POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
9 Mart 2019 Cumartesi - 16:52

CHP'nin seçim bürosuna saldırı sonrası başkan adayı ve ilçe başkanından ilk açıklama

İzmir'in Bayraklı ilçesinde CHP'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'ne otomobilden silahla ateş açılması sonucu 2 kişi yaralandı, bir şüpheli yakalandı. Yaşanan olay sonrası CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve Bayraklı Belediye Başkan Adayı CHP'li Serdar Sandal sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. İkili partililerine sağduyu mesajı verdi.

CHP nin seçim bürosuna saldırı sonrası başkan adayı ve ilçe başkanından ilk açıklama

Bayraklı ilçesinde Yamanlar Mahallesi'ndeki CHP Seçim Koordinasyon Merkezi'ne, otomobilden silahla ateş açıldı.

Bu sırada merkezde bulunan partililerden Batuhan Gül bacağı, Hakkı Bolat dirseğinden hafif yaralandı.

Ambulansla Çiğli Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Soruşturma sonucu çok sayıda sabıkasının bulunduğu belirtilen B.A. gözaltına alındı.

Zanlının, emniyetteki ifadesinde, ilçe belediye başkanı adayından randevu istediğini, cevap verilmemesi üzerine sinirlendiğini söylediği öğrenildi. 

ALPER: SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Yaşanan olay sonrası CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve Bayraklı Belediye Başkan Adayı CHP'li Serdar Sandal sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.

İlçe Başkanı  Alper şu ifadeleri kullandı:

Sn. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkezimiz tarafından Sn. Serdar Sandal’ın partimizin Bayraklı Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildiği 7 Şubat 2019 tarihinden bugüne seçim kampanyamızı derman belediyeciliği üzerine kurduk. Projelerimizi sunduk, yoksulluğu, pahalılığı, işsizliği dert ettik, vatandaşımızın derdine derman olacağımızı anlattık. Kimseyi ötekileştiremeyeceğimizi, siyasi parti, siyasi düşünce ayrımı gözetmeksizin kapımızın herkese açık olduğu ifade ettik.

AK Parti’nin 2014 yılı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Sn. İsmail Sarı’yı, MHP’nin 2009 ve 2014 yılı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Sn. Mehmet Toptaş’ı partimize kazandırdık. Gönül kırmadık, gönül aldık. Sevgi, barış, hoşgörü dilini kullandık, sevgi kazanacak dedik, Mart’ın sonu bahar dedik.

Ancak Bayraklı’da yakalamış olduğumuz bu sevgi, barış, hoşgörü ittifakı bazı odakları son derece rahatsız etmiş olmalı ki 8 Mart Cuma gecesi CHP Bayraklı Gençlik Kolları üyesi genç kardeşlerimize yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından silahlı ve sopalı saldırı gerçekleştirildi. Yaralı 7 arkadaşımız Çiğli Bölge Hastanesi ile Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralanan arkadaşlarımızın tedavileri gerçekleşti, dinleniyorlar.

Bu olayın hemen ardından 9 Mart Cumartesi günü saat 14.30 sıralarında ise, CHP Yamanlar seçim büromuza silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Olaydan birkaç saat önce seçim bürosuna gelerek “Başkan nerede, buraya gelsin” şeklinde açıklamalarda bulunan şahıslar, daha sonra bir ticari taksi ile seçim bürosunun önünden geçerek büroya doğru 3 kurşun sıkmıştır. Kurşunlardan biri seçim bürosunun duvarına isabet etmiş diğer kurşunlardan biri kapıdan, diğeri de camdan içeri girerek iki arkadaşımızın yaralanmasına neden olmuştur. Yaralı arkadaşlarımızın tedavisi Çiğli Bölge Araştırma Hastanesi’nde devam etmektedir.

Tüm bu yaşananlarla ilgili yasal süreç devam etmektedir. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu provokatif saldırıya karşılık vermemiz beklenmesin. Adalete güveniyoruz, adalet kurumunun gereğini yapacağını, bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenleri cezalandıracağını biliyoruz.

Biz yine sevgiyi, barışı, hoşgörüyü anlatmaya devam edeceğiz. Her kapıyı çalacağız, her sofraya oturacağız, her eli sıkacağız, her vatandaşımızla kucaklaşacağız. Bayraklı’da yakaladığımız sevgi, barış ve hoşgörü ittifakını Bayraklı projelerimizle taçlandırıp daha güzel bir Bayraklı’nın geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz"

SANDAL: NE YAPARLARSA YAPSINLAR...

CHP Bayraklı Adayı Serdar Sandal da yazılı açıklama yaptı. Sandal, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı: Ne yaparlarsa yapsınlar bizi birbirimize düşüremeyecekler. Kimseye çizdiği senaryonun sonucunu armağan etmeyeceğiz.

Her ne güçle ve hakla bizi yolumuzdan çevireceğini zannedenler varsa yanılıyor. Kaldığımız yerden daha güçlü devam edeceğiz. İnsanları ötekileştirmeden MHP’li vatandaşlarımızın evlerindeki ziyaretlerimize devam edeceğiz. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren yurttaşlarımızın evlerinde ziyarete devam edeceğiz. Çünkü biz Bayraklı’da toplumun tamamına hizmet edeceğiz. Halka hizmet edeceğiz. Toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşmaya devam edeceğiz.

Güvenlik yetkililerinden de zanlıların derhal yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyorum. Gerekli adli soruşturmanın başlamasını bekliyorum. Tüm partililerimden ricam lütfen sağduyulu olun. Sizi itmek istedikleri alana girmeyin. Biz adalete inanıyoruz ve bu çerçevede meselelerin çözülmesini bekliyoruz"

 
Veliler yıllar sonra tekrar öğrenci oldu
 
Zeybekci'den Kemeraltı vaadi: İzmir'in kalbi, markası olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Baran'dan Soyer'e 'farkındalık' kontrası!
AK Partili Ahmet Uğur Baran, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
İzmir'de CHP'nin seçim bürosuna silahlı saldırı: 2 yaralı...
Bayraklı ilçesinde, CHP'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'ne bir taksiden ...
Soyer'den '2. Cemre': 28 proje ve Zeybekci'ye gönderme!
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in, ...
 
Durmaz 2 bin kadınla buluştu, projelerini anlattı
CHP Aliağa Belediye Başkanı Özcan Durmaz, düzenlediği kahvaltıda Aliağalı ...
Çavuşoğlu'ndan çarpıcı İzmir çıkışı: Belediye hizmetleri açısından...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Burdur'da yaptığı konuşmada, İzmir ...
Bornova Adayı İduğ'dan önce Roman havası ardından Balkan halayı!
Seçim çalışmasını sürdüren CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa ...
 
DSP İzmir adaylarını tanıttı... CHP'yi hedef aldı!
DSP İzmir adaylarını tanıttı. Toplantıda konuşan DSP İzmir Büyükşehir ...
CHP'li Başkan Adayı'ndan 'afiş' tepkisi: Siz yırttıkça...
Yerel seçimler için geri sayıma geçilirken, adaylar propaganda çalışmalarını ...
Tunç Soyer tekerlekli sandalyeyle gezdi... Farkındalık yarattı!
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, engelli ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri