POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
Lokanta ve kafelerde KDV artışı Resmi Gazete'de!
Lokanta ve kafelerde KDV artışı Resmi Gazete'de!
29 Nisan 2023 Cumartesi - 15:01

Ve İzmir Kültür Sanat Fabrikası kapılarını açtı!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen restorasyon, renovasyon ve yeniden inşa çalışmalarının ardından 140 yıllık Alsancak Tekel Fabrikası, İzmir Kültür Sanat Fabrikası olarak hizmete girdi.

Ve İzmir Kültür Sanat Fabrikası kapılarını açtı!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen restorasyon, renovasyon ve yeniden inşa çalışmalarının ardından 140 yıllık Alsancak Tekel Fabrikası, İzmir Kültür Sanat Fabrikası olarak hizmete girdi.

Açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir milletvekilleri ve adayları ile kültür ve turizm sektöründen temsilciler katıldı.

AK Parti milletvekili adayı da olan Bakan Kasapoğlu, törendeki konuşmasında, İzmir'de bir kültür ve sanat vadisinin halkla buluştuğunu söyledi.

Türkiye'nin son 21 yılda dönüşüm hikayesi yazdığını ifade eden Kasapoğlu, bu dönüşümün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki vizyonunun eseri olduğunu belirtti.

Bakan Kasapoğlu, İzmir ve Türkiye için sevindirici bir eserin daha hayata geçtiğini kaydederek, "Halkımızın her bir imkana erişmesi, fırsat eşitliği, hükümetimizin en büyük gayelerinden biri. Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla, engellisiyle herkesin her imkana erişimi büyük ölçüde başardığımız bir hedef. Özellikle eğitimde, sağlıkta ve diğer alanlarda. Hayat çok dinamik. Bu dinamizme uygun şekilde yöneticiler olarak bu sürecin en önünde yer almamız gerekiyor." dedi.

Vatandaşların hizmete adil ölçüde ulaşabilmesi için çaba gösterdiklerini anlatan Kasapoğlu, "Kültüre de sanata da spora da aynı vizyonla bakıyoruz." diye konuştu.

"Kültür ve sanat yaşamına yön verecek"
Bakan Ersoy da güzel İzmir için 140 yıla yakın tarihe sahip Alsancak Tekel Fabrikasını kültür sanat kompleksine dönüştürdüklerini söyledi.

Bakanlık olarak tarihi ve kültürel varlıkların korunması adına hem yurt içi hem de yurt dışında çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Ersoy, şöyle konuştu:

"Kültürümüze ait eserleri restore ederek gün yüzüne çıkarıyoruz. Yerinde değerlendirmeyle, yerleşke içinde bulunan düzgün fabrika yapıları korundu. Tahrip olan kısımları da aslına uygun olarak yeniden onararak fabrikanın orijinal yapısını muhafaza ettik. Herkesin yeni buluşma noktası olabilmesi için 20 bin metrekare kapalı alanın içerisinde kültür ve sanata dair her türlü faaliyete yer verdik. Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, İzmir Resim ve Heykel Müzesi, Atatürk İhtisas Kütüphanesi, Alsancak Halk Kütüphanesi, Türk Dünyası Müzik İhtisas Kütüphanesi, sanat ve eğitim atölyeleri, açık hava sinema, sergi alanları ve geniş peyzaj alanıyla kentin kültür ve sanat yaşamına yön verecek kültür sanat merkezinin kapılarını ziyaretçilere açıyoruz."

Bakan Ersoy, açık hava alanında yapılan peyzaj çalışmalarıyla yeni bir yeşil alanı da İzmir'e kazandırdıklarını belirtti.

İzmir Kültür Sanat Fabrikası
Yeni nesil kültür sanat merkezi haline getirilen İzmir Kültür Sanat Fabrikasında yer alan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, kentin tarihini keşfetmek isteyenler için tematik sergileriyle yeni nesil bir müze deneyimi sunacak.

Fabrika olarak kullanıldığı dönemin izlerini de taşıyan 7 bin 240 metrekarelik iki katlı yapının zemin ve birinci katında arkeoloji, ikinci katında ise etnografya eserleri sergilenecek.

İzmir Resim ve Heykel Müzesi de Tanzimat Dönemi'nden bugüne uzanan eserlerden oluşan dikkat çekici bir koleksiyonu ziyaretçileriyle buluşturacak. (AA)

 
"Diyorlar ki, 'Yardımlar bitecek'... Hadi be oradan!"
 
Bakan Nebati'den İktisat Kongresi raporu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı'da renkli festival korteji!
Çeşme ilçesinde baharın gelişini müjdeleyen Alaçatı Ot Festivali, 12'nci ...
İzmir'in yeni cazibe merkezinde açılış sonrası etkinlikler başlıyor
İzmir'de yeni bir cazibe merkezi oluşturması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ...
AASSM’de görkemli 100.yıl sergisi
Ressam, yazar, heykeltıraş, sanat tarihçisi Gürol Sözen’in “1919-23 Destan ...
 
Dünyaca ünlü karikatüristler İzmir için çizdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. İzmir Uluslararası ...
Kızılcık Şerbeti ile ilgili karar verildi!
RTÜK tarafından beş haftalık yayın durdurma cezası verilen Kızılcık Şerbeti ...
Haldun Dormen Gaziemir sahnesinde
Gaziemirlilerle söyleşi yapan Haldun Dormen, sanat hayatından örnekler ...
 
Çiğlili kursiyerlerden yıl sonu sergisi
Çiğli Belediyesi, Kaklıç Sanat Akademisi kursiyerlerinin yıl boyunca ürettikleri ...
Erol Evgin depremzedeler için geliyor
Ünlü sanatçı Erol Evgin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler ...
Kültür Sanat Fabrikası hizmete giriyor
İzmir Kültür Sanat Fabrikası 29 Nisan Cumartesi günü hizmete sunulacak.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri