POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
23 Nisan 2024 Salı - 10:46

Başkan Eşki’den 5 günde 5 mahalle ziyareti

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki göreve gelir gelmez mahalle ziyaretlerine başladı. Sorunları ve talepleri yerinde tepsit etmek ve çalışmaları başlatmak amacıyla gerçekleştirdiği mahalle gezilerine seçim öncesi söz verdiği Koşukavak Mahallesi ile başlayan Eşki, beş günde beş mahellede incelemelerde bulundu.

Başkan Eşki’den 5 günde 5 mahalle ziyareti

Daha güçlü bir Bornova için kaybedecek vakit olmadığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, mesaiye sabahın erken saatlerinde başlıyor. Bornovalıya verdiği sözleri yerine getirmek için, ilgili birim başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de yanına alarak çıktığı mahalle gezilerinde sorunları yerinde tespit edip, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geliyor.

Sıfırıncı projeden başladı
Belediyenin temizlik, çöp toplama, park ve bahçelerin bakımı, zabıta hizmetleri gibi temel belediyecilik hizmetlerinde iyileşme ihtiyacı olduğun öne süren Başkan Ömer Eşki, “Bu çalışmalara temel hizmet olduğu için proje olarak sınıflandıramayız fakat bir iyileşme ihtiyacı olduğu, bu alanda çalışılması gerektiği için de onlara ‘Sıfırıncı projemiz’ diyoruz. Çalışmaya onlardan başlıyoruz. Bununla birlikte vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde kullandığı pazaryeri, taziye evi, futbol sahaları, spor salonları, kafeteryalar ve kurs merkezleri gibi tesislerimizdeki sorunları öncelikli olarak çözmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla seçim öncesi söz verdiğimiz gibi alandayız ve her zaman alanda olacağız. Vatandaşlarımızı dinleyeceğiz. Bornova’nın her köşesine dokunarak yaşam kalitesini yükselteceğiz” dedi.

İlk Dost Market Işıkkent’te

Işıklar Mahallesi Muhtarı Necati Karabulut ve Egemenlik Mahallesi Muhtarı Şerif Ali Altıparmak ile birlikte yerinde incelemeler yapan Başkan Eşki, mahalle sakinlerinin Işıklar Mahallesi’ndeki aerobik salonunun yoğun olarak kullanılmadığını belirtmesi üzerine; “Dost Market’i yeniden hayata geçirmeyi planlamıştık. Bu binayı Dost Market olarak yeniden düzenleyelim. İlk marketimizi burada açalım” dedi. Başkan Eşki, “Dost Marketler, tenceresini kaynatmakta güçlük çeken ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yardımına koşmaya devam edecek. Ayrıca bunların sayısını arttırıp kapsamını genişleteceğiz. İlkini de Işıklar Mahallesi’nde açacağız” dedi. Ziyarette çocuklara top hediye ederek futbol sahası sözü veren Başkan Eşki, bölgedeki tarihi köprünün ve muhtarlık binasınının elden geçirileceğini de belirtti.

Naldöken’de değişim başlıyor

Başkan Eşki Naldöken Mahallesi ziyaretine kapalı pazaryeri ile başladı. Esnafla görüşüp ihtiyaçları tespit eden Eşki, daha sonra Naldöken Taziye Evi Kültür ve Dayanışma Derneği’ne geçti. Mahalle Muhtarı Cemil Buz, Dernek Başkanı ve Yusuf Aktaş ve vatandaşların görüş ve önerilerini alan Başkan Ömer Eşki, tespit edilen eksiklerin en kısa sürede giderileceğini ifade etti.
Daha güçlü bir Bornova için yola çıktıklarını söyleyen Eşki,  “Pazaryeri ile eksikleri tespit ettik. Gereken çalışmalara en kısa sürede başlayacağız. Mevcut futbol sahasını bakımdan geçirerek daha işler hale getireceğiz. Bölgedeki çocuklar ve gençlerin kötü alışkanlardan uzak durabilmeleri adına bu tesisten en verimli şekilde yararlanmalarını sağlayacağız. Aynı şekilde Taziye Evi Kültür ve Dayanışma Derneği binasının ihtiyaçlarını da karşılayacağız” diye konuştu.

Çamdibi’nde pazaryeri ziyareti

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde de incelemeler yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla, henüz pazarcı esnafı tezgahını yerleştirirken tesise gelen Başkan Eşki, hem eksiklikleri yerinde tespit etti hem de istek ve şikayetleri dinledi. Pazaryerinin tamamının bakım ve onarımı için hazırlıklara başladıklarını söyleyen Başkan Eşki, “Adaylık çalışmalarım sırasında not almaya başladığımız işlemlere neşteri vuruyoruz. Pazaryerinden hem esnafımızın hem de Bornovalıların büyük şikayeti vardı. Burada hem büyük bir tadilat, tamirat, temizlik yapılacak hem de zabıtamız gerekli düzenlemeleri yapacak. Her seferinde pazarın yapılmasının ardından buradaki tezgahlar kaldırılacak ve kapsamlı bir temizliğe girilecek. Her noktaya dokunacağız. Burası Çamdibi halkının layık olduğu bir şekilde temiz ve düzenli bir yer haline gelecek” diye konuştu.

Kavaklıdere ve Yeşilçam’da vatandaşla kucaklaştı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, seçim sonrası mahallelere gerçekleştirdiği geziler kapsamında haftanın son ziyaretlerini eski köy yerleşimi olan Kavaklıdere ile Yeşilçam’a yaptı. Kavaklıdere Muhtarı Ömer Kaça ve Yeşilçam Muhtarı Hamdi Şengül ile birlikte sokakları gezen Başkan Eşki, sorunları yerinde tespit etti. Kavaklıdere Mahallesi’nde gerçekleştirdiği inceleme gezisinde taziye evi ve pazaryerinde yaşanan sorunları yerinde tespit eden Başkan Ömer Eşki,  taziye evinde düzenlenen kursu da ziyaret ederek kursiyer kadınlarla sohbet etti. Yeşilçam Mahallesi’ndeki Şehit Musa Can İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret eden Eşki, Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde okullarının bakım ve onarım çalışmalarına destek olacaklarını söyledi. 

(Bu bir editoryal haber çalışmasıdır)

 
Tugay: 'Saray rejimi' kısa bir parantez olarak kalacak!
 
Tugay'ın makamında 23 Nisan'a şarkılı kutlama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minikleri sevindirdi, şenliğe davet etti
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 23 Nisan haftasına Altındağ Merkez ...
Başkan Kınay koltuğunu çocuklara devretti
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Büyükşehir'de kadro operasyonu tam gaz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, başlattığı kadro revizyonu çalışmalarını sürdürüyor.
 
Seferihisar’da 23 Nisan coşkusu erken başladı
Seferihisar Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ...
Tugay'dan Ege Ordusu Komutanı'na ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay,  Ege Ordusu Komutanı ...
Kadın ve çocuklara yönelik projelere destek sözü
Uluslararası Rotary 2023-2024 Dönemi Başkanı Gordon R. Mclnally ve Uluslararası ...
 
'İzmir Marşı' krizinde istifa etmişti: O şefe Başkan Demir sahip çıktı!
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde  bandosuna ‘İzmir ...
Milyonlar Çeşme'ye akın etti!
Doğadan toplanan yüzlerce türdeki otun tezgahlarda yerini aldığı 13’üncü ...
Çiğli'de koltuk 10 yaşındaki Deren’in!
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri