POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Özel'den tarihi görüşmeye ilişkin yeni açıklama
Özel'den tarihi görüşmeye ilişkin yeni açıklama
Antalyaspor'dan Alex de Souza açıklaması!
Antalyaspor'dan Alex de Souza açıklaması!
28 Nisan 2023 Cuma - 16:51

Urla Enginar Günleri zamanı

Urla ilçesinde düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 'Urla Enginar Günleri' başladı. İlk olarak Urla'da sporcularla buluşup geldiği meydanda enginar üreticilerinin açtığı stantların gezen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Alın teriyle, inancıyla bu alanda festivali bugünlere taşıyan ve kökleştiren çiftçimizle bir araya geldik. Bu topraklar bereketli topraklardır" dedi.

Urla Enginar Günleri zamanı

İzmir'de bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Uluslararası Urla Enginar Festivali bu sene Kahramanmaraş depremleri nedeniyle bu yıl Urla Enginar Günleri olarak düzenlendi. 30 Nisan'a kadar sürecek festivalin ilk gününde Urla Meydanı'nda enginar ve enginardan yapılan yemekler başta olmak üzere çeşitli ürünlerin yer aldığı stantlar açıldı.  İzmir 1'inci Bölge'den ilk sırada milletvekili adayı olan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu festival alanını ziyaret etti. İlk olarak Urla Belediyesi Spor Salonu'nda sporcularla buluşan Bakan Kasapoğlu, birlikte yürüyerek festival alanına geldi.

'ALIN TERİYLE, İNANCIYLA FESTİVALİ BUGÜNLERE TAŞIYAN ÇİFTÇİMİZLE BİR ARAYA GELDİK'

Urla Belediye Başkan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç'la birlikte stantları gezen Kasapoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Alın teriyle, inancıyla bu alanda festivali bugünlere taşıyan ve kökleştiren çiftçimizle bir araya geldik. Bu topraklar bereketli topraklardır. Bu toprakların insanı gayretli ve azimli. Bu anlamda ülkesine, insanına ve milletine katkıda bulunan insanlarımız var. Kendini toprağa adamış insanlarımız var, onlara minnettarız. Burada köklü gelenek vesilesiyle Türkiye'nin çok farklı yerlerinden gelen, İzmir'den ve ilçelerinden gelen çok değerli misafirler var. Hepsiyle beraberiz. Enginar tarlasında çiftçilerle beraberdik. İnşallah keyifli ve bereketli günler olacaktır" dedi.

'ŞENLİKSİZ BİR FESTİVAL YAPIYORUZ'

Enginar üreticilerinden 70 yaşındaki Mustafa Akın, enginarın çok önemli bir şifa kaynağı olduğunu söyledi. Enginar'ın Ege Bölgesi'ne özgü bir bitki olduğunu ifade eden Akın, "Enginar, Ege Bölgesi'nde tüm Türkiye'ye yayıldı ve dağıtıldı. Enginar çok sağlıklı ve her derde deva olan bir sebze. Özellikle karaciğer için en faydalı ürün enginardır" dedi. Enginar'ın daha çok soyulmuş olarak satıldığını vurgulayan Akın, "Daha önce enginar yaprak şeklinde satılıyordu. Son zamanlarda çanak şeklinde satılıyor. Taze enginarların yaprakları da yenebiliyor. Deprem dolayısıyla halkımız biraz üzgün. Şenliksiz bir festival yapıyoruz. İnşallah seneye daha güzelini yaparız" diye konuştu.

Doğma büyüme Urlalı olduğunu belirten enginar üreticilerinden 51 yaşındaki Salih Üner de enginarın folik asit bakımından çok zengin olduğunu dile getirdi. Enginar'ın faydalarını kız kardeşinin çocuk beklediği dönem öğrendiğini ifade eden Öner, "Enginar en iyi vitaminlerden biri. Artı olarak karaciğer rahatsızlıklarına çok iyi geliyor. Ayrıca çok lezzetli. Çok çeşitli yemekleri yapılabiliyor. Ben enginarın kızartmasını çok seviyorum. Enginar önce haşlanıyor daha sonra una bulanarak balık gibi kızartılıyor, ben o şekilde çok seviyor ve tüketiyorum. Enginarı yetiştirmesi zahmetli. Ona bakması, kesmesi ve budaması oldukça emek gerektiriyor. Ayrıca köstebeklerle de baş etmek gerekiyor. Enginarı yetiştirmeye aralık ayının başında başlıyor ve mayıs ayında hazır hale geliyor" dedi.(DHA)

 
Alaçatı'da renkli festival korteji!
 
'Jet Fadıl' davasında 2 bin 504 yıl hapis cezası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e yayılan Masal Evi projesi Egekent’e de ulaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çocukların sosyal gelişimlerine ...
Karşıyaka'da 'mis gibi' festival!
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Çiçek Festivali, Bostanlı ...
Başkan Soyer’e Yaşama Değer Katanlar Ödülü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin yaralarını saran ...
 
Menemen'e 'gençliğin ve geleceğin kenti' ödülü
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Yeni Asır Gazetesi tarafından ...
"2030’da İzmir iklim nötr şehir olacak!"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İklim Krizi zirvesine katılarak ...
Başkan Sandal: Bu düzen değişecek!
Genel seçimler öncesi mahalle gezilerini hızlandıran Bayraklı Belediye ...
 
Alaçatı'da büyük şölen yola çıktı!
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenen, Ege’nin enfes ...
Gaziemir’in en eski yapısı yeniden doğacak
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 2 milyon 800 bin lira bedelle kamulaştırdıkları ...
Karabağlar Aşık Veysel'i unutmadı
Karabağlar Belediyesi, Anadolu Aşıklık geleneğinin güçlü temsilcilerinden ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri