POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri değişti
4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri değişti
Türkiye Kupası ile Süper Kupa'da format değişti
Türkiye Kupası ile Süper Kupa'da format değişti
Borsada işlem vergisi planı rafa kalktı
Borsada işlem vergisi planı rafa kalktı
Devre mülk vurgunu: Ünlü oyuncu da gözaltında!
Devre mülk vurgunu: Ünlü oyuncu da gözaltında!
13 Ekim 2022 Perşembe - 16:26

Toplu ulaşımda dijital devrim vitrine çıktı!

İzmir’i akıllı şehir yapma yolunda projelere imza atmaya devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmirim Kart’ı kentlinin cep telefonlarına taşıyan İzmirim Kart mobil uygulamasını tanıttı. Tarihi Havagazı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Başkan Soyer, "1 milyon 200 bin kişinin toplu ulaşım kartı İzmirim Kart ile yolculuk yaptığı kentte, sanal kart devri başladı. Buna göre İzmirim Kart, artık herkesin cep telefonuna sığabilecek" dedi. 

Toplu ulaşımda dijital devrim vitrine çıktı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir'de toplu ulaşımda dijital dönemin perdesi İzmirim Kart'ın mobil uygulamasının Tarihi Havagazı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtımıyla açıldı. 

'Dijital İzmirim Kart'ın vitrine çıktığı toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da katıldı. 



ASİS Elektronik AŞ. ve belediye şirketi İZTEK ortaklığı ile hayata geçen İzmirim Kart’ı kentlinin cep telefonlarına taşıyan akıllı uygulama sayesinde İzmirliler QR Kod ve NFC teknolojisi ile dijital kartlarını oluşturarak yanlarında fiziksel olarak İzmirim Kart taşımadan toplu ulaşımdan faydalanabilecek.

Sunuculuğunu ünlü aktör Mert Fırat’ın yaptığı İzmirim Kart’ı kentlilerin cep telefonuna taşıyacak mobil uygulamanın tanıtım toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer  “İzmirli çok daha fazlasını hak ediyor. Biz bunları sadece İzmir değil memleketimiz için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.



"9 EYLÜL’DEN SONRA İZMİR’E TEVECCÜH VAR!"
Toplu ulaşım için geliştirilen ödeme kolaylıklarına bir yenisini eklediklerini belirten Başkan Soyer, “Eylül ayında Birleşmiş Kentler Birliğinde Kültür Zirvesi’ne ev sahipliği yaptık. Orada vurguladığımız şey döngüsel kültürdü… Ekonomik, gıda, iklim gibi krizlerle mücadele etmek için kültürü ön plana koymamız gerekiyor. Bu hangi kültür olacak? Bunu da işte dört sütun üzerinde oluşturduğumuz döngüsel kültür ile yapacağız. Yani doğayla uyum, birbirimizle uyum, tarihimizle uyum ve değişimle uyum. İzmirli çok daha fazlasını hak ediyor. Biz bunları sadece İzmir değil memleketimiz için yapıyoruz. 9 Eylül’den sonra İzmir’e bambaşka bir teveccüh var. Dünyanın her yerinde İzmir gıpta ile hayranlıkla izleniyor. Bize de bunun gururunu yaşamak düşüyor. Bu çalışma da yine İzmirlilerin yüzünü güldürecek sonuçlar ortaya koyacak. Hep beraber daha iyisini beklemeye devam edeceğiz” diye konuştu. 
 

HERKESİN CEP TELEFONUNA SIĞABİLECEK!
1 milyon 200 bin kişinin toplu ulaşım kartı İzmirim Kart ile yolculuk yaptığı kentte, sanal kart devri başladı. Buna göre İzmirim Kart, artık herkesin cep telefonuna sığabilecek. Metrodan otobüse; vapurdan tramvaya kadar sunulan toplu ulaşım hizmetlerine, artık telefonlara indirilecek İzmirim Kart mobil uygulaması ile erişilebilecek. Yolcular, İzmirim Kart'ı cep telefonuna yükleme imkânına sahip olacak. QR kod ve NFC teknolojisiyle oluşturulan Dijital İzmirim Kart sadece ulaşımda değil, Doğal Yaşam Parkı’ndan BİSİM’e kadar pek çok başka noktada kullanılabilecek. Ayrıca kart bakiyesi görülürken, sanal olarak bakiye yüklenebilecek. Öte yandan yolcular, fiziki kartlar için sağlanan tüm indirimlerden yararlanmaya devam edecek. İzmirim Kart mobil uygulaması, otobüs saatlerini öğrenmek ve kolay ulaşım planları oluşturmak için de kullanılabilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yeni uygulama ile plastik kullanımını da azaltmayı hedefliyor.

DİJİTAL İZMİRİM KART’TA NELER VAR?
İzmir’in ulaşım altyapısını daha çağdaş ve modern dünya standartlarına çıkartmak için hayata geçirilen uygulama, toplu ulaşıma büyük nefes aldıracak. Banka kartları ve kredi kartlarının da İzmirim Kart’a dahil edilmesiyle başlayan dönüşümün ardından, cüzdanlardaki İzmirim Kartlar mobil cihazlarda dijital olarak hizmet verecek. Uygulamayı kullanan yolcular, otobüs, vapur, metro, arabalı vapur seyahatlerinin yanı sıra Doğal Yaşam Parkı’ndan BİSİM’e kadar İzmirim Kart’ın kullanıldığı tüm noktalarda mobil uygulamadaki QR kodları validatörlere okutarak veya NFC uygulamasıyla kullanabilecek. Uygulama ayrıca fiziksel kartlara bakiye yükleme, harcama geçmişi görüntüleme, ulaşım araçları görüntüleme, yol tarifi alma, hat, hareket saatleri ve durak bilgisine ulaşım, kart merkezleri ve bayilere ulaşım bilgisi gibi birçok kolaylık yer alıyor. 

İZMİRİN KADİM DESENLERİ CEP TELEFONLARINDA NEFES ALACAK 
Doğa dostu ulaşım politikasının yeni bir adımını daha atacak uygulamada plastik kullanımı azaltılacak. Bir yüzü en yeni teknolojileri kullanarak geleceğe uzanan dijital kartlarda geçmişe uzanan esintiler yer aldı. İzmir Vakfı tarafından yeniden düzenlenen kadim 8 bin 500 yıllık kadim İzmir desenleri toplu ulaşım araçlarından ulaşım kartlarına kadar birçok noktada yerini aldı. Özel İzmir desenleri  mobil uygulama sayesinde her bir İzmirli'nin cep telefonunda nefes alıp vermeye devam edecek.

 
ABD enflasyonu beklentinin üzerinde!
 
'Nisa Mihriban' bebekten kahreden haber!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Anonim 2 Kasım 2022 Çarşamba 12:06

ESHOT Mobili indirmek lazım

Yorumu oyla      0      0  
Metin 15 Ekim 2022 Cumartesi 11:10

Bunun için hangi uygulamayı indiriyoruz acaba?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den gençlik kampları: İlk durak Buca!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri odağına alan projeleri devam ...
Ödemiş’ten Başkent’e 'gül' köprüsü: Teşekkürler Mansur Başkan
Ödemiş Belediyesi’nin üreten belediyecilik anlayışının bir parçası olarak ...
SMA'da umut olacak konser için yeni tarih
Kalıtsal kas hastalığı SMA hastalarının tedavilerine destek olmak amacıyla ...
 
O belediyeden ağaç katliamı iddiasına yalanlama!
Seferihisar Belediyesi'nden yapılan açıklamayla gündeme getirilen ağaç ...
Büyükşehir CHP Grubu'ndan destek ziyareti, Soyer'den net mesaj: Mesele İzmir'dir!
Bakanlığın, Başkan Soyer ve kurum bürokratları hakkında 3 ayrı dosyada ...
Aristonikos İsyanı Çiğli’de konuşulacak
Çiğli Belediyesi, MÖ 130’lu yıllarda Çiğli bölesinde bulunan Leukai Antik ...
 
'Sakin Şehir'in Çınarları'nı buluşturan lansman!
Seferihisar Belediyesi’nin yürütücülüğünde gerçekleşen ‘’Seferihisar’ın ...
Başkan Selvitopu vatandaşları dinledi
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Fahret Altay Mahallesi'nde ...
İZSU'dan 24 saatlik seferberlik: Ve o arıza giderildi!
Menemen’in Yahşelli Mahallesinde, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri