POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
9 Mart 2018 Cuma - 08:49

Urla Kazak kadın gazetecileri ağırladı

Kazakistan’dan İzmir’e gelen kadın gezeteciler “Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde” Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile buluştu.

Urla Kazak kadın gazetecileri ağırladı

İzmir’e gelen Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Joyamergen ve çoğunluğu kadın olan beraberindeki heyet 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile buluştu.

2014 yılında kurulan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Joyamergen ve gazeteci grubu İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ile birlikte Urla’ya geldi.  Türk Dünyası ilişkilerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan vakfın üyeleri Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile sohbet etti, bilgiler aldı. Başkan Sibel Uyar, tarihi geçmişi 1866 olan Urla Belediyesi’nin ilk kadın başkanı olduğunu söyledi. Urla’da tarihi, sosyal ve kültürel yapı ile belediye çalışmalarını da anlatan Sibel Uyar, kadınların daha etkin olmaları için belediyenin çeşitli çalışmalar yaptığını da belirtti. Kazakistan’dan gelen gazetecilerin sorunlarını da yanıtlayan Sibel Uyar, Urla’nın yerli ve yabancı konukların yaşamak ve geçmek için giderek artan bir ilgisi olduğunu da kaydetti.

Kenti gezdiler
Kazakistan’dan gelen Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı üyeleri daha sonra Urla Merkez başta olmak üzere, Karantina Adası ve  Antik Klozemenai kantindeki Zeytinyağı İşliği’ni gezdiler. Urla’nın doğal güzelliklerine de hayran kalan konuk gezeteciler, daha sonra kentten ayrıldılar.

Her yaştan kadın ile kutlandı 
Urla Belediyesi ve STK’ların öncülüğünde yapılan Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlaması’na emekçi köy kadınları damgasını vurdu. Gülbahçe kadınlarının korusu, Atatürk Mahallesi’nin 77’lik mankenleri “Kadınlar Günü”nün renkli görüntülere sahne olmasını sağladı.

Urla Belediyesi Tamirhane Binası’ndaki kutlamalara, Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu da katıldı. Tekelioğlu, kadın öykülerinden oluşan  “Yapabilirsin” adlı belgeseli gösterildi. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise yaptığı konuşmada, “Üreten, paylaşan, başaran lider kadınların kenti Urla’ya hoşgeldiniz” dedi. Başkan Uyar, şunları söyledi: “Urla, birçok kadının başarı öyküsüne mesken olan bi kent. Öyle ki kadınlarımız özenle yetiştirdiği ürünleriyle, sevgiyle beslediği hayvanlarıyla çiftçilik yapıyor. Yeri geliyor tarladaki alın terini silip tiyatro sahnesine çıkarak repliklerini sıralıyor. Tıpkı Bademler ve Balıklıova köy tiyatrolarımızda olduğu gibi. Yeri geliyor, girişimcilik eğitimlerine katılarak hibe almayı hak ediyor ve bir işletme sahibi oluyor. Tıpkı Zeytinler köy kahvemizi işleten Deniz gibi. Urla’da kadınlar fotoğraf çekiyor, kitap yazıyor, resim yapıyor, şarkı söylüyor, dans ediyor, istediği gibi giyiniyor. Örgütleniyor, ses çıkarıyor, hakkını savunuyor. Kadınları burada yaşamın her alanında aktif olarak görebilirsiniz. Çünkü biz Urlalı kadınlar biliyoruz ki, geleceği güçlü kadınlar şekillendirecek. Ve biz biliyoruz ki kadınlar hayatta sadece anne ya da eş olarak değil, önce birey olarak var olma hakkına sahibiz”

Dünya Emekçi Kadın Günü kutlamalarında daha sonra Urla Belediyesi Kadın Halk Oyunları topluluğunun gösterisi yapıldı.  Türkiye’nin ilk köy tiyatrosunu kuran Bademler Köyü’nün kadınlarının belgesel gösteriminin ardından Zeytinler Köyünün kadın girişimcilerinden Deniz Aslan ve Hilmiye Günay Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da teşvikleriyle girişimci olmalarının öyküsünü anlattılar. Atatürk Mahallesi Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği’nin 7 yaşından 77 yaşına kadar değişen yaştaki mankenleri ise izleyenlerden büyük alkış aldı. Yine Gülbahçe Köyü’nden her yaştaki kadının oluşturduğu  “Gül Kadın Korosu” izleyenlerden tam not aldı.

 
Konaklı kadınlar el emeklerini sergiledi
 
Özel hastanelerden 'SGK' vurgunu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konaklı kadınlar el emeklerini sergiledi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ...
Binlerce kadın akın etti: El emekleri bu fuarda!
Büyükşehir Belediyesi, bu yılda da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, ...
O ilçede satış krizinde mutlu son: Başkan geri adım attı!
AK Partili Kınık Belediyesi ‘köy malları’ statüsündeki 19 araziyi satışa ...
 
Kemalpaşa'da 8 Mart kutlaması
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla ...
Gaziemirli kadınlardan 8 Mart dansı
Belediyenin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ‘Barış için dans et” ...
Buca'da 8 Mart'a özel çifte 'makam' sürprizi!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ...
 
Bornova'nın çocukları hem eğlendi hem öğrendi
Bornova Belediyesi’nin 7-14 yaş arası çocukların sosyalleşmelerine ve ...
Karşıyaka Zübeyde Ana'yı unutmadı
8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyen ...
Başkan Soyer açıkladı: Tavuk üretiminin merkezi de 'sakin şehir' oldu
Bolu'nun Mudurnu ilçesi, Türkiye’nin 15. Cittaslow (sakin şehir) unvanlı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri