POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
Sinan Ateş cinayetinde iddianame kabul edildi
Sinan Ateş cinayetinde iddianame kabul edildi
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
20 Eylül 2018 Perşembe - 17:33

Ve Enis Berberoğlu tahliye oldu

Yargıtay, Enis Berberoğlu'na, MİT TIR'ları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onadı. Milletvekilliği sona erinceye kadar Enis Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verildi. Berberoğlu, 19.15'te Maltepe Cezaevi'nden tahliye edildi. Berberoğlu, 'Takdir edersiniz ki yoğun bir dönemden geçtim. Bir kaç gün aileme, partime ve çevreme danışmak istiyorum. Daha sonra daha geniş açıklama yapacağım' dedi.

Ve Enis Berberoğlu tahliye oldu

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na, durdurulan MİT TIR'ları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla yargılandığı davada, "gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onadı, milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verdi. Berberoğlu, 19.15'te Maltepe Cezaevi'nden tahliye edildi. Berberoğlu, 'Takdir edersiniz ki yoğun bir dönemden geçtim. Bir kaç gün aileme, partime ve çevreme danışmak istiyorum. Daha sonra daha geniş açıklama yapacağım' dedi.
Enis Berberoğlu, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapis cezası almış, kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesine gelmişti. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, temyiz incelemesini esastan tamamladı.

Daire, oy çokluğuyla Berberoğlu'na, "devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onadı. Ayrıca, Anayasa'nın 83/3. maddesi uyarınca milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verildi.

TAHLİYE EDİLDİ
Enis Berberoğlu akşam saatlerinde Maltepe Cezaevi'nden akşam saatlerinde tahliye edildi. Berberoğlu çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada 'Takdir edersiniz ki yoğun bir dönemden geçtim. Bir kaç gün aileme, partime ve çevreme danışmak istiyorum. Daha sonra daha geniş açıklama yapacağım dedi.

KILIÇDAROĞLU TELEFONLA ARADI
Alınan bilgiye göre, tahliye sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nu telefonla aradı. 

Telefon görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nun, 'Sesin çok güzel geliyor. Akşam evinde görüşeceğiz' dediği öğrenildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Enis Berberoğlu'nu bu gece evinde ziyaret etmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?
24 Haziran'da yapılan milletvekili genel seçiminde yeniden milletvekili seçilen Enis Berberoğlu'nun avukatları, Yargıtay 16. Ceza Dairesine başvurarak, Berberoğlu hakkındaki davanın durmasını talep etmiş, Yargıtay 16. Ceza Dairesi, bu talebi reddetmişti.

Enis Berberoğlu, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiasıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı.

Mahkeme, Berberoğlu'nu, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı ve tutukladı.

Dava dosyası, itiraz üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 2. Ceza Dairesine geldi. Daire, yerel mahkemenin kararını esastan bozarak dosyayı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ise İstinaf Mahkemesinin bozma kararını usul ve yasaya aykırı bularak, dosyayı iade etti.

Dosyayı yeniden ele alan İstinaf Mahkemesi, bu kez Enis Berberoğlu'na "casusluk" suçundan değil, "devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi ve tutukluluğunun devamına hükmetti.

Bu kararı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı temyiz etti. Savcılık, Berberoğlu'nun "casusluk" suçundan cezalandırılması talepli temyiz dilekçesini Yargıtaya göndermişti. Dilekçede, Berberoğlu'nun, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklama" suçundan cezalandırılması talep edilmişti. 

 
O ilçede CHP'den AK Parti'ye 'çelenk' tepkisi: Böyle giderse öğretemeyeceğiz!
 
ABD'de silahlı saldırı: 3 kişi hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilçede CHP'den AK Parti'ye 'çelenk' tepkisi: Böyle giderse öğretemeyeceğiz!
Balçova'daki Gaziler Günü töreninde Atatürk Anıtı'na AK Parti İlçe Başkanlığı'nın ...
Kılıçdaroğlu o tazminat bedelini icraya yatırdı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoroğlu, Man Adası iddiaları nedeniyle açılan ...
MHP yerel seçimde İstanbul adayı çıkarmayacak
Yerel seçim ittifakına ilişkin konuşan MHP lideri Bahçeli, partisinin ...
 
Başkan Soylu'dan CHP'ye: Genel seçime bakarak pantolon dikmeyin!
Kafe Siyaset programında gazeteci Avcı’ya konuk olan Menderes Belediye ...
AK Parti'den 'tedbili kıyafetle' saha araştırması!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, "Yerel seçimler için aday belirleme ...
MHP İzmir’de yeni yönetim belli oldu
Karataş’ın 7 yıldır sürdüğü il başkanlığı görevinden sürpriz şekilde istifa ...
 
CHP İzmir'in Gençleri'nden 8 maddelik 'seçim' bildirisi!
CHP İzmir Gençleri kamp sonrasında 8 maddelik bir bildiri yayınlayarak ...
CHP'li Kılıç sordu: İzmir için çıkartılan 20 milyon TL'ye ne oldu?
CHP İzmir Milletvekili Kılıç, “İzmir Tarih Projesi” çalışmalarına destek ...
Şengül'den 'yardımcı kitap' çıkışı: Kabul edilemez!
Şengül, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri