POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
18 Haziran 2018 Pazartesi - 11:13

AK Parti Adayı Kurt'tan 'saman ithalatı' yanıtı!

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kurt, muhalefetin samanı kara propaganda haline dönüştürdüğünü vurgulayarak, “Doğu Anadolu’daki hayvancı için Azerbaycan’dan saman almak çok daha ucuz. Yani saman ithalatı, samanın bulunamamasından değil, lojistik nedenlerden dolayı ekonomik sebeplerin çözüm mantığıdır” diye açıkladı.

AK Parti Adayı Kurt tan  saman ithalatı  yanıtı!

Son günlerde muhalefetin çokça gündemine aldığı saman ithali konusuna AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Necip Fazıl Kurt’tan cevap gecikmedi.

Kurt, muhalefetin samanı kara propaganda haline dönüştürdüğünü vurgulayarak, “Doğu Anadolu’daki hayvancı için Azerbaycan’dan saman almak çok daha ucuz. Yani saman ithalatı, samanın bulunamamasından değil, lojistik nedenlerden dolayı ekonomik sebeplerin çözüm mantığıdır” diye açıkladı.

Türkiye 24 Haziran seçimlerine giderken adaylar da kampanyalarını bütün hızıyla sürdürüyor. AK Parti 2. Bölge 6. Sıra Milletvekili Adaylarından Necip Fazıl Kurt da bu adaylardan birisi. Karşıyakalı aday Necip Fazıl Kurt, çalışmaları kapsamında dün Yamanlar ve Sancaklı köylerine giderek seçmenleriyle buluştu ve onlara seslendi.

Yamanlar Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Necip Fazıl Kurt, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye için taşıdığı önemine atıfta bulunarak CHP adayı Muharrem İnce’nin iddialarına da değindi. Muharrem İnce’nin projelerden çok yalanlar ve manipülasyonlar içinde siyaset yürüttüğünü vurgulayan Necip Fazıl Kurt, ”Muhalefet adına konuşan adayların iddialarının çoğu ne yazık ki gerçeklerle bağdaşmıyor. Son dönemde en çok dile getirdikleri iddialardan birisi de Türkiye’nin saman ithal ettiği propagandası. Buradan bütün vatandaşlarımıza bir noktayı açıklayalım: Ülkemizin 2016 yılı Saman üretim miktarı 24,6 milyon ton’dur. 2016 yılında ülkemize 2.900 ton ithalat gerçekleştirilmiştir. Ülkemizden 2016 yılında ise 7.142 ton ihracat gerçekleştirilmiştir.

Türkiye 2017 yılında 26 milyon ton saman üretmiş. Kendi ürettiğimiz samanın dışında, Romanya, Bulgaristan ve Azerbaycan’dan 25 bin ton saman ithal etmişiz. Ülkemizden 2017 yılında ise Lübnan, Irak ve Kuveyt’e toplam 5.267 ton Saman ihracatı gerçekleştirilmiştir.

Yani Türkiye, Muharrem İnce’nin ve bazı muhalefet mensuplarının iddia ettiği gibi samanda dışa bağımlı bir ülke değil. Geçen yıl tüketilen samanın binde birinden daha az bir kısmı dışarıdan alınmış. Üstelik, saman ithalinin sebebi tamamen lojistik sebeplerden kaynaklanıyor. Trakya’daki hayvancı için samanı Bulgaristan veya Romanya’dan almak daha uyguna mal olurken, Doğu Anadolu’daki hayvancı için Azerbaycan’dan saman almak çok daha ucuz. Yani saman ithalatı, samanın bulunamamasından değil, lojistik nedenlerden dolayı ekonomik sebeplerin çözüm mantığıdır.Dolayısıyla sosyal medyada da dile getirilen saman ithali meselesi tamamen bir kara propagandadan ibaret” diye açıkladı.

“TÜRKİYE TARIMDA BÜYÜK HAMLELER YAPMAYA DEVAM EDECEK”
Seçmenleriyle yaptığı görüşmede tarımla ilgili başka mesajlara da yer veren Kurt, Türkiye’nin son 16 yılda her alanda olduğu gibi tarımda da büyük hamleler yaptığını vurgulayarak “Türkiye 16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde kişi başına et tüketimini 6 kilodan 17 kiloya, süt üretimini de 8.5 milyondan 21 milyon tona çıkarmış. Nüfusumuz son on altı yılda % 15 artarken, süt üretimimiz yaklaşık % 300 artmış. 2002’de ülkemizde 900 bin traktör varken şu an sayı 1 milyon 400 bine ulaşmıştır. Elbette hala kat edeceğimiz bir yol var. 24 Haziran’dan sonra tarım alanında çok daha büyük hamleler hayata geçirilecek. Hem bu büyüme, hem de bu projeler dolayısıyla inanıyoruz ki İzmir ve Ege, Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye desteğini vermeye devam edecektir” diye ifade etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Necip Fazıl Kurt konuşmasının ardından seçmenleriyle bayramlaştı.

 
Eda Deniz’in adı Çandarlı’da ölümsüzleşti
 
Karşıyaka'da tatil kurslarla renklenecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yücel'den İzmir'e 'İnce' davet: En büyük miting olacak!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Muharrem İnce'nin Gündoğdu'da yapacağı ...
İzmir Adayı Kerpişçi: İYİ Parti herkesi kucakladı!
Kerpişçi, İYİ Parti’nin dana önce farklı partilere oy veren seçmenlerin ...
CHP'li Bakan'dan kaçırılan askerler için çağrı!
AK Parti Hükümeti’ne çağrı yapan İçişleri Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu ...
 
Seçim tarihinde bir ilk: Demirtaş TRT'de konuştu!
HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 24 Haziran seçimleri ...
AK Parti'nin İstanbul mitingine kaç kişi katıldı?
Anadolu Ajansı'nın haberine göre İstanbul'da bugün düzenlenen AK Parti ...
AK Partili Dağ'dan CHP'ye: Demirtaş ile birlikte yol yürüyorlar!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, "İzmir Marşı'nı söylerken yaşa Mustafa ...
 
Erdoğan'dan Yenikapı mesajları: İnce'ye toplu yanıt!
Yenikapı’da düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin ...
Başbakan: Ağızlarından tek bir hayırlı kelime çıkmıyor
Başbakan Yıldırım, "Yeni bir seçim gün sayıyoruz. İnşallah 24 Haziran'da ...
AK Parti’nin İstanbul mitinginde Çiller sürprizi!
AK Parti’nin Büyük İstanbul Mitingi’ne eski Başbakanlardan Tansu Çiller ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri