POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
7 Ekim 2021 Perşembe - 13:22

Tabip Odası'ndan 'yönetmelik' isyanı: İş bırakmalar artarak devam edecek!

İzmir’deki sağlık meslek örgütleri Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin mantık ve insaf dışı uygulamalar barındırdığını ifade ederek yönetmelik geri çekilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

Tabip Odası ndan  yönetmelik  isyanı: İş bırakmalar artarak devam edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile 30 Haziran’da yayımlanan “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği”ne göre görevleriyle ilgili olarak sosyal medya paylaşımı yapan, tweet atan aile hekimine 50 ceza puanı kesilecek, basına üç kez izinsiz konuşan aile hekiminin sözleşmesi yenilenmeyecek. “Ceza yönetmeliği” olarak tanımlanan düzenlemeye yönelik tepkiler İstanbul ve İzmir başta olmak üzere çeşitli illerde iş bırakma eylemlerine dönüşürken, kentteki sağlık meslek örgütleri de konuya ilişkin basın açıklaması düzenledi. İzmir Tabip Odası’nda gerçekleşen toplantıda bir araya gelen sağlık meslek örgütleri yönetmelik geri çekilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

SORUNLARA DAİR ÇÖZÜM YOK

Sağlık meslek örgütleri adına basın metnini okuyan Dr. Serkan Şen, “Bizlerin Ceza sözleşmesi yönetmeliği olarak adlandırdığımız Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmelikte, aile Hekimliği sistemindeki sorunlara bir çözüm yok! Sağlıkta şiddete karşı bir çözüm yok! Kovid-19’un meslek hastalığı sayılmasına karşı veya pandemide sağlık emekçilerinin korunmasına dair bir önlem yok!  Nüfusların maaş korunarak düşürülmesi, dolayısıyla halkın daha iyi hizmet alabilmesine dair bir düzenleme de yok! Peki ne var bu yönetmelikte? Basında veya sosyal medyada izinsiz bilgi veya demeç verilirse 50 ceza puanı var! Ceza puanı listesinde en ağır suçlar olan sahte evrak düzenlemek, işe alkollü gelmekle aynı ceza puanı öngörülmüş bu eylem için.  Aynı eylem ikinci kez yapılırsa 100 ceza puanı veriliyor. Herhangi bir sebeple 150 ceza puanı alındığında iş akdi sona erme tehdidi var! Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği, cezalandırma ve işten atma yönetmeliğidir. Yönetmelik çıktığı günden itibaren bu ceza yönetmeliğine karşı çıktık. Sağlıkla ilgili yapılacak değişiklerin, sahada çalışan emekçiler ve onların odaları dernekleri ve sendikaları ile birlikte yapılması gerektiğini söyledik” dedi.

DERHAL FESHEDİLMELİDİR

Yönetmelik geri çekilene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Şen, “Bugün, 7 Ekim 2021 tarihinde İstanbul Aile Hekimliği Platformu çağrısı ile Aile Hekimliğinde çalışan sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yapıyorlar. Aşı karşıtları mitingine izin veren iktidar İstanbul Aile Hekimleri Platformu’nun bugün miting düzenlemesine hiçbir gerekçe gösterilmeden izin vermemiştir. İstanbul’da iş bırakma eylemine katılan sağlık çalışanlarına yalnız olmadıklarını ve birlikte mücadeleye devam edeceğimizi belirterek İzmir’den kendilerini selamlıyoruz. Meşru ve haklı mücadelemizi dayanışmamızı yükselterek sürdüreceğimizi duyuruyoruz. Bir kere daha Sağlık Bakanlığı’nı haksız ve hukuksuz maddelerle dolu Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği’ni hemen iptal etmeye çağırıyoruz. Ceza sistemini ağırlaştıran, sözleşme feshini kolaylaştıran, dayanaksız ve keyfi yaptırımlar getiren, birinci basamakta çalışan sağlık emekçilerinin taleplerini karşılamayan sözleşme tüm maddeleriyle derhal feshedilmelidir.  İş güvencesini tamamen ortadan kaldıran, ücretleri ve kazanılmış hakları gasp eden, görüş ve düşünce açıklama özgürlüğüne yasak getiren ‘ceza yönetmeliğine’ karşı mücadelemiz yönetmelik geri çekilene dek sürdürülecektir” ifadelerini kullandı.

İŞ BIRAKMALAR ARTARAK DEVAM EDECEK

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Çamlı ise, “Mücadele ve dayanışmayı yükseltme konusunda kararlıyız. Ülkeyi yönetenlerin henüz bir adım atmadığını görüyoruz ancak biz haklıyız ve sözleşme feshedilene kadar mücadele büyüyüp devam edecek. İş bırakmalar artarak devam edecek. Bu bir iki kere yapılmış bir şey değil. Bugün İstanbul’da yarın İzmir’de ertesi gün tüm Türkiye’de değişik eylem biçimlere hayata geçecek” şeklinde konuştu.

ŞİDDETE KARŞI KENDİNİ KORUMAK BİLE CEZA PUANI!

SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz da, şunları söyledi: “Her geçen gün yoğunluğun arttığı buna karşılık özlük hakların her geçen gün geriye gittiği bir süreçte bu ceza sözleşmesi ile bir sopa gösterilmeye çalışılıyor. Artık hizmet üretemeyecek hale geleceksiniz ve sesinizi dahi çıkaramayacaksınız denilmek isteniyor. Bir şiddet vakasında aile hekimi çalışanın kendini koruması dahi bir ceza puanı... Bu çok acı bir durum. Hukukta bile olan kendini koruma süreci maalesef ortadan kaldırılmış. Artık gelinen süreçte ceza sözleşmesinin bir an önce geri çekilmesi, maddelerinin ceza kısmı ortada kaldırılana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Sözleşmeyi geri çektirene kadar alanlarda olacağız, mücadeleye devam edeceğiz.”

ÖZLÜK HAKLARIMIZ İPOTEK ALTINDA

Yönetmeliğe tepki olarak geçtiğimiz günlerde iş bırakma eylemleri gerçekleştirdiklerini hatırlatan İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Funda Müftüoğlu, “İş bırakma kararı aldığımız için bordrolarımız yayınlamandan maaşlarımızdan kesinti yapıldı. Kesintilere itiraz etmek için il sağlık müdürlüğüne başvuruda bulunduk. Bizim tüm sorunlarımız görmezden gelindi ve ASM’de çalışan tüm çalışanlara pandemi bitmiş gibi ekstra görevler yüklendi. Bunlar yetmiyormuş gibi özlük haklarımız ipotek altına alınmıştır. Yönetmelik yayınlandığından beri her türlü eyleme iştirak edeceğimi sizlerle paylaşıyoruz. Yönetmelik iptal edilene kadar eylem kararı alan her platformda birlikte olacağız. Bu yönetmelik acilen iptal edilmeli ve çalışanların iş güvencesi ve özlük hakları korunmalıdır” açıklamasında bulundu.

 
Karşıyaka'da Okan çabuk ısındı!
 
Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinden acı haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener'den gençlere aşı uyarısı
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ...
Maske indi, grip patladı: 15 Ekim sonrasına dikkat!
Maske, mesafe ve hijyen kurallarında gevşeme, Kovid dışındaki üst solunum ...
Bakan Koca'dan 3. doz açıklaması
Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. ...
 
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
Türkiye'nin 6 Ekim 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
Tehdit ettiği doktorla 2 çocuğa tablet bilgisayar alma karşılığında uzlaştı
Konak ilçesinde, Ergin G.'nin (34), çocuğunu getirdiği hastanede fazla ...
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
Türkiye'nin 5 Ekim 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
 
Tabip Odası’ndan çarpıcı anket: ‘Acil'de şiddet kol geziyor!
İzmir Tabip Odası acil servis emekçilerinin çalışma koşullarını ortaya ...
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
Türkiye'nin 4 Ekim 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı. Son 24 ...
Son 24 saatte 194 can kaybı, 27 bin 351 yeni vaka!
Türkiye'nin 3 Ekim 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı. Son 24 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri