POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
12 Temmuz 2022 Salı - 09:14

AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e kooperatif, CHP'ye anket çıkışı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatifler yoluyla başlattığı dönüşüm çalışmalarını eleştirdi, “Kooperatiflerle bu işi çözeceğiz diyerek işi çözümsüzlüğe atıyorlar” dedi. Sürekli, CHP İl Başkanı Yücel’in son dönemde açıkladığı anketi hedef aldı, “Kendine güvenen anket söylemiyle hareket etmez” mesajını verirken, “İzmir’de oy kaybımız yok. Türkiye’de yükseliş olduğunda İzmir’de o yükselişinde üstünde” diye konuştu.

AK Partili Sürekli den Büyükşehir e kooperatif, CHP ye anket çıkışı!

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gerçekizmir’in sorularını yanıtlarken önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir’de parti olarak etkin ve yerinde muhalefet yaptıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Sürekli, “Yapıcı muhalefet sergiledik. Ama bizi anlamamakta ısrarcılar. CHP’li siyasetçilerin tarzı İzmir’in geleceğine dair bizde kuşku uyandırıyor” dedi.

"GÜNAYDIN!"
Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki ‘koku’ sorununda açıkladığı yol haritasıyla ilgili konuşan Sürekli, “Nedenlerini de, çözüm önerilerini de biz söyledik. Büyükşehir geç kaldı. Günaydın. Bu geç kalma İzmir’e çok şey kaybettirdi. Koku arttı” dedi.

"ÇÖZECEKLERİNE İNANMIYORUZ"
“Bazı duyumlar aldık. Bazı  derelerden akan kirli suların tarımsal sulamada kullanıldığına yönelik…Bunu araştırıyoruz” iddiasında bulunan Sürekli, şöyle devam etti: Çevre sağlığı yönünden  de tehlikeli boyutlara ulaştı konu. Körfez kokusunun 3 sebebi var. Birisi derelerin Körfez’i kirletmesi. Burada daha önce yanlış yöntem izlediler.Derelerin tabanını betonla kapladılar. Bu da mikroorganizmaların temasını kesti. Kokuyu arttırdı. Nedenleri tespit edemediler. Algı operasyonu yaptılar. Şimdi bizim söylediklerimizi söylediler. Geç kaldılar ama yinede iyidir. Doğru bir tanedir. Çözüm önerileri de bizim söylediklerimiz. Bu kadar geciken, yavaş yol alan icraatta da zayıf olan Büyükşehir yönetimi bu konuda süreyi uzun tutuyorlar. Bunu çözeceklerine inanmıyoruz. Kendi dönemlerinde çözülemez. Bu konu AK Parti Büyükşehir Belediyesi’ne kalacak. Bunu AK Parti çözecek... 

"SOYER CHP’Lİ YÖNETİCİLERE BRİFİNG VERMELİ"
Koku tartışmasında CHP’li siyasileri eleştiren Sürekli, “ Soyer’e en sonunda teşekkür ediyoruz. Bizim söylediklerimizi kabul etti. Ama CHP’li yerel yöneticileri ve milletvekilleri aynı görüşte değil. Onlar kaptırdılar kendilerini topu taca atıyorlar.Büyükşehir Belediye Başkanı, partili yöneticilere bu konuda brifing vermeli” dedi.

"DÖNÜŞÜME KOOPERATİFLERLE İŞİ ÇÖZÜMSÜZLÜĞE ATIYORLAR"
İzmir’de kentsel dönüşümün hızlı şekilde ele alınıp bitirilmesi gerektiğini söyleyen Sürekli, Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatif yoluyla başlattığı dönüşüm çalışmalarını eleştirdi.

Sürekli şunları söyledi: 
Kentsel dönüşüm yılların sorunu. Bu konuda yıllardır söylediklerimiz var. İzmir depreminden sonra dönüşün önemi bir kat daha ortaya çıktı. Dönüşümün hızlı şekilde ele alınıp bitirilmesi gerek. Dönüşümde ciddi mağdur insanlar var. Karabağlar Uzundere, Gaziemir’deki vatandaşlarımız, Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi ve Bayraklı’daki vatandaşlarımız gibi... Bu konuda da topu taca atıyorlar. Kesin çözüm yerine oyalama taktiği uyguluyorlar. Kooperatiflerle bu işi çözeceğiz diyerek işi çözümsüzlüğe atıyorlar. Bu konuda endişeler, soru işaretleri ve belirsizlikler var. Kanaatimizce fiyaskoyla sonuçlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı’na ‘kooperatifle ilgili bilgimiz eksik. Bize anlatın’ dedik. Bize brifing vereceğini söyledi ama bilgi alamadık. Endişelerimiz var. Yeni mağduriyetler artacağı yönünde endişelerimiz var. Kooperatifler finans konusunda belli meblağları vatandaştan toplayacaklar. Geçmişte kooperatifçilikte yaşanan sıkıntılar malum. Bu konuda hassas olunmalı. Kooperatifle dönüşüme başlamak demek ‘seçime kadar bunu yapamayacağız’ demek. Kentsel dönüşüm Tunç Soyer’in döneminde olmayacaktır. Bu konuyu da AK Parti çözecektir.

"HARMANDALI PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA"
Harmandalı’daki çöp depolama alanı için “Pimi çekilmiş el bombası” benzetmesi yapan Sürekli, bu sorunun unutturulmaması gerektiğinin altını çizdi. AK Parti İl Başkanı, “Büyükşehir Belediye Başkanı ‘1 ay sonra kesin rapor geliyor’ dedi. 1 yıl geçti. Ses seda yok. Yarın öbür gün felaket yaşanabilir. Heyelanlar oluştu, yarıklar oluştu. Bunların tekrar konuşulması gerek. Çözüm önerilerinin değil, çözümün geliştirilmesi gerek” dedi.

"ALTGEÇİT PROJELERİ VARDI… VAZGEÇTİLER… YENİ PROJE ÜRETMEDİLER"
Ulaşım konusunda Büyükşehir’e yönelik eleştirilerini sürdüren Sürekli, “Narlıdere Metrosu biteceği söylenmişti, akıbet belli değil. 2022’de bitmez, 2023 şüpheli… İzmirlilerin yaşadığı Hatay Metrosu travması var. Buca Metrosu’nun da aynı akıbeti yaşanması her an gerçekleşebilecek bir durumda. Temel attılar ama boşa atıldı. Süreç başlamadı. İhaleyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildi. ‘Yanlış yapıyorsunuz’ dedik. Yanlıştan dönmediler. İtiraz sürecinde gereğini yapmadılar, mahkeme gereğini yaptı. 3 altgeçit projeleri vardı. Basmane, Alsancak ve Karşıyaka’da alt geçit projesi. Bununla ilgili aylarca beklendi, vazgeçildi. Bu vaatlerle trafiğe çözüm olacağını söylediler. Vazgeçtiler, yeni proje üretmediler. Konak Tüneli olmasaydı, İZBAN olmasaydı kent trafiği felç olurdu” dedi.

CHP’YE ANKET SALVOSU: KENDİNE GÜVENEN ANKET SÖYLEMİYLE HAREKET ETMEZ
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in son dönemde açıkladığı ve AK Parti’nin oylarının düştüğü, yüzde 20 bandında olduğunu iddia ettiği İzmir anketlerini hedef alan Sürekli “Anket konusunu açan, gündeme getirenlerde genelde zafiyet vardır. Kendine güvenen anket söylemiyle hareket etmez. Hepimiz sokaktayız, görüyoruz. Seçimde 11 ay sonra. Neden sürekli anketten bahseder duruma geldiler. Anketle ilgili spekülasyon yapıyorlar. Ak Parti 20 yıldır iktidar ne zaman anket üzerinden spekülasyon yaptı. En güzel anket seçim sandığı. Biz de anket yaptırıyoruz. Siyaset yapmak için değil. Bize Ar-Ge Başkanımız tarafından her ay açıklanıyor. Bize açıklanan anketlerde AK Parti’nin 35-42 bandında olduğunu görüyoruz. Genel Merkezin bize gönderdiği anketlerde Deniz Bey’in (CHP İl Başkanı) ifade ettiği gibi değil. İzmir’de oy kaybımız yok. Türkiye’de yükseliş olduğunda İzmir’de o yükselişinde üstünde. CHP’nin açıkladığı ankette 20 diyor. 20 neye göre kime göre. Hangi verilere göre. Nasıl yapılmış bir anket. Biz anketlere baktığımızda oranlara değil söylemlere bakıyoruz. Anketteki veriler sahadaki söylemle uyuşuyorsa doğrudur. Anket rakamdan ziyade ipuçları verir. Genel Merkezi’n bize gönderdiği anketlerde çıkardığımız sonuçlar var.  Hiçbir zaman AK Parti İzmir’de Türkiye genelinde düşme olduğu zaman bile o oranda düşmüyor. Pozitif ayrışıyor. AK Parti’ye Millet İttifakı’ndan bazı süreçlerde yönelim var. CHP seçmeninden de yönelim var. CHP’nin son dönemde Milli ve Yerli politikalara aykırı söylemleri İzmir’deki ulusalcı tabanı rahatsız ediyor. Tezkere’ye hayır demeleri, Mavi Vatan’daki tavırları, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Yunanistan’la sıkıntı yaşadığımız dönemde Atina’ya koşarak gitmesi, oradaki açıklamaları. Bunlar seçmen üzerinde olumsuz etki yapıyor. Yıllardır CHP’li belediyecilikten bıkan var. Umudu CHP’li yerel idareden kesmişler.”

"SONBAHAR İTİBARİYLE SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLAYACAĞIZ"
Sürekli, İzmir Teşkilatı olarak her zaman saha olduklarını belirtti. Sürekli, “Planlamamızı seçimden 6 ay öncesine kadar yaptık. Bütün çalışmaları, vatandaşlara ziyaretleri, STK’lara ziyaretleri seçim döneminden önce bitirmeyi hedefledik. Sonbahar itibarıyla seçim öncesi çalışmalarımızı tamamlayacağız.Ne zaman başladı. 1 Nisan 2019’da. CHP özellikle metropole giremiyor. Gitmiyorlar. Kırsal ilçelere gidiyorlar. ‘Az oy aldığımız ilçelere gidiyoruz’ diyorlar. Metropolde sorunlar had safhada. Biz her yerde vardık. Varız. Seçim zamanı sahada adaylarımız olacak..Teşkilat seçim sandık çalışmasını yapacak. AK Parti İzmir teşkilatı seçime hazırdır” diye konuştu.  

"ÜYE OLARAK DA DEVAM EDEBİLİRİM, BAŞKA BİR GÖREV DE YAPABİLİRİM"
“Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekilliğine aday mısınız?” sorusunu yanıtlayan AK Parti İl Başkanı, ”Genel Merkez şahsımla ilgili hangi yol haritasını çizerse o yol haritası benim yol haritamdır. Şuanda herkes çalışmasını sürdürüyor. Zamanı geldiğinde Genel Merkez değerlendirmeyi yapar. Ben bir üye olarak da devam edebilirim, başka bir görevi de yapabilirim, il başkanı olarak da devam edebilirim” dedi.

 
Yorgancılar verilerle konuştu: İzmir Türkiye için şans!
 
Güzelbahçe'ye bir modern park daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Kırkpınar'dan çarpıcı mesajlar: Üye ve anket verileri, 'adaylık' açıklaması, Soyer yorumu!
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, kentte izlenen çalışma modelini detaylandırırken, ...
CHP İzmir'de önseçim yorumları: Hangi vekil ne mesaj verdi?
Son olarak 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde yaşanan parti içi yarış ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Tanju Özcan' kararı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "kesin ihraç talebiyle" Yüksek Disiplin ...
 
'Koku' tartışmasında Kaya'dan 'sihirli değnek' tepkisi ve 'sandık' mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Devlet Bahçeli'den TBB'ye tepki: Kapatılmalı
MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da bayram namazının ardından ...
Sürekli’den ‘siyasi operasyon’ çıkışlarına tepki, ‘aday’ sorusuna yanıt!
Menderes’te başkan Kayalar’ın görevden uzaklaştırılmasının yankıları sürerken, ...
 
CHP İl Başkanı Yücel ile Menderes gündemi: Yol haritası ne olacak?
Menderes Belediye Başkanı Kayalar’ın bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılmasının ...
AK Partili Kaya'dan CHP'ye: Bunları biz mi aday yaptık?
CHP İl Örgütü'nün Menderes çıkarmasında iktidara yönelik sert mesajlara ...
AK Partili Sürekli'den Kurban Bayramı mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri