POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel'den tarihi görüşmeye ilişkin yeni açıklama
Özel'den tarihi görüşmeye ilişkin yeni açıklama
Antalyaspor'dan Alex de Souza açıklaması!
Antalyaspor'dan Alex de Souza açıklaması!
İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı ile bir arada
İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı ile bir arada
Bir sigara grubuna daha zam geldi!
Bir sigara grubuna daha zam geldi!
9 Mart 2019 Cumartesi - 16:43

Veliler yıllar sonra tekrar öğrenci oldu

İzmir'de hayata geçirilen 'Bir günlüğüne ben olur musun' projesine katılan öğrenci velileri, çocuklarının yerine geçerek, sınıflarda ders dinledi. Projeyle ailelerin, çocuklarının yaşadığı sınava hazırlık sürecini deneyimlemeleri ve empati kurabilmeleri hedeflendi.

Veliler yıllar sonra tekrar öğrenci oldu

İzmir Uğur Okulları Bornova Kampüsü'nde 'Bir günlüğüne ben olur musun' projesi gerçekleştirildi. Üniversite sınavına hazırlık sürecinde büyük kaygı yaşayan 12'inci sınıf öğrencilerinin velileri, onların bu duygu durumlarını paylaşabilmek ve empati kurabilmek adına 5 saatliğine derse girdi.

Uğur Okulları Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve Ar-Ge'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin, çocukların zor bir süreçten geçerek hayatlarının 30-40 yılını belirleyecek, sosyo ekonomik sınıf atlamalarını sağlayacak bir sınava tabi olduğunu ifade etti. Öğretmenler ve velilerin sürekli onlara öğüt verdiğini anlatan Sezgin, "Biz de 'Bir günlüğüne ben olur musun' projesini hayata geçirdik. Velilerimiz bugün okula üniforma giyerek geldi. Sınava girmek, ölçmek ölçülmek, 40 dakika ders dinleyip 10 dakika tenefüse çıkmak, cep telefonunu dışarıda bırakmak, akşam ev ödevi yapmak, 3 ay sonraki sınavı düşünmek duygusunu velilerimize yaşatmak istedik. Bilgi uçar gider, duygular kalıcıdır. Velilerimiz aslında bugün 5 saatlik empati kuruyorlar. Soru çözüyorlar, tahtaya çıkıp sözlü oluyorlar. Sınava hazırlık yapıyorlar" dedi.

12'inci sınıf öğrencilerinin velilerine bazı uyarılarda bulunan Sezgin, "Bizim çocuklarımız, ergenler. Onların duygularını anlamalıyız. Başarısız olan çocuğa onu anladığımızı göstermeliyiz. Empati etkinliğinde çocuklar üzerinde baskı kurmamak gerektiğini anlatıyoruz. Onlar ergenlik nedeniyle bir değişim süreci geçiriyorlar. Baskı öğrenmenin önünde bir bariyer oluşturur" diye konuştu.

DERS HEYECANI YAŞADILAR

Çok heyecanlı olduğunu söyleyen velilerden Aygül Günay, kızı Yağmur'u anlayabildiğini, düşünürken bazı eksiklerini fark ettiğini belirterek "Yağmur'un dikkatinin dağılabileceğini anladım. Çok baskı yapan bir anne değilim ama biraz daha rahatlatmam gerektiğini fark ettim" dedi.

 Velilerden Hülya Gülperçin de "Yıllar sonra ilk kez derse girdim. Kendimi onun yerine koydum. Eve gidince çok daha anlayışlı olacağım. Konferanslarda sınırlandırılmayacak bir tecrübe edindik. Yaşamak çok farklıymış. Kızım bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyor. Çok stresli. Bu açıdan haklıymış" diye konuştu.

 Kendisini kızının yerine koyduğunu anlatan baba Esat Kadak da "Çok heyecanlıyım. Kızımın işi çok zormuş. Ona niye çalışmıyorsun diye zaman zaman kızıyorum. Biraz daha empati yapıp kendimi onun yerine koyacağım. Konuşma tarzımı değiştireceğim. Niye yapmıyorsun, neden geç kaldın, diye kızardım. Bugün kendim de geç kaldım derse" ifadelerini kullandı.

Eski yıllara geri döndüğünü anlatan velilerden Turgay Lemay da "Onların psikolojilerini gözden geçirdik. Üniformayı giyip geldim. O bugün sınava girdi. Ben de 30 sene sonra derse katıldım" dedi.

Velilerden Osman Nuri Selim de şunları söyledi:

"Biz dün akşamdan beri kızımla rolleri değiştik. Kıyafet giymeden geldiğim için hoca önce derse almadı. Değişik bir deneyim oldu. Her zaman kızım ön plandaydı. Bundan sonra da öyle olacak. Ama artık onu daha rahat bırakacağım."(DHA)

 
AK Partili Baran'dan Soyer'e 'farkındalık' kontrası!
 
CHP'nin seçim bürosuna saldırı sonrası başkan adayı ve ilçe başkanından ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan, Akşener'e tepki: Bunun adı hadsizliktir
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Elazığ'da konuştu.
ABD'de küçük uçak göle düştü: 5 ölü
ABD'de çift motorlu bir uçak göle düştü. Uçakta bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Ege'deki otellere ilgi yoğun ilgi... Yerli turiste uyarı!
TÜRSAB Ege Bölge Başkanı Tolga Gencer, "Ege Bölgesi'ndeki otellerin yüzde ...
 
Zeybekci'den Zübeyde Hanım'ın kabrine ziyaret
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
'Kadın Festivali'nde renkli görüntüler
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3 günlük Kadın Festivali, ...
Düğünde işlenen cinayete savcı ne ceza istedi?
Konak ilçesindeki bir düğünde çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine ...
 
Baldızının kızına cinsel istismara 10 yıl 5 ay hapis cezası
İzmir'de, baldızının 5 yaşındaki kızı G.E.B.’ye cinsel istismarda bulunduğu ...
Zemin etüdüne ilişkin tebliğ yürürlüğe girdi
Yeni inşa edilecek, mevcut binalar ve riskli yapılar için bölgenin jeolojisi, ...
Dünya rekoru kırdı: İzmir'in gururu oldu!
Buz pateninin yükselen yıldızı Efe Çetiz, Sofya’da 101 ülkeden 369 sporcunun ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri