POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
Galatasaray'ın eski yıldızı tutuklandı
Galatasaray'ın eski yıldızı tutuklandı
Okul müdürü kaza kurbanı oldu
Okul müdürü kaza kurbanı oldu
Bakan Şimşek'ten fiyat istikrarı vurgusu
Bakan Şimşek'ten fiyat istikrarı vurgusu
22 Ekim 2018 Pazartesi - 10:12

TTO Başkanı Olgun'dan 'kriz fırsatçıları' çıkışı: Cezalandırılsın!

TOBB’un başlattığı ‘Enflasyonla Topyekûn Mücadele’ programı kapsamında esnaf ve pazaryeri ziyareti yapan TTO Başkanı Olgun “Dolar 5,65 seviyesine kadar düştü. Ağusutos’da 7,20 seviyesindeyken yapılan zamlar neden geri alınmıyor. Son satıcıyı suçlamak yanlış olabilir ama hammadde tedariki yapan kriz fırsatçıları cezalandırılsın” dedi.

TTO Başkanı Olgun dan  kriz fırsatçıları  çıkışı: Cezalandırılsın!

TOBB’un tüm Türkiye’de desteklediği ‘Enflasyonla Mücadele Programı’ kapsamında esnaf ve pazaryeri ziyareti yapan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun önemli açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın mesnetsiz ve agresif tutumu ile başlayan kriz sonucu, ağustos ortasında 6,88 lira seviyesine kadar yükselen dolar kuru, ağustos ayı sonuna doğru, düşük hacimli piyasada 7,20 noktasını gördüğünü hatırlatan Olgun “Hükümetin ve sektörlerin kararlı duruşu ve alınan finansal tedbirler sonucu, dolar kuru, 5,65 lira seviyelerine kadar geriledi. Son 2 ayda dolar karşısında yüzde 20 değer kazanan Türk lirası, üreticinin yüzünü güldürürken, tüketici açısından, kurdaki hareketi gerekçe göstererek ürün ve hizmetlerine yüksek oranda zam yapan firmaların indirim yapması yönünde bir beklenti oluştu. Son satıcıya suçlamak doğru olmayabilir ama hammadde tedarikçileri dolar 7,20 seviyesindeyken yaptıkları zammı neden geri almıyor” dedi.

ENFLASYON İLE MÜCADELEYE, STOKÇU ENGELİ
Ekonomik durağanlığın azaltılması adına, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bizzat açıkladığı “Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı” çerçevesinde, Bakan Albayrak, şirketlere yılbaşına kadar zam yapmayın çağrısında bulunmuştu. Ayrıca Albayrak, iş dünyasını, dayanışmaya davet ederek, program kapsamında, bakanlıkça belirlenen ürünlerde %10 indirim yapmaları isteğini iletmişti. Ekonomik seferberlik kapsamında aralarında başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere, perakende, gıda, otomotiv, mobilya, tekstil, sağlık, elektronik sektörlerinin dev markalarının da bulunduğu çok sayıda firma, dernek, oda ve kurum, programa desteklerini açıkladılar. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun’da program kapsamında esnaf ve pazaryeri ziyareti yapıp değerlendirmelerde bulundu. Kurdaki gerilemenin fiyatlara aksetmesi gerektiğinin altını çizen Olgun “ Ekonomik durgunluğu fırsat bilen stokçular yüzünden, piyasaya mal akışının azalması ile raftaki, tezgâhtaki ürünlere yüzde 100’lere varan oranlarda zamlar yapılmıştı. Fırsatçıların ellerindeki ürünleri döviz gibi gördüğünü ve bu nedenle piyasaya çıkartmıyor” dedi.

KRİZ FIRSATÇILARI CEZALANDIRILSIN
Enflasyon ile mücadele programını desteklediklerini açıklayan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun; “ Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın başlattığı programı büyük bir memnuniyetle takip ettik. Programın başladığı ilk günden bu yana gerek çatı kurumumuz TOBB, gerekse bizler var gücümüzle, bu seferberliğin bir parçası olduk. Ancak görüyoruz ki, bazı kriz fırsatçıları, döviz artışını bahane edip yaptıkları zamları, döviz kurlarının düşmesine rağmen geri almak konusunda ayak diretiyor. Biz vatandaşımızı huzursuz eden bu durumun, esnafımızdan, manavımızdan, fırıncımızdan kaynaklanmadığının bilincindeyiz. Kimlerin stokçuluk yapıp krizi kendilerine fırsata çevirmek istediğinin biliyoruz. Vatandaşımızı esnafla karşı karşıya getiren kriz fırsatçılarına karşı çeşitli cezai müeyyidelerin uygulanması gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 
Konak'ta Cumhuriyet coşkusu tam gaz!
 
CHP'li Çam'dan tüm aday adaylarına ortak bildiri çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli taksicilerden o cezaya tam destek!
Trafik cezalarını artıran kanun, yasadışı taşıma yapanların araçlarının ...
Ticaret Bakanı: Yüzde 300 zam yapan tespit ettik
Ticaret Bakanı Pekcan, haksız fiyat artışlarına karşı denetimlerin süreceğini ...
Fashion Prime sektöre umut oldu
Fashion Prime 2. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı ...
 
Milyonlarca memurun fazla mesai ücreti yeni yılda artıyor
Devlet memurlarının 1 lira 97 kuruş olan saat başı fazla çalışma ücreti, ...
İzmir'de 'pamuk' çığlığı: Verim düştü, üretici zorda
İzmir'in Menemen Ovası'nda pamuk üretimi yapan çiftçi, hasattan istediği ...
İzmir'de dev yatırım açıldı! Erdoğan: Türkiye'nin en büyüğü!
Star Rafinerisi Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bu rafineri ...
 
İzmir'de rengarenk fuar: Kumaşların dansı!
17 Ekim’de kapılarını sektör profesyonellerine açan Fashion Prime 2. Tekstil, ...
Ovacık'ın organik ürünleri İzmir'de vitrine çıkıyor!
Ovacık ilçesinin Türkiye Komünist Partili (TKP) Belediye Başkan Fatih ...
Kredi kartlarında yeni dönem: Artık yasak!
BDDK, mevduat ve katılım fonunun kabulüne, çekilmesine ve zaman aşımına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri