POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
TBMM'de yoğun hafta: Neler görüşülecek?
TBMM'de yoğun hafta: Neler görüşülecek?
Dışişleri Bakanlığı vakıf kuruyor!
Dışişleri Bakanlığı vakıf kuruyor!
Sahile vuran ceset, ‘seçmen kağıdı’ndan teşhis edildi
Sahile vuran ceset, ‘seçmen kağıdı’ndan teşhis edildi
Cani koca 4 gün içinde yakalandı!
Cani koca 4 gün içinde yakalandı!
23 Temmuz 2020 Perşembe - 11:13

AK Partili Boztepe'den Büyükşehir'e 'büfe' tepkisi

Büyükşehir Belediyesi ile Büfeciler ve Kantinciler Esnaf Odası arasında imzalanacak protokolün yürürlüğe girmeden kent genelinde farklı yerlere büfe konulup satış yapılmaya başlanmasına AK Parti’den tepki geldi.

AK Partili Boztepe den Büyükşehir e  büfe  tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Büfeciler ve Kantinciler Esnaf Odası arasında imzalanacak protokolün yürürlüğe girmeden kent genelinde farklı yerlere büfe konulup satış yapılmaya başlanmasına AK Parti’den tepki geldi. Büyükşehir Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Hüsnü Boztepe, “Ortak hizmet protokolünü ranta dönüştüren zihniyet meclisin iradesine saygısızlık etmiştir. Neyi kimden kaçırıyorsunuz? Bu yapılan usulsüzdür, yanlıştan dönün” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis gündemine gelen ve ihtisas komisyonlarına sevk edilen İzmir Büfeciler ve Kantinciler Esnaf Odası arasında imzalanacak ortak hizmet protokolüne AK Parti tepki gösterdi. Mecliste kabul edilmeden çalışmalara başlamasının kabul edilemez olduğunu anlatan Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi Hüsnü Boztepe işlemi usulsüzlük olarak değerlendirdi.

Boztepe şunları söyledi:

“Oda ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak olan ortak hizmet protokolüne göre Halkapınar Metrosu Aktarma Merkezi’ne iki adet, Stadyum Metro Alanı’na bir adet büfe konulması planlanmıştır. Odaya ise bunların karşılığında elde edeceği gelirden sadece 18 adet akülü tekerlekli sandalye alması ve çalışacak kişilerden birisinin engelli vatandaşlarımızdan istihdam edilmesi şartı getirilmiştir.

Ne yazık ki meclis gündemine gelen fakat onaylanmayan karar seçilmiş meclisin iradesi yok sayılarak uygulamaya geçirilmiştir. Henüz komisyonlarda bile tartışılmadan Halkapınar’da en yoğun insan trafiğinin olduğu bölgeye kaçak yollardan büfe konulmuş satışlar başlamıştır. Fatura ve fişin verilmediği, yazar kasanın dahi bulunmadığı ruhsatsız kaçak yapı sayesinde birilerinin cebi dolmaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarında farklı yerlerde bulunan büfelerin geçmişe dönüldüğünde ne zaman kaldırıldığı apaçık ve ortadadır. Önceki dönem başkanlardan Yüksel Çakmur döneminde gösterilen irade merhum Ahmet Piriştina ve Aziz Kocaoğlu dönemlerinde de kararlılıkla sürdürülmüştür.

Bugün gelinen noktada bir esnaf teşkilatı bünyesinde bulunan oda ruhsatsız, kayıtsız, kaçak ve usulsüz yollardan kurduğu büfeler sayesinde yine aidat aldığı, üyelik ücreti aldığı kendi esnafıyla haksız rekabete girmiştir. Bu durumun oda yönetimi eliyle gerçekleştiriliyor olması üzüntü vericidir. Soruyorum; bu durumdan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Zekeriya Mutlu’nun haberi var mıdır? Esnafın arkasından dolaşılarak yapılan bu işlemi onaylamakta mıdır? Kendi bünyesinde bulunan bir oda başkanının Büyükşehir ile kanun dışı ilişkiye girmesini kabul etmekte midir?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin henüz hiçbir siyasi karar alma organı tarafından onaylanmayan  bu büfeler aynı zamanda kent genelinde estetik ve imar kirliliğine neden olmaktadır. Elektrik ve su gibi temel ihtiyaçların temini için belediye bürokratlarına baskı yapıldığını biliyoruz. Derhal bu yanlıştan vazgeçin. Kimden neyi kaçırıyorsunuz? Engelli vatandaşlarımızın ve kadınlarımızın adını kullanarak birileri tarafından hazırlanan ısmarlama protokol kabul edilemez. Hizmeti değil rantı düşünenlerin bu kente vereceği şey zarardan başka bir şey değildir. Derhal bu işlemi durdurun”

 
İYİ Partili Çıray'dan Bakan Koca'ya sert sözler ve istifa çağrısı!
 
İzmir Lozan'ın 97. yılını kutlayacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sevil Dokuzer 23 Temmuz 2020 Perşembe 23:51

Görüşe katılıyorum büfeler geçmiş başkanlarımız zamanında haklı olarak kaldirilmisti aynen görüntü ve hijyen kirliliğinin de önüne geçilmiştir büfeleri istemiyoruz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Çıray'dan Bakan Koca'ya sert sözler ve istifa çağrısı!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray koronavirüsle mücadele sürecine ...
Ve Cihaner CHP Genel Başkanlığı'na aday!
CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu.
CHP’li kadın başkanlardan 'kurultay' açıklaması
CHP'nin koronavirüs nedeniyle 25-26 Temmuz'a ertelenen 37. Olağan Kurultay'ına ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pınar Gültekin paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katledilen Pınar Gültekin ile ilgili, "Acısı bizleri ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya paylaşımı
Cumhrubaşkanı Erdoğan, Twitter hesabı üzerinden cuma günü ibadete açılacak ...
CHP İzmir Kadın Kolları kurultayda o ismi destekleyecek!
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Uçar, İl Kadın Kollar Örgütü olarak ...
 
CHP’li Yıldız’dan kurultay analizi: Türkiye sözleşmesine giden bir süreç var!
Partisinin ‘Adalet Kurultayı’ başlığı altında hafta sonu gerçekleştireceği ...
Türkiye'den Yunanistan'a kıta sahanlığı tepkisi
Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan'ın maksimalist kıta sahanlığı iddiası ...
Son kurultayda liste delmişti... Yeniden aday mı?
PM Üyesi Erdal Aksünger, 37’nci kurultayda yine aday olacağını açıkladı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri