan değişikliklerine ilişkin, tarafımızca henüz resmi bir itiraz/dava iletilmemiş olması bahane edilerek, eski Buca Cezaevi alanının yıkılması sonrası alana ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan imar planı değişikliklerine iletmiş olduğumuz itirazlar değersizleştirilmeye çalışılmıştır.
 
Bu açıklamalarda meslek odalarımız ikiyüzlülükle itham edilmekte; meslek örgütümüz, oluşacak rantın parçası olmakla suçlanmaktadır. Bütün bu iddialar, bilimsel ve hukuki bilgiden yoksun, manipülatif açıklamalar olmakla beraber, temsil ettiği siyasi anlayışın parçası olduğu kent suçlarını aklamaya yöneliktir.
 
Meslek odalarımız, kamuyu ilgilendiren her uygulamayı bilimsel ve hukuki yönden inceleyerek, uygulayıcısı kim olursa olsun, kamu yararına hizmet etmeyen uygulamalara itiraz etmiş ve davalar açmıştır; açmaya devam edecektir.
 
Meslek örgütümüze yöneltilen ithamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki;
 
21.10.2022 tarihinde TMMOB Şehir Plancıları Odası ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesince yapılan açıklamada;
a) İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 06/06/2018 tarihli ve 7593 sayılı Kararı ile; Urla ilçesi, İskele Mahallesinde muhtelif taşınmazların bulunduğu alanın "1. Derece Arkeolojik Sit Alanı"ndan çıkartılarak, "3.Derece Arkeolojik Sit Alanı" tescil edildiği,
b) Bu kapsamda mülk sahiplerinin talebiyle plan müellifince hazırlanan plan/plan değişikliğinin, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.10.2022 tarihli toplantısında uygun bulunduğu,
c) 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na göre, söz konusu işlemin Koruma Bölge Kurulu tarafından yapılacak inceleme sonucunda uygun görülmesi halinde Büyükşehir Belediyesince onama işlemi tamamlanacağı ve sonrasında askı işleminin gerçekleştirileceği,
d) Söz konusu sürecin ilgili meslek odalarımızın takibinde olduğu, hukuki aşamalar tamamlandıktan ve plan/plan değişikliklerinin askıya çıkarılarak kamuoyuyla resmi şekilde paylaşıldıktan sonra şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı açısından gerekli incelemelerin yapılacağı hususları kamuoyu ile paylaşılmıştır.
 
Yukarıda açıklanan sürecin kesin ve yürütülmesi gereken bir idari işlem olmadan önce itiraz veya dava konusu edilmesinin hukuk usulü açısından hatalı olacağı açıktır. Şu anda resmi bir itiraz/dava bulunmaması bu usul kurallarından kaynaklanmakta olup meslek odalarımızı ikiyüzlülükle itham eden iddialar temelsizdir.
 
Yıkılan Buca Cezaevi alanına ilişkin olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan imar planları ile; bölgede yoğunlukla Ticaret ve Konut Alanları belirlenmiştir. Bu planlar ile, olası  bir afet anında toplanma alanı olabilecek, kentin yeşil alan ihtiyacını karşılayacak yaklaşık 80000 m2 'lik bir alan, tamamen rant amaçlı değerlendirilmek üzere planlanmıştır. Bu hatalı işleme ilişkin itiraz gerekçelerimiz daha önce ayrıntılı olarak kamuoyu ile paylaşılmıştır.
Halkımızın ortak yararına açıkça aykırı olan bu ve bunun gibi kent suçlarına karşı susmamız bilimsel, mesleki, hukuki ve etik ilkeler açısından mümkün değildir.
 
Eski Buca Cezaevi alanında yaşanmakta olan kent suçu, süreci devam etmekte olan bir başka idari işlemin resmi itiraz/davaya henüz konu edilmemiş olması üzerinden aklanmaya çalışılmaktadır. Ancak; kendisi de aynı zamanda bir avukat olan AKP Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da çok iyi bilmektedir ki, onama işlemi tamamlanmayan bir idari işleme itiraz edilmesi veya dava açılması hukuk usulü açısından hatalıdır.  
 
Bilimsel bilgiden yoksun ve manipülatif olan bu söylemlerin, eski Buca Cezaevi alanında işlenen kent suçunu gizlemeye çalışmak amacıyla gündeme getirildiğini çok iyi biliyoruz.  Ülkemizdeki kültürel ve doğal varlıkların yok edilmesinin, kamu mülkiyetlerinin parsel  parsel satılmasının bizzat faili olan siyasi anlayışın, kendi kent suçlarını gizlemek için TMMOB’a saldırmasına da şaşırmıyoruz.

Sonuç olarak faili kim olursa olsun, Anayasa’nın 135. maddesinde TMMOB’a tanımlanan yetki ve görevler kapsamında halkımızın geleceğini tehlikeye atacak hiçbir kent suçuna karşı sessiz kalmayacak, toplumun ortak yararı için mücadelemize inatla devam edeceğiz.

KAYA'DAN 'ÇEŞME PROJESİ' SALVOSU!
Öte yandan TMMOB'un açıklamasına AK Partili Kaya'dan yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Partili Kaya bu kez de Çeşme Projesi örneğiyle 'ikiyüzlülük' çıkışı yaptı.

Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi: TMMOB, İzmir Barosu, Tabip Odası, kısaca İSTEMEZÜKÇÜLER’e sorduk. CHP'li İzmir Büyükşehir'in, Urla'daki kültürel sit alanına yaptığı, şahsa özel, milyarlık rant planına diyecek bir sözünüz yok mu? Cevap verdiler: Onama işlemi tamamlanmayan bir idari işleme dava açamayız.

Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi'nde onama işlemi, idari işlem tamamlandı mı? Hayır! Daha plan bile ilan edilmedi! Orası için günlerce toplanıp, sonra eylem yapmadınız mı! İşte, tam da bu yüzden iki yüzlüsünüz!
?Konuştukça batıyorsunuz!

 
Konak sezona 'Ortadaki Oyun’la başladı
 
Menemenli Gaziler aynı ruhla Kıbrıs'ta!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOKİ ikinci etap kura çekimi tarihleri belli oldu
TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde ikinci etap kura çekimi bugün başlıyor. ...
Beyoğlu saldırısının şüphelileri adliyede!
İstanbul Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan terörist ...
3 kişilik çaresizlik: Hastane evleri oldu!
16 yıllık ömürlerinin tamamını immün yetmezliği hastalığıyla savaşarak ...
 
Bakanlıktan o ilçede 5 önemli sit kararı!
Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan ve yapı kalıntısı, ...
Karşıyaka Stadı’nda ‘proje’ krizi: Mimarlık şirketi topu bakanlığa attı!
Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı’nde süreç bu kez de proje ...
Maden faciasında gelişme: 7 yönetici görevden alındı!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün TBMM Plan ve Bütçe ...
 
Karadeniz gazı ne zaman kullanılacak?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Karadeniz gazının Mart 2023'te ...
İstiklal saldırısına yardım eden terörist yakalandı
Beyoğlu'ndaki bombalı saldırı eyleminin gerçekleştirilmesinde yardım ve ...
Maden faciası: İhmalin ses kaydı ortaya çıktı
Amasra'da 42 madencinin hayatını kaybettiği maden patlaması sonrasında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri