POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İki bölgede 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi
İki bölgede 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi
CHP'den tavuk eti ihracatı sınırlamasına tepki
CHP'den tavuk eti ihracatı sınırlamasına tepki
Polisten kaçtılar drondan kaçamadılar
Polisten kaçtılar drondan kaçamadılar
Brezilya’da sel ve toprak kayması felaketi!
Brezilya’da sel ve toprak kayması felaketi!
3 Kasım 2023 Cuma - 20:22

Türk sinemasının iki ustası İzmirlilerle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen etkinlik kapsamında İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda sinemanın iki usta ismi Türkan Şoray ve Ediz Hun, sanatseverlerle buluştu. İzmirlilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ikili, geçmişten günümüze sinema anılarını anlattı.

Türk sinemasının iki ustası İzmirlilerle buluştu

Sinemanın iki usta ismi Türkan Şoray ve Ediz Hun, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen etkinlik kapsamında İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda sanatseverlerle bir araya geldi. Birlikte dans ederek İzmirlileri selamlayan ikili, moderatörlüğünü Işıl Açıkkar'ın üstlendiği söyleşide geçmişten günümüze sinema anılarını anlattı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılar, cep telefonlarıyla fotoğraf çekerek o anları ölümsüzleştirdi. Moderatör Işıl Açıkkar'ın sosyal medya kullanıp kullanmadığı sorusu üzerine Türkan Şoray, "Sosyal medya kullanıyorum, insan hayatını lüzumsuz şeylerle meşgul ediyor, onun yerine tabiatla meşgul olmayı ve kitap okumayı tercih ediyorum" dedi.

'SİNEMAYI BİLMİYORDUM'

Sinemaya başladığı dönemi anlatan Şoray, "Sinemaya meşhur olayım, şatafatlı bir hayat yaşayayım diye başlamadım. Tamamen mecburiyetten, ekonomik nedenlerden başladım. Sinemayı bilmiyordum. Daha 14 yaşındaydım. Teklif geldiğinde ekonomik nedenlerle başladım. Öğretmen okuluna gidecektim ama çok ısrar ettiler. Annem epey düşündü. Annemin ağzından çıkacak 'evet' veya 'hayır' ile hayatım değişecekti. Annem 'evet' dedi ve sinemaya başlamış oldum. Yaşım küçük olduğu için annem her gün sete götürüyordu. İlk sete gittiğimde çok şaşkın bakıyordum. O şaşkınlıkla ilk sahne çekilirken normal hayatımın bir parçasıymış gibi 'ağla' dediler ağladım, 'gül' dediler güldüm" dedi.

'TÜRKİYE'DE İKİ BÜYÜK STAR VAR'

Konuşmasında hayvanları çok sevdiğinden söz eden Ediz Hun, "Onlar bizden şefkat ve sevgi beklerler. Adada martıları da kargaları da beslerim. İzmir nasıl Türkiye'nin en müstesna şehriyse İstanbul'un en müstesna yeri de Adalar'dır. İzmir'de Türkan hanımla çok film çektik. Hayatımızın belirli bölümleri İzmir'de geçti. Atam, İzmir Kız Lisesi'ni ziyaret ettiğinde annem de yanındaydı. İzmir çok özel. Keşke İzmir'de yaşayabilsem. Artık geçti, 83 yaşındayım. Yaş önemli değil baş çok önemli. Hayat tesadüflere bağlı. 1962 sonunda Almanya'daydım. Diş Hekimliği Fakültesi'nde okuyordum. Bir Türk filmi seyrettim; ismi 'Acı Hayat'. 'Türkiye'de oldukça güzel filmler çekiliyormuş' dedim. Sonra 63'ün yazında İstanbul'a geldim. Film şirketi sahibiyle tanıştım. 'Sen de düşünmez misin' dedi. Yarışmaya girdim. Yarışmada çok hoş kızlar, erkekler vardı. Ben ve Ajda Pekkan'ı seçtiler. 'Genç Kızlar' diye bir film çekilecekti. 60 kız vardı. Türkan ve yanında Hülya oturuyordu. Beni bir eğitime tutmadılar. Elim ayağım titredi. Sevgili Türkan ile en çok ben çalışmışım. 22 filmde. Hayat bana da yeni bir ufuk açtı. Türkan çok büyük bir star. Türkiye'de iki büyük star var biri Cahide Sonku. İkincisi de Türkan Şoray'dır. Türkan'la çalıştığımız her film iş yapmıştır. Bizim için en büyük mutluluk burada olup sizin sevginizi hissedebilmek diye konuştu. (DHA)

 

 
Koç ateş püskürdü: İzmir grubu hazırlıklı olun, dibine kadar gideceğiz!
 
Netanyahu: İsrail ateşkes yapılmasını reddediyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Kısa Film Festivali jürisi belli oldu
14-19 Kasım tarihlerinde Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir ...
AASSM'de sonbahara yıldızlarla veda
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ...
İZKİTAP’ta dolu dolu hafta sonu programı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından ...
 
İZKİTAP 28 Ekim'de kapılarını açıyor
Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen İZKİTAP-2. İzmir ...
'Sandıklara Sığmayan Hayatlar' Efes Selçuk'ta
Selçuk Efes Kent Belleği’nde “Yüzüncü Yılında Her Yönüyle Mübadele Sandıklara ...
100. Yıl Cumhuriyet Özel Korosu saat 19.23’te sahne aldı
Cumhuriyet’in 100. yılını “bayram” coşkusuyla kutlayan İzmir Büyükşehir ...
 
Atatürk Çocuk Kütüphanesi açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve İzmir Kitap Gönüllüleri'nin ...
'Atatürk: İz Bırakan İlkler Dev Portreler' sergisi açıldı
Cumhuriyetin 100. yılında sanatçı Ergün Başar’ın “Atatürk: İz Bırakan ...
Akdeniz Sinemaları İzmir’de buluşuyor
3. İzmir Akdeniz Sinema Buluşması (MED CINE İZMİR) 8 Kasım’da başlıyor. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri