POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
6 Nisan 2018 Cuma - 08:51

Üniversitede katliam yapan saldırganın ilk ifadesi

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, araştırma görevlisi Volkan Bayar'nın ESOGÜ'de 4 kişinin öldürülmesi ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Vali Özdemir Çakacak, saldırganın ilk ifadesine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Hayatını kaybedenler için yarın saat 11.00'de rektörlük önünde tören düzenleyecek.

Üniversitede katliam yapan saldırganın ilk ifadesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde silahlı saldırı gerçekleşti. Volkan Bayar isimli araştırma görevlisi, aralarında dekan yardımcısının da bulunduğu 4 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladı. Saldırgan Bayar, yakalanarak gözaltına alındı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde 4 kişiyi öldüren Volkan Bayar'ın aynı fakültede öğretim görevlisi olan eşi S. A. Bayar da gözaltına alındı.

2 ŞARJÖR KULLANIP 23 EL ATEŞ ETMİŞ
DHA'nın aktardığına göre; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde 4 kişiyi öldüren araştırma görevlisi Volkan Bayar'ın olayda ruhsatlı tabancasıyla 2 şarjör kullanarak 23 el ateş ettiği ortaya çıktı.

BİR YIL ÖNCE BOŞANMIŞLAR
Bu arada üniversitede katliam yapan Volkan Bayar ile birlikte gözaltına alınan S. A.Bayar'ın üç yıldar ayrı yaşadıkları ve bir yıl önce de boşandıkları öğrenildi. Çiftin resmi olarak boşanmalarına rağmen S.A. Bayar'ın eski eşinin soyadını kullandığı belirlendi. S. A. B.'ın polislere verdiği ifadesinde olayla bir ilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

VALİ ÇAKAMAK'TAN AÇIKLAMA
Vali Özdemir Çakacak gazetecilere açıklamalrda bulundu. Vali Özdemir Çakacak yaptığı açıklamada, 3 savcının soruşturmayı yürüttüğünü belirterek şunları söyledi:

"Savcılarımız gerekli incelemeyi yapıyorlar. Olayın faili araştırma görevlisi Volkan Bayar, emniyette ilk ön ifadesinde şu ifadede bulunmuştur; Volkan Bayar hakkında kendisi ve eşi hakkında sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğu iddiası ile Yasir Armağan tarafından şikayet edilmiş. Ve üniversite rektörlüğü tarafından hakkında idari soruşturma açılmış."

Vali Çakamak, saldırganın verdiği ilk ifadeye ilişkin ise şunları kaydetti:

"OLAY ÇOK FARKLI YÖNLEER ÇEKİLMEK İSTENİYOR"
"Yürütülen soruşturma kapsamında soruşturmacı bunların savunmasını almak üzere bir yazı yazıyor ve 19 Nisan'da şu odada bulunup, savunmanızı vermenizi rica ediyorum diyor. Bugün bu zarf eline geçince eşini de çağırıyor zarfı okuyor. Ve zarfı okuduktan sonra sinirlendiğini aşağıda otoparkta bulunan aracına inerek bulundurma ruhsatlı silahını alarak önce Yasir Armağan'ın odasına gelerek ateş ettiğini ve öldürdüğünü daha sonra da diğer odalara giderek olayı işlediğini ifade etmiş. Bu bilgiyi açıklamak istedik. Çünkü olay çok farklı yönlere çekilmek isteniyor. Başta da belirttiğimiz gibi başsavcımız olaya el koydu. Olay tüm detaylarıyla birlikte ayrıntılı bir şekilde incelenmektedir. Üniversite rektörlüğümüz cenazeler için çalışma yapıyor. Olayı gerçekleştiren Volkan Bayar'nın eşi de emniyet tarafından gözaltına alınmıştır."

REKTÖRDEN AÇIKLAMA
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarını başsağlığı diledi.

YARIN TÖREN DÜZENLENECEK
Saldırının ardından hayatını kaybedenler için duyduğu üzüntüyü dile getiren Gönen, "Yarın saat 11.00'de rektörlük önünde tören düzenleyeceğiz." dedi.

"ODAYA GİRDİĞİMDE HOCAM CANSIZ ŞEKİLDE YATIYORDU"
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Eğitim Görevlisi Volkan Bayar tarafından yapılan saldırı sonucunda 2 eğitim görevlisi 1 dekan yardımcısı ve 1 bölüm sekreterinin hayatını kaybettiği olayı gören bölüm öğrencisi "Tamamen şahit olmadım. Silah seslerini duydum. Hocamın odasını girdiğim zaman cansız bir şekilde yerde yatıyordu. Yaklaşık 20 el silah sesi duydum. Kantinde hocamı beklerken oldu. Ölen hocalarımız dersimize giriyordu. Ailelerimiz bizi buraya okumak için gönderiyor” dedi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Hayatını kaybeden kişilerin yakınları ESOGÜ Eğitim Fakültesi önüne akın etti. Üç akademisyen 1 fakülte sekreterinin hayatını kaybettiği olayda ölüm haberini alan aile yakınları sinir krizi ve baygınlık geçirdi. Fakülte önüne sevk edilen çok sayıda 112 Acil Sağlık ekibi, fenalık geçiren aile yakınlarına müdahale etti.

 
Jet faciasıyla ilgili kritik gelişme!
 
İzmir'de dehşet: 2 kişiyi bıçakladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jet faciasıyla ilgili kritik gelişme!
İran'da geçtiğimiz ay düşen Türk jeti ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. ...
Uçağı kaçıran yolcu kapıyı kırıp aprona girdi
Moskova'dan gelip Bakü'ye gitmek için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş ...
Hırsızlık şüphelisinin üzerinden 4 bin TL çıktı
İzmir'de üç farklı ilçedeki hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği şüphesiyle ...
 
YÖK Başkanı Saraç'tan saldırı açıklaması
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Savcılığın açmış olduğu soruşturmanın ...
Alaçatı'da festival coşkusu başladı
İzmir'in Çeşme ilçesinde 9'uncu Alaçatı Ot Festivali  başladı. Belediyenin ...
İstanbul'un büyük hastanesinde yangın paniği!
Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaat ...
 
İzmir'de korkunç ölüm: Yolun karşısına geçerken...
Gaziemir'de Ömer Kısalar (18) yolun karşısına geçerken, beton mikserinin ...
Yürürken yediği dürüm öldürdü!
Karaman'da yolda yürürken yediği tavuk dürüm parçaları nefes borusuna ...
Alperen davasında o rapor beklenecek!
Çiğli ilçesinde, kreş servisinde unutulan Alperen Sakin'in (3) ölümüne ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri