POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ücretsiz 25 metreküp doğal gaz dönemi bitti
Ücretsiz 25 metreküp doğal gaz dönemi bitti
Korhan Berzeg’in ölümünde korkunç ihtimal!
Korhan Berzeg’in ölümünde korkunç ihtimal!
Starbucks'tan yine zam: İşte yeni fiyat listesi...
Starbucks'tan yine zam: İşte yeni fiyat listesi...
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
6 Şubat 2021 Cumartesi - 15:10

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun 'esnafa destek' çıkışına yanıt!

Konak Belediyesi meclisinde kahveci esnafına yapılacak 350 liralık yardım maddesi oylanırken çekimser kalan AK Parti’den açıklama geldi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun da, “AK Partililer buna hangi gerekçeyle karşı çıkıyor?” sorusuyla dahil olduğu konu hakkında açıklama yapan AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş, “Karşı çıkmadık. Çarpıtıldı” dedi. Başdaş ayrıca Belediye Başkanı Batur’u hedef aldı ve “Başkan Batur bunu siyaset malzemesi yapmak için getirdi” diye konuştu.

AK Parti den Kılıçdaroğlu nun  esnafa destek  çıkışına yanıt!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Konak Belediyesi’nin Şubat ayı meclisinde kahveci esnafına nakdi yardım yapılmasının oy çokluğu ile kabul edilmesi sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile AK Parti arasında yaşanan tartışma alevlendi.

Kahveciler Esnaf Odasından gelen talep doğrultusunda verilecek 350 TL yardım CHP, İYİ Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) gruplarının oyları ile kabul edildi. Önerge oylamasında AK Parti grubu ise çekimserde kaldı.

İzmir’de bir dizi programa imza atarken Çiğli’deki tramvay temel atma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Konak’taki duruma değindi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenirken, “Konak Belediyesi kahvecilere yardım yapmak istiyor. Belediye meclisinde AK Partililer karara karşı çıkıyor. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’a sesleniyorum; Konak’ta belediye kahvecilere yardım yapmak istiyor, AK Partililer belediyeye karşı çıkıyor. AK Partililer buna hangi gerekçe ile karşı çıktı? Bütün kahveciler bunu dinlesin” ifadelerini kullandı.

Gelişmeler üzerine AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş açıklamalarda bulundu. AK Partili Başdaş, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u hedef alırken yaşananların çarpıtma olduğunu öne sürdü.

BATUR BUNU SİYASET MALZEMESİ YAPMAK İÇİN GETİRDİ
Başkan Başdaş şunları söyledi: Biz karşı çıkmadık. Bir kere gündemde değildi. Hukuk komisyonu o maddeyi geri çekmişti. Başkan Batur bunu siyaset malzemesi yapmak için getirdi. Bütçe ile esnaf komisyonundaki arkadaşlarımız destek veriyoruz diyerek imzaladık. Biz hiçbir zaman kahvecilere yardım yapılmasına karşı değiliz. 1 ay önce verdiğimiz önergeye ret geldi.

ÇARPITILDI!
Bu hafta meclis gündeminde kahvecilerle ilgili bir konu yoktu. Pazartesi günü meclise geldi. Başkanın kendi ağzıyla söylediği bir konu var. ‘Biz meclis olarak para veremeyiz, meclis üyelerine zimmet çıkar’ diyor. İlk mecliste biz başka bir konuyu dile getirdik. Konak’ta pandemi sürecinde gerçekten büyük bir emek veren muhtarlarımızın elektrik, su gibi ihtiyaçları karşılansın diye bir önerge verdik. Batur Başkan direkt, ‘Arkadaşlar siz bile bile bunu getiriyorsunuz, meclis para veremez, zimmet çıkar’ dedi. Kahveciler konusu geldiğinde hukuk, bütçe ve esnaf komisyonlarına gönderdiler. 3 komisyona gitti. 2 komisyonda benim meclis üyelerimin imzası var. ‘Kahvecilere yardım yapalım’ dedik. Hukuk komisyonu ise, ‘Yasada para verilmez’ dedi. Direkt meclisten para verme yetkisi yok. 1 ay sonraya erteleyelim, para yerine gıda yardımı ya da eksik olan çay, şeker verme gibi bir şeye uyarlayalım dediler. Öbür türlü rücu çıkar meclis üyelerine. Böyle olunca Mart’a kalacaktı. Gündemde yokken, grupta konuşulmamışken meclise ek olarak geldi. Bizim meclis üyelerimiz, ‘kahvecilere para vermeyelim’ demiyorlar. ‘Biz burada imzaladık, şurada senin konuşmanda biz meclis olarak para veremeyiz diyor. Sen vermek istiyorsan ver, biz çekimser kalalım. Biz yarın mahkemeye gitmek istemiyoruz’ diyorlar. Bu çarpıtıldı. Biz karşı çıkmadık. Biz tam tersi esnafın yanında olalım diye 1 ay önce de önerge verdik. Meclisten ret geldi. 

 
Tarihi mahallede turizm zirvesi!
 
"Huzur kaçırmak isteyenler hüsrana uğrayacak"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Kılıçdaroğlu günü: Metroya indi, selzede esnafı dinledi!
Kente dün gelen ve yaptığı taziye ziyaretleriyle Torbalı'da şehit, Buca'da ...
Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı.
O istifa sonrası il yönetiminden Menemen çıkarması, flaş mesajlar!
CHP’de başkanvekili seçiminde yaşanan fireyle ilgili Menemen  tartışması ...
 
CHP'de 3 firenin yaşandığı Menemen'de flaş gelişme: Meclis üyesi istifa etti!
Menemen’de başkanvekili seçiminde 3 fire veren CHP’de flaş bir gelişme ...
Erdoğan’dan İzmir’e 2023 mesajı: Bir başka yıl olacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansla katıldığı AK Parti İl Kadın Kolları ...
Erdoğan'dan sert 'Boğaziçi' çıkışı: Yürekleri yetse...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi protestoları hakkında, "Bundan önce de ...
 
Kılıçdaroğlu İzmir'de acıya ortak oldu!
CHP Lideri Narlıdere metrosu brifingi ve Çiğli Tramvayı temel atma törenini ...
MHP'den Soyer'e 'Menderes' çıkışı!
Yağışların en çok etkilediği Menderes ilçesinde Küner ve Dereköy arasındaki ...
AK Parti'den Tepecik'e müjde: Elektrik sorunu tarih oldu!
AK Parti Konak İlçe Başkanı M.Sait Başdaş geçtiğimiz ay elektrik sorunu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri