POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
1 Ekim 2020 Perşembe - 14:00

Tartışmalı Go-Kart pistine yargı freni!

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde yapımı tartışma konusu olan Go-Kart Pisti için mahkemeden flaş bir karar çıktı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa İnce’nin karşı duruş sergilediği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de yapımına olumsuz baktığı pist için İzmir 5’inci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Tartışmalı Go-Kart pistine yargı freni!

GERÇEKİZMİR - İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde yapımı tartışma konusu olan Go-Kart Pisti için mahkemeden flaş bir karar çıktı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa İnce’nin karşı duruş sergilediği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de yapımına olumsuz baktığı pist için İzmir 5’inci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yurttaşlar ve dernekler tarafından açılan dava sonrasında alınan kararda gerekçeler de sıralandı. Bilirkişi raporundaki tespitlerin de dikkate alındığı belirtildi.

Bilgilendirmede, ‘Dava konusu parsellerin bir bölümünün ve çevresinin tarımsal alan bütünlüğü bağlamında 5403 sayılı Yasa kapsamında dikili tarım arazisi kapsamında olduğu, dava konusu parsellerde yaşlı zeytin ağaçları bulunduğu, alanın yakın çevresinde de yer yer zeytinlikler olduğu, söz konusu Go-Kart eğitim pisti şeklinde bir kullanımın tarımsal alan bütünlüğünün ve zeytinlik alanların bozulmasına sebep olacağı, aynı zamanda dava konusu parselde öngörülen "Açık Spor Alanı" kullanımının üst ölçekli planlar olan 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ile 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile öngörülen tarım alanı kararlarına uygun olmadığı, planlar arası birliktelik ilkesinin sağlanmadığı ve plan hiyerarşisine uyarlılık göstermediği, planlama ilkelerine, şehircilik esaslarına, planlar hiyerarşisine ve kamu yararına uygun olmadığı anlaşıldığından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 01.11.2019 tarihinde onaylanan ve 11.11.2019 tarihinde askıya çıkarılan İzmir İli, Güzelbahçe İlçesi, Yelki Mahallesi, 1379, 1380, 1381, 1384, 1385 ve 1386 sayılı parselleri kapsayan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planının hukuka uygun bulunmadığı sonucuna vararak, dava konusu planların uygulanmasına geçilebileceği göz önüne alındığında, telafisi güç ve imkansız zararların doğabileceğinden; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanunun 27.maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına karar vermiştir’ ifadeleri kullanıldı.

BAŞKAN İNCE’DEN AÇIKLAMA: DAHA BİTMEDİ AMA ZAFERDİR!
Mahkeme kararıyla ilgili açıklama yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, “Bu daha önce yaptıkları plana istinaden alınan yürütmeyi durdurma kararı. Bundan sonra bir de binlik plan değişikliği yaptılar. Onu da onaylattılar. İki defa plan yaptılar. Her ikisine de davalar açılmış durumda. ‘Burada sizin iddianıza göre bu kadar özverili bir iş yapıyorsunuz. Dünya organizasyonları düzenleyeceğinizi söylüyorsunuz ama sizin yolunuz bile yok’ diye itiraz etmiştim. ‘Daha düzelmesi gereken çok şey var. Bu plan hatalıdır’ dediğim konuyu vatandaş ve sivil toplum ayağı kazandı. O gün biz onları geçirmeyerek biz kazanmıştık. Bugün de vatandaş kazandı. Vatandaş ve sivil toplumun açtığı dava hızlı sürdü. Belediyemizin açtığı dava da geliyor arkasından. Bilirkişi raporu aynı doğrultuda. O da büyük olasılıkla yürütmeyi durdurma alacak. Ama bunların hepsi ikinci planı yaparak aslında hükümsüz, bu kararlar. İkinci plana da itiraz süresi doldu, ona biz itiraz ettik. Bitmiş gözükmüyor ama bu da Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri bizim iddiamızı sivil toplum ve vatandaş ayağının açtığı davada ‘durun bakalım, ben bunu durduruyorum, inceleyelim’ diyor. Bu böyle bir karar. Bu da bir zaferdir! Bizim dediğimiz şuydu; evet bu tür yatırımcıların önünü açmalıyız. Ama burada değil. Burası yanlış! Mahkeme buna karar verdi. Mahkeme gerekçeleri bizim her zaman söylediğimiz şeyler. Mahkemenin böyle bir karar alması çok sevindirici. Bu konudaki haklı dayanışmamız mahkeme tarafından da haklı değerlendirildi. Bize destek veren tüm vatandaşlar, STK’lar ve doğaseverler kazandı” ifadelerini kullandı.

 
İTB Başkanı Kestelli'den pamuk çıkışı!
 
Başkan Yılmazlar'dan 500 gün raporu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de orman yangını çıkaranlar tutuklandı!
İzmir'in Bergama ilçesinde tapulu araziler ve ormanlık alanda yangın çıkardıkları ...
EÜ Rektörlüğü'nden soruşturma açıklaması
Ege Üniversitesi Rektörlüğü, kamuoyunda ve basında yer alan üniversitenin ...
İzmir'in iki mahallesinde moloz isyanı!
İzmir'in Bornova ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce doğaya ...
 
Yine bir güvercin tedirginliği: 'İnsanlar evden çıkamıyor!'
Dağlık Karabağ sorunu nedeniyle çıkan çatışmaların ardından Türkiye’de ...
İzmir'deki gasp dehşetinde 3 tutuklama!
Menemen ilçesinde silah zoruyla gasp girişiminde bulundukları iddiasıyla ...
İzmir'de 11 bin litre etil alkol ele geçirildi
İzmir'in Bornova ilçesinde bir depoda 11 bin litre etil alkol ile sahte ...
 
Belediye ekipleri 7 yavru domuzu kurtardı
7 yavru domuz düştükleri çukurdan Menderes Belediyesi ekiplerinin yaptığı ...
PKK/KCK'ya yönelik operasyon: 19 gözaltı
Bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik Kars merkezli operasyonda, HDP'li ...
4 günde 547 ev karantinaya alındı!
Adıyaman'da son dört günde 547 ev yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri