POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
2 Nisan 2021 Cuma - 12:41

Yıldırım'dan İzmir mesaisi: '2024' iddiası ve teşkilata mesaj!

AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, genel başkanvekili sıfatıyla ilk ziyaretini İzmir’e yaptı. Menemen’e giden ve başkanvekili Aydın Pehlivan’ı ziyaret eden Yıldırım, konuşmasında "2024'te inşallah İzmir'de yerel seçimlerde hem ilçelerde hem İzmir Büyükşehir’de hedefimiz AK Parti hizmeti ile buluşturmak” dedi. Yıldırım, il yönetimi, ilçe ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Yıldırım, " Bu ekibe güveniyorum. Mahalle mahalle sokak sokak her İzmirli’ye dokunacağız" mesajları verdi.

Yıldırım dan İzmir mesaisi:  2024  iddiası ve teşkilata mesaj!

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekil Binali Yıldırım, yeni görevi sonrası ilk ziyaretini İzmir'e yaptı.

Yıldırım, Menemen Belediyesini ziyaret ederek belediyede 14 Ocak'ta "Başkan Vekili" olarak göreve başlayan AK Parti'li Aydın Pehlivan'ı tebrik etti.

Binali Yıldırım, Menemen Belediyesine gelişinde kendisini bekleyenlere kurulan kürsüden hitap ederek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgın sürecinde tüm dünyada büyük bir mücadele verildiğini hatırlattı. Henüz hastalığa çözüm bulunamadığını belirten Yıldırım, "Sizin heyecanınıza, sevginize yürekten katılıyorum ama lütfen bu tedbiri elden bırakmayalım. Maske, mesafe kurallarını unutmayalım. Gerçi burada biraz ihlal edildi ama dikkat edelim. Daha önümüzde çok güzel günler var, güzel işleri başaracağımız ülkemiz için yapacak çok işimiz var. Bu coşkunuz bizim gücümüzü artırıyor." ifadelerini kullandı.

Aydın Pehlivan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istediğini aktaran Yıldırım, "Sessiz sedasız gelip 'Hayırlı olsun' diyecektik. Özellikle kimse katılmasın diye il başkanımıza tembihat ettim ama sevgi hiçbir engel tanımıyor. Allah sizlerden razı olsun, yüz yüze geleceğimiz, kucaklaşacağımız günlerin yakın olmasını Rabb'imden niyaz ediyorum." dedi.

Yıldırım, Menemen'in güzel işlerle anılması gerektiğini vurgulayarak ilçenin Aydın Pehlivan ile aydınlık günlere kavuşacağını inandığını söyledi.

Türkiye'nin önünde güzel günler olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Kongremizi bitirdik, yeni döneme 'Bismillah' dedik. Yeni dönem 2023-2024 hedeflerine ulaşmak. 2023'te milletin adamı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı seçiyoruz." dedi.

Yıldırım, 2024'te İzmir'i hem ilçelerde hem de İzmir Büyükşehir Belediyesinde AK Parti hizmetleriyle buluşturmayı hedeflediklerini aktararak "Cumhur İttifakı gittikçe, güçlenerek devam ediyor. Türkiye genelinde ve belediyelerimizde iş birliğini daha da güçlendirerek sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yaptığı konuşmada, partinin büyük bir aile olduğunu, AK Parti hizmetleriyle Türkiye'nin büyüdüğünü, geliştiğini söyledi.

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ise ilçenin 200 bine yaklaşan nüfusuyla en hızlı gelişen ilçelerden biri olduğunu, proje ve yatırımlarla bölgenin daha da gelişmesini sağlayacaklarını aktardı.

Binali Yıldırım'a programı sırasında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, Yaşar Kırkpınar ve Necip Kalkan da eşlik etti.

Bu arada Yıldırım, İzmir programı kapsamında Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş'ı da ziyaret etti. Yıldırım ayrıca İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle ve Yaşar Kırkpınar ile birlikte İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesini de (İKÇÜ) ziyaret etti. Ziyarette üniversitenin ihtiyaçları ve devam eden projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

ASKON GENEL KURULUNA KATILDI

Yıldırım, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesinin Balçova ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

1990'lı yıllarda Türkiye'nin ithalatının ihracatının 2 katı kadar olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şimdi ise bu oranın yüzde 80'lere gerilediğini dile getirdi.

Salgın nedeniyle ezberlerin bozulduğunu belirten Yıldırım, gelişmiş ülkelerin birer birer salgın karşısında diz çöktüğünü ifade etti.

ABD'nin ve Avrupa'nın zenginliklerinin salgın karşısında bir işe yaramadığına işaret eden Yıldırım, "Bu salgın dünyanın çarpık düzenini değiştirecek büyük bir dönüşümün de habercisi. Elbette bu belirsizlik sona erecek. Elbette bugünler geride kalacak ama geleceğin dünyasında artık hiçbir şey aynı olmayacak." dedi.

Türkiye'nin bu günlere hazır olması gerektiğini söyleyen Yıldırım, salgına karşı mücadelenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde amansız bir şekilde sürdürüldüğünü vurguladı.

Şehir hastanelerini yaparken muhalefetin eleştirilerde bulunduğunu anımsatan Yıldırım, Türkiye'nin salgındaki başarısının arkasında sağlık sisteminde yapılan dönüşümün olduğunu ifade etti.

Şehir hastanelerinin altyapısının dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki sağlık altyapısından daha iyi olduğunun altını çizen Yıldırım, "ABD, vatandaşlarının 50 milyonuna sağlık hizmeti veremiyor ama ülkemizde 'Her şeyin başı sağlık' laf olarak değil, uygulama olarak vatandaşımızın ayağına gidiyor." diye konuştu.

- "Bulunduğumuz coğrafya zorluklarının yanında fırsat da veriyor"

Güven ve istikranın olmadığı yerde hiçbir şeyin olmayacağını dile getiren Yıldırım, AK Parti iktidarından önce 81 ayda 9 hükümet kurulduğunu hatırlattı.

Yıldırım, 1970'li ve 1990'lı yılların kayıp yıllar olduğunu, Türkiye'nin yol aldığı yılların ise tek başına sağ iktidarların olduğu yıllar olduğunu söyledi.

Çin ile ABD arasındaki ticari gerginliğe değinen Yıldırım, bu durumun Türkiye için bir fırsat olduğunu belirtti. Yıldırım, şunları kaydetti:

"Salgından sonra zenginlik noktalarının değiştiği bir dünyayla karşı karşıya kalacağız. Geçmişte de bu oldu. Geçmişte zenginlik noktaları batıya gitti, şimdi de doğuya gidiyor. Giderken de gelirken de Türkiye'den geçmek zorunda. O yüzden bulunduğumuz coğrafya bize birçok zorlukların yanında birçok fırsatı da beraberinde veriyor."

Türkiye'nin geleceğinin üretimde olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bugün gelişmiş ülkelerin hesabı, kitabı şaşmıştır. Türkiye, toplam borcu çok fazla olan bir ülke değil gelişmiş ülkelerin toplum borçları Türkiye'nin 3-4 katı." dedi.

Salgını "Bütün dünyanın içinde yaşadığı ve ne zaman belli olmayan bir belirsizlik" olarak nitelendiren Yıldırım, belirsizliği yönetmenin zorluğuna işaret etti.

- "Türkiye'nin önünde büyük fırsatlar var"

Salgının ardından Türkiye'nin önünde büyük fırsatlar olacağını dile getiren Yıldırım, "Dünya devlerinin taşınması Türkiye'ye büyük bir fırsat doğuruyor. Mesela ABD'nin Çin'den ithalatını 50 milyar dolar azaltacağı konuşuluyor. Bu nereden alınacak. En büyük aday Türkiye. Buradan ne kadar pay alırsak cari açığımız o kadar azalır." dedi.

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da salgın döneminde Türkiye'nin diğer ülkelerden pozitif olarak ayrıldığını, buna rağmen Türkiye'nin başarısının görmezden gelindiğini belirtti.

Salgında zor günler geçiren esnafa hükümetin destek verdiğini hatırlatan Dağ, şunları kaydetti:

"Bundan sonra da devam edeceğiz. Biz bunları yaparken muhalefet ne yaptı? Bugün ana muhalefet genel başkanı 2 makam aracının üzerine mecliste bir makam aracı daha talep etti. Birtakım eleştiriler yaparken, sözler ifade ederken bu eleştirilerin eylemleri karşılamadığını çok net bir şekilde görüyorsunuz."

Dağ, ülkenin üretimini artırmak için insanların önünü açmak noktasında ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Tek listeyle gidilen seçimde ASKON İzmir Şube Başkanlığına Şerafettin Gücü yeniden seçildi.

Genel Kurula, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Mahmut Atilla Kaya ve Cemal Bekle katıldı.

TEŞKİLATA MESAJ

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, akşam saatlerinde il yönetimi ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldi.

Kaya Termal Otel’de gerçekleşen toplantıda partililer tek tek söz alarak kendilerini tanıttı.

AK Parti’nin İzmir’e önem verdiğinin altını çizen  Yıldırım’ın şu mesajları verdiği öğrenildi;

Biz İzmir’i, İzmirlileri seviyoruz. Bu kente değer veriyoruz, hizmet ediyoruz. 2023 ve 2024 seçimlerinde başarılı olacağız.

Bu ekibe güveniyorum. İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli kaptanlığında seçimlere kadar gece gündüz demeden çalışacağız.

Mahalle mahalle sokak sokak her İzmirli’ye dokunacağız. Dokunmadığımız bir kişi bile kalmayacak. Başarıyı bu salonda görebiliyorum

 
AK Parti'den o ilçe için açıklama: Başkan hasta, 2 yılı değerlendirmiyoruz!
 
İYİ Partili Çıray: Bakanlık sözlerini tutmuyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den o ilçe için açıklama: Başkan hasta, 2 yılı değerlendirmiyoruz!
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Günaydın, kendilerine ulaşan ‘Belediyenin ...
CHP'den 'kısa çalışma ödeneği' çağrısı
CHP’nin sendikacı Milletvekilleri Kısa Çalışma Ödeneğinin süresinin uzatılmasını istedi.
"Z kuşağının da devası olacağız!"
DEVA Partisi İl Başkanı Ösen, gençlerin kendilerini ifade edebilme, niteliklerini ...
 
Güvenlik soruşturması teklifi yeniden oylanacak
Meclis'te dün maddelerine geçilmesi reddedilen güvenlik soruşturması teklifi ...
CHP acıya ortak oldu: Yücel ve Gümrükçü'den ziyaret, Kılıçdaroğlu'ndan telefon
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ...
AK Partili Sürekli'den Soyer yorumu, iddialı Menemen çıkışı ve hastane müjdesi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ...
 
"Bahçeli'yi evinde dinlenmeye davet ediyorum"
MHP lideri Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'ne yönelik açıklamalarını eleştiren ...
CHP İzmir'den İstanbul Sözleşmesi sözü!
İktidara seslenen CHP İl Başkanı Yücel, “İstanbul Sözleşmesine geri dönülünceye ...
CHP Bornova’da kadınlardan 1. yıl raporu
CHP Bornova Kadın Kolları, geride kalan 1 yıllık görev süresinde yapılan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri