POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
Erdoğan açıkladı: Çiftçi kredi limitleri artırıldı!
Erdoğan açıkladı: Çiftçi kredi limitleri artırıldı!
Ata Emre'yi öldüren katilin ifadesi ortaya çıktı
Ata Emre'yi öldüren katilin ifadesi ortaya çıktı
Ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti
17 Aralık 2021 Cuma - 09:09

Başkan İduğ'dan dökümcü esnafına güvence

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Dökümcüler Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya geldi. Site esnafının taleplerini ve sorunlarını dinleyen Başkan İduğ, ilçede faaliyet gösteren sanayi sitelerini desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi.

Başkan İduğ dan dökümcü esnafına güvence

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Dökümcüler Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya geldi. Site esnafının taleplerini ve sorunlarını dinleyen Başkan İduğ, ilçede faaliyet gösteren sanayi sitelerini desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi. İzmir Dökümcüler Odası Başkanı Muzaffer Üründü ile birlikte Dökümcüler Sanayi Sitesi’nde ve site esnafının desteğiyle yapılan camide incelemelerde bulunan Başkan İduğ, bölgede yapılacak çalışmalara esnafın talepleri doğrultusunda yön verileceğini söyledi. 

Göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdikleri projelerle esnaflara destek verme bakış açısı içinde olduklarını ifade eden Başkan İduğ, “Yerel yönetimler ve esnaf arasındaki güçlü bağlar var. Bizler kentin ekonomisini güçlendiren, istihdam yaratan, çalışıp üreten esnafımızın her koşulda yanındayız. Esnafımız da bizimle birlikte olduğunu biliyoruz. Sorunları hep birlikte tespit ediyor, birlikte çözüyoruz. Bornova’yı birlikte yönetiyor, birlikte büyütüyoruz. Bornova hepimizin” dedi. 

Bornova’nın geleceğine yatırım

Kurulan İletişim Merkezi ile gelen talepleri aynı gün karşılayacak altyapıyı oluşturduklarını ifade eden İduğ, “Bölgede yol sorununu olduğunu biliyorum. Beton santralimizi devreye aldık. Önümüzdeki ay faaliyete geçecek Asfalt Üretim Tesisimiz ile Bornova’nın tamamında yol sorununu 30 yıl boyunca çözmüş olacağız. Araçlarımızı kiralamak yerine satın alarak, havuzlar, spor tesisleri açarak, kız yurdu, Pazar yerlerini iletişim merkezi açarak Bornova’nın geleceğine yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

Üründü’den İduğ’a teşekkür

Başkan İduğ’un ‘bir telefon kadar uzakta’ olduğunu söyleyen İzmir Dökümcüler Odası Başkanı Muzaffer Üründü, “Ne zaman sorunumuz olsa Başkanımıza ulaşıp kısa sürede çözüm bulabiliyoruz. Göreve başladığı günden beri her zaman bizim yanımızda oldu. Kendisi de bir iş insanı olan ve aramızdan çıkan başkanımıza desteklerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

‘Lütfen işçi çıkartmayın’

İş insanı yönüyle 2022 yılının ekonomik görünümünü de değerlendiren Başkan İduğ, “Sermayeler azaldı, giderler arttı. Zor bir yıl olacak. Bu dönemde çok dikkatli hareket etmek, varlıklarımızı korumak zorundayız. En değerli varlıklarımız da birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarımızdır. Bu zor süreçte istihdamda azalmaya gitmeyin. Sizden rica ediyorum, lütfen kimse işçi çıkartmasın” diye konuştu.  

Kümelenme projesi

Geçmişte otomotiv sektöründe bir kümelenme çalışması yürüttüklerini hatırlatan Başkan İduğ, “Avrupa Birliği ve ilgili bakanlıkların desteği ile aynı sektörde faaliyet gösteren 15 firmanın bir araya gelmesiyle Kümelenme Projeleri yapılabiliyor ve amaçla önemli destek de alınabiliyor. Üretimi arttırma hedefinin olmazsa olmazı kurumsallaşma ve teknoloji yatırımları için ihtiyaç duyulan bütçe, Kümelenme Projesi ile karşılanabilir. Biz de belediye olarak bu süreçte neye ihtiyaç duyulursa elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu. 

 
İzmir iş dünyasından asgari ücret yorumu: Kim/ne mesaj verdi?
 
Japonya'da klinikte yangın: 28 kişi ağır yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den 'gündem dışı konuşmalar' çıkışı: Bundan sonra böyle olmayacak!
Büyükşehir Meclis oturumunda AK Parti Grup Başkanvekili Hızal'ın İZBETON ...
Büyükşehir Meclisi’nde dönüşüm ve planlama tartışması!
Büyükşehir Meclisi Aralık ayı üçüncü oturumuna Uzundere’deki dönüşüm projesinin ...
"'100 yıllık umut' gençlere ışık olmaya devam ediyor"
Mülkiyeliler Birliği İzmir Şubesi, Cumhuriyet kuşağının yaşayan en önemli ...
 
Soyer'den çarpıcı paylaşım: İyilikten ayrılmayacağım!
Büyükşehir Belediye Başkanı, meclis oturumunda yaşanan tartışmanın bir ...
Soyer ve Batur'dan Tarihi Çarşı'yı canlandıracak imza!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi arasında Kemeraltı’nda ...
Soyer'den 13 kazı başkanıyla zirve: İzmir'in Akdeniz iddiasını sürdüreceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir genelinde yürütülen ...
 
Büyükşehir'den üreticiye bir önemli destek daha!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Başkan Engin'den kalem kalem proje raporu!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, katıldığı ilçenin dönüşüm ve gelişim ...
Başkan Batur'dan Gültepe esnafıyla dönüşüm zirvesi!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe’de esnafla buluştu. Esnafın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri