POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
22 Aralık 2023 Cuma - 08:56

'Komünist Başkan’dan çarpıcı İzmir mesajları: Belediyeciliği daha iyi yaparız!

‘Komünist Başkan’ Maçoğlu gündeme 2024 için işaret ettiği iller arasında İzmir’e de yer vermesiyle damga vurdu. Maçoğlu, “İzmir’de belediyeciliğin kötü yapıldığını düşünmüyorum. Biz daha iyi yapacağımızı düşünüyoruz” derken adaylık kararını en geç 29 Aralık’ta açıklayacaklarını duyurdu. Maçoğlu, ’Neden İzmir?’ sorusuna da , “Araştırma da var talepler de… Sosyalistlerin büyükşehirlerde çalışmalarının olduğunu, sadece küçük yerlerde olmadığını da göstermek istiyoruz” yanıtını verdi.

 Komünist Başkan’dan çarpıcı İzmir mesajları: Belediyeciliği daha iyi yaparız!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – Türkiye siyaseti yüzünü yerel seçimlere çevirirken, partilerdeki aday belirleme hareketliliği de tam gaz devam ediyor. 

Sürece damga vuran açıklamalardan biri de Türkiye’nin ‘Komünist Başkan’ olarak tanıdığı Fatih Mehmet Maçoğlu’ndan geldi. 2014 seçimlerinde Tunceli’nin Ovacık, 2019 yerel seçimlerinde ise Tunceli’den belediye başkanı seçilen ve halkçı hizmetleri ile ses getiren Fatih Mehmet Maçoğlu, 
Tunceli’nin dışında İzmir, İstanbul ve Aydın’ın ilçelerinden aday olması ile ilgili anket ve araştırmaların yapıldığını açıkladı. 

Fatih Mehmet Maçoğlu’nun ve sosyalistlerin araştırmalarından İzmir çıkması durumunda hangi ilçeden aday olacağı merak edilirken ‘Komünist Başkan’ İzmir, yerel seçimler ve sosyalistlerin programı hakkında Gerçekizmir’e önemli açıklamalarda bulundu.

‘Komünist Başkan’ Maçoğlu anket ve araştırmaların sona ereceği ve aday olacağı şehrin ilan edileceği tarihi de ilk kez duyurdu. 

“EN GEÇ 29 ARALIK’TA AÇIKLAYACAĞIZ”
Maçoğlu adaylık için tarih verdiği konuşmasında belli başlı ilçelerde değil tüm İzmir’de anket yapıldığını aktardı.

Maçoğlu, “İzmir’de, Aydın’da ve İstanbul’da ile bir çalışmamız var. Buralardaki belediyelerde adaylaşma tartışması sürüyor sosyalist grubun. Sosyalist grupta bu 3 bölgede araştırma yapalım buralarda kazanımlarımızı pekiştirip buralarda girelim fikri var. 3 tane büyük kent ve Dersim olmak üzere 4 alanda araştırma ve anketler yapılıyor. İzmir genelinde araştırılıyor belli ilçelerde değil tüm İzmir’de bir araştırma yapılıyor. Önümüzdeki hafta en geç ayın 28’i Perşembe veya 29’u Cuma günü nereden aday olacağımızı açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

“KOOPERATİFÇİLİK SADECE TARIM DEĞİLDİR”
Tunceli’de Maçoğlu önderliğinde kurulan tarım kooperatiflerinde üretilen ürünler Avrupa’ya dahi ihraç edilirken Komünist Başkan, “Kooperatifçilik sadece tarım değildir’ dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü, “Eğitimde hayatın her evresinde ihtiyaç olan şeylerde kooperatifçilik yapılabilir. Şirket her şeyde yapılıyor kooperatifçilik yapılamaz diye bir şey yok. 3 kişinin yönettiği bir firma ile 3 bin kişinin ortaklaştığı bir kooperatif mümkün. Bizim amacımız birilerinin zenginleştiği değil binlerce insanın ortaklaştığı ve birlikte çalıştığı kooperatiflerin örgütlenmesi. Kooperatifçilik sadece tarım değil hayatın her ihtiyacında yapılabilir. Her şehirde bizim için faaliyet yürütebiliriz. Hayatın her evresinde ihtiyaç duyduğumuz her şey için biz sosyalistlerin bir planı ve programı vardır. Biz bu çalışmaları yürütürken buna dikkat ediyoruz. Onlarca sosyalist kurum var her sosyalist kurumun girdiği yere girmek doğru olmaz onları destekleriz bizim de girdiğimiz yere diğer dostlarımız girmez. Onlarda bizi destekler onun için araştırılıyor” diye konuştu. 

“İZMİR İLE İLGİLİ İNSANLARIN TALEPLERİ VAR!”
İstanbul ve Aydın dışında adaylık noktasında belirlenen iller içinde İzmir de yer alırken Maçoğlu ‘Neden İzmir’ sorusunu ise şöyle yanıtladı: Araştırma var, İzmir ile ilgili insanların talepleri de var. Ayrıca büyükşehirlerde sosyalistlerin çalışmalarının olduğunu ve sadece küçük yerlerde olmadığını da göstermek ya da sosyalistler bütün şehirleri de yönetebilir fikrini göstermek için bir plan program dahilinde tabi. Şöyle düşünün bu ülke kötü yönetiliyor ve sadece merkezi hükümet olarak görmemek lazım. 81 ilin, kaç ilçe hayatın evresi kötü yönetiliyor. Buna karşın biz sosyalistlerin daha insanı, daha doğru, daha bilimsel bir programı olduğunu söylüyoruz ve bu doğrultuda çalışmalar yürütüyoruz. Artık bunlara bırakamayız. Bu anlayışa bırakamayız. İnsanlık yok olur, yoksa doğa yok olur. Sosyalistler bu ülkenin kurtuluşunu önemsemiş ve planlamış ve bu doğrultuda bir çalışma yürütüyoruz. İzmir de bizim için, Ankara da her yerde girebiliriz… 

“İZMİR’DE BELEDİYECİLİĞİ BİZ DAHA İYİ YAPARIZ”
İzmir’deki belediyeler hakkında konuşan Maçoğlu, “Biz daha iyi yapacağımızı düşünüyoruz’ derken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer için, ‘Tunç Başkan’ tanıyorum iyi şeyler yaptığını görüyorum, biliyorum” dedi.

Maçoğlu ayrıca “İzmir’de belediyeciliğin kötü yapıldığını düşünmüyorum. Biz daha iyi yapacağımızı düşünüyoruz. Şu belediye kötü, bu belediye iyi demiyoruz. Biz programımıza güveniyoruz, bizim programımızın daha doğru olduğunu ve ranta kapalı, halka açık olduğunu düşünüyoruz. Onun için Türkiye’nin her yerinde kendi programımızı göstermek istiyoruz. Tunç Başkan’ı(Soyer) tanıyorum iyi şeyler yaptığını görüyorum, biliyorum. Ben sosyalist bir programın bu ülkede ihtiyaç olduğunu düşünüyorum” mesajını verdi. 

 
Benzinden sonra bir zam da motorine!
 
G-42 koduyla aranan baron Mersin'de yakalandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir 22 Aralık 2023 Cuma 21:22

İzmir''e Sosyalizm gelecek. Oyum sana maçoğlu

Yorumu oyla      0      0  
Siyaset 22 Aralık 2023 Cuma 10:50

Maçoğlu İzmir siyaseti TUNCELİ siyasetine benzemez .sen en iyisi Tuncelide kal burda hem kazanmasın ve seni siyasete eritirler.burda öyle bedava tarla ekip gelir elde etmek yok .yaptığın siyaset dürüstçe ama İzmir de geçerli değil.burda nefes bile ücretli.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 büyükşehir, 6 il belediye başkan adayı daha açıklandı
Yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binden fazla başvurunun yapıldığı ...
AK Partili Çelik'ten adaylık açıklaması: İzmir'i de saydı... 10 ilde çalışmalar tamam!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçim çalışmalarına ilişkin açıklama ...
Babacan'dan Akşener'e "korkak" tepkisi
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Şurada seçime 3 ay kalmış, daha ...
 
Saygılı'dan Kemalpaşa'da 'emanetleri geri alacağız' mesajı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Kemalpaşa İlçe Teşkilatıyla buluştu. ...
CHP'li Alkız'dan iddialı çıkış: Menderes CHP'nin kalesi!
CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı İlker Alkız, çalışmalarına ilişkin ...
İstifa fırtınası sürüyor: Bir vekilden daha açıklama!
İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan partisinden istifa etti.
 
Özreçber: Ana proje belli... Sosyal belediyecilik!
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı olan Barış Özreçber, “En büyük hedefim ...
HÜDA PAR'dan ittifak açıklaması
HÜR PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "İttifaklarla ilgili basında ...
İş birliği görüşmesinin ardından Yeniden Refah’tan AK Parti’ye ‘İzmirli aday’ uyarısı!
Yeniden Refah Partisi İzmir İl Başkanı Arıkan, partisinin lideri Erbakan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri