POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret açıklaması!
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret açıklaması!
İşçiler ormanda insan kafatası buldu!
İşçiler ormanda insan kafatası buldu!
6 Şubat 2021 Cumartesi - 08:42

İzmir'de Kılıçdaroğlu günü: Metroya indi, selzede esnafı dinledi!

Kente dün gelen ve yaptığı taziye ziyaretleriyle Torbalı'da şehit, Buca'da da sel acılarına ortak olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de yoğun bir cumartesi mesaisine imza atıyor. Kılıçdaroğlu günü konakladığı otelde Başkan Soyer'den sunum, Narlıdere Metro inşaatında da brifing alarak açtı. CHP Lideri ardından sel mağduru Güzelyalı esnafıyla bir araya geldi.

İzmir de Kılıçdaroğlu günü: Metroya indi, selzede esnafı dinledi!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi temasta bulunacağı İzmir ziyaretini 1 gün öne çekti. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu dün saat 19.00 sularında kente gelerek yaptığı taziye ziyaretleriyle Torbalı'da şehit, Buca'da da sel acılarına ortak oldu. Kılıçdaroğlu İzmir'de dün önce Hakkari’de çığ düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Onur Özbent'in Torbalı’da yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. CHP Lideri ardından İzmir’deki afette Menderes ilçesinde araçları içinde sele kapılarak yaşamını yitiren ve Buca’da ikamet eden Kaan Soydan ve Hıdır Öztürk’ün Akıncılar Mahallesi’ndeki evini ziyaret etti. 

GÜNÜ SUNUMLA AÇTI
Kılıçdaroğlu bugün mesaisini ise konakladığı otelde açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer burada geçtiğimiz günlerde ‘Başkan bir tarım mümkün’ sloganıyla tanıtımını yaptığı kuraklığı önleme ve üretimi ve üreticiyi ayağa kaldırmayı ana hedef koyan yeni tarım politikası hakkında sunum yaptı. Başkan Soyer, Kılıçdaroğlu'na tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle ilgili projeler hakkında detaylı bilgi verirken, İzmir gündemi de masaya yatırıldı.  

METRO BRİFİNGİ, SELZEDE ESNAFA ZİYARET 
Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet buradan Narlıdere’ye geçti. Kılıçdaroğlu çizmeleri giydi ve baret taktı, Narlıdere-Fahrettin Altay Metro İnşaatında incelemelerde bulundu.



Soyer ve Büyükşehir bürokratları Kılıçdaroğlu'na İzmir'in kritik raylı sistemi projesindeki son durum hakkında detaylı brifing verdi. 

Kılıçdaroğlu bu proje için olağanüstü çaba harcayan Başkan Tunç Soyer ve Büyükşehir ekibine teşekkür etti. Soyer, göreve geldiğinde yüzde 12’si tamamlanan 7,2 kilometrelik Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının iki yılda yüzde 72 seviyesine geldiğini vurgulayarak “Zor bir döneme rağmen yer altında 11 kilometre tünel kazdık” dedi. Narlıdere metrosunun Türkiye’nin en ucuz ve inşaatı en hızlı ilerleyen metro projesi olduğunun altını çizen Soyer, Çağdaş İstasyonu’nun kaba inşaatının tamamlandığını, Şehitlik İstasyonu ve Güzel Sanatlar İstasyonu’nda da çalışmaların başladığını belirtti. Soyer, “Şu anda tünelin ucundaki ışığı görmeye başladık. Şubat ayının sonunda ışık tamamen görünecek” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Tünelin ucundaki ışığı bir de ekonomide görsek” şeklinde konuştu.

Metro hattındaki çalışmalarını inceleyen Kılıçdaroğlu ve Soyer’e CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak ve Banliyö ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon eşlik etti.



SELZEDE ESNAFA ZİYARET VE GÜVENCE

CHP Lideri şantiye mesaisinin ardından Güzelyalı’da selzede esnafı ziyaret etti ve talepleri dinledi. Kılıçdaroğlu'nun sohbet ettiği esnaflardan Saadet Körbulak, kent altyapısını eleştirerek şunları söyledi: Altyapı İzmir'de gerçekten bitik. Bir vatandaş ve esnaf olarak canım yandı bununla ilgili sizden rica ediyorum. Burada 35 senedir CHP var. Lütfen bu altyapıyı düzeltin. Sadece bir benim canım yanmadı. 2 hafta önce Karabağlar'da can yandı. Şimdi burada esnaflarla birlikte canımız yandı. Lütfen altyapıya ağırlık verin. Bu altyapının İzmir'de düzelmesi gerekiyor. Zararımın karşılanmasını istiyorum...



Kılıçdaroğlu, maddi kaybın giderileceğini belirterek "Bir yılda yağması gereken yağmur 24 saatte yağınca her taraf göl oldu. Tam bir afet. Bir sorun varsa çözülecektir. Ayrıca hasar tespit çalışmaları yapılmış. Bütün esnafın zararları ve var olan sorunları çözülecek, maddi kayıpları giderilecek. Ön tespitler yapıldı." dedi. 

Körbulak, iş için çok sık yurt dışına gidip geldiğini, deniz seviyesinin altındaki Hollanda gibi ülkelerde bu sorunun yaşanmadığını belirtmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Hollanda'nın koşullara göre altyapı yapılıyor. Burada ise Türkiye koşullarına göre altyapı yapılıyor ama olağanüstü, afet boyunda olan yağmur yağınca tabii bunlar çıkıyor ortaya. İklim değişikliğiyle beraber yeniden bütün çalışmalar gözlen geçirmek lazım. Tek İzmir için değil Türkiye için." dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği bir kuaför, sel basan dükkanının büyük zarar gördüğünü, zararlarının bir an önce karşılanmasını istedi. 

Bir mahalle sakini ise Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan bir kapıcı dairesinin sel nedeniyle zarar gördüğünü ama itfaiye ekipleri tarafından hasar tespitinin yapılmadığını iddia etti. 

Kılıçdaroğlu, esnaf ziyaret kapsamında vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirirken, kendisine bir fırında boyoz ikram edildi. 

Üçkuyular Vapur İskelesi'nden Uğur Mumcu arabalı vapuruyla Karşıyaka'ya geçen Kılıçdaroğlu, daha sonra Çiğli Tramvayı'nın temel atma törenine katıldı. 

 
İzmir açıklarında 19 hayat kurtaran operasyon!
 
Ekoturizmin öncüsü İzmir'de partner ülke olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı.
O istifa sonrası il yönetiminden Menemen çıkarması, flaş mesajlar!
CHP’de başkanvekili seçiminde yaşanan fireyle ilgili Menemen  tartışması ...
CHP'de 3 firenin yaşandığı Menemen'de flaş gelişme: Meclis üyesi istifa etti!
Menemen’de başkanvekili seçiminde 3 fire veren CHP’de flaş bir gelişme ...
 
Erdoğan’dan İzmir’e 2023 mesajı: Bir başka yıl olacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansla katıldığı AK Parti İl Kadın Kolları ...
Erdoğan'dan sert 'Boğaziçi' çıkışı: Yürekleri yetse...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi protestoları hakkında, "Bundan önce de ...
Kılıçdaroğlu İzmir'de acıya ortak oldu!
CHP Lideri Narlıdere metrosu brifingi ve Çiğli Tramvayı temel atma törenini ...
 
MHP'den Soyer'e 'Menderes' çıkışı!
Yağışların en çok etkilediği Menderes ilçesinde Küner ve Dereköy arasındaki ...
AK Parti'den Tepecik'e müjde: Elektrik sorunu tarih oldu!
AK Parti Konak İlçe Başkanı M.Sait Başdaş geçtiğimiz ay elektrik sorunu ...
AK Parti Menemen'de 'YİK' dönemi!
AK Parti Menemen İlçe Başkanı Çelik, partinin kuruluşundan bu yana görev ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri