POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
Tekel bayilerinden o markaya boykot kararı
Tekel bayilerinden o markaya boykot kararı
X'in en büyük rakibi artık Türkiye'de yok!
X'in en büyük rakibi artık Türkiye'de yok!
9 Mayıs 2018 Çarşamba - 20:08

Beştepe'de 2.5 saatlik ekonomi zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu topladı. Erdoğan'ın ekonomi kurmayları ile bir araya geldiği zirve 2,5 saat sürdü. Zirve sonrası yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada faiz ve döviz kuru baskısını azaltmak için tedbirler alınacağı belirtildi.

Beştepe de 2.5 saatlik ekonomi zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erodoğan, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu topladı.

Beştepe'de yapılan toplantı sonrasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Toplantıda, hükümetin, para ve maliye politikaları konusundaki hedeflerine ulaşma kararlılığı teyit edilmiştir. Bu çerçevede; Ülkemiz ekonomisinin en önemli çıpalarından olan mali disiplinden asla taviz verilmeyecektir. Harcamalarda ortaya çıkan artışları telafi edecek önlemler hayata geçirilmektedir. Orta ve uzun vadede kamu maliyesinde bozulmaya yol açmayacak bir yaklaşımla hareket edilecektir. Faiz ve döviz kuru baskısını azaltmak, bununla birlikte enflasyonla daha etkin mücadele etmek için gereken tedbirler alınacaktır. Bunun için Merkez Bankası elindeki araçları etkin şekilde kullanmaya devam edecektir. Açık piyasa ekonomisi politikalarına sıkı sıkıya sahip çıkılacaktır. Kur rejimi, döviz tevdiat hesapları ve kambiyo rejimi başta olmak üzere hiçbir konuda, piyasa mekanizması dışında yöntemler asla söz konusu değildir. Türkiye, büyüme odaklı ekonomi politikaları sayesinde bugünkü seviyesine gelmiştir. Ülkemiz, önümüzdeki dönemde de yine büyüme esaslı ekonomi politikalarıyla yoluna devam edecektir. Büyüme politikalarımızın odağında, kamunun yönlendiriciliği, desteğiyle ve teşvikiyle özel sektör bulunmayı sürdürecektir. Uluslararası yatırımcılar açısından ülkemizin cazibesini artıracak adımlar atılacaktır. Bankacılık sektörümüz, sermaye yeterliliği, aktif kalitesi, likidite düzeyi ve uluslararası piyasalara erişim imkanı bakımından tarihinin en güçlü seviyesindedir. Bir süredir mevduattaki artış, kredilerdeki artış oranının üzerinde seyretmektedir. Reel kesimin finansmana ihtiyacını kolaylaştırmaya yönelik adımlar atılacaktır. Bankalara, ekonomimizin en önemli itici güçlerinden olan gayrimenkul sektörüne yönelik kredilerde kolaylık sağlamaları tavsiye edilmiştir. Mevcut döviz ve altın varlıklarının etkin kullanımına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecektir. Varlık Barışı uygulaması, yurt içi ve yurt dışı birikimleri kapsayacak şekilde genişletilecektir”. 

Toplantıya ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomiyle ilgili bakanlar, bürokratlar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi başdanışmanları katılıyor. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın da toplantıya katıldığı duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son açıklamasında "Döviz kuru üzerinden gerçekleştirilen saldırı dalgasını tersine çevirecek projelerimiz var" demişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, toplantı öncesinde ekonomi yönetminin çağrıldığı Beştepe'deki toplantıya dair açıklamada bulundu.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) gibi toplantılarda panik hali çıkartmanın doğru olmadığına vurgu yapan Kalın, "Bugünkü toplantıda faiz meselesi, dış açık ve enflasyon etraflıca ele alınacak" dedi.

Kalın, dövizle ilgili gelişmelerin birkaç haftadır gündemlerinde olduğunu da söyleyerek "Toplantıda döviz kuru da tartışılacak" diye konuştu.

Ayrıca Kalın, "Ekonomik koordinasyon toplantısında istihdam yabancı yatırımlar, ithalat/ihracat dengesi masaya yatırılacak" dedi.

TCMB'NİN ADIMI SINIRLI ETKİ YARATTI
Kurda bugün tarihi zirvenin yenilenmesi ardından TCMB, pazartesi günkü zorunlu karşılık düzenlemesi sonrası bugün iki adım daha attı. Merkez Bankası'nın adımları ve Beştepe'de ekonomi zirvesinin yapılacağı haberinin ardından 4,26'nın altına kadar geriledi. (NTV)

 
Akar'dan İzmir'de 'komutanlar' zirvesi!
 
CHP'li Tekin başvuru yaptı, rotası örgüt oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan yeni döviz hamlesi!
Merkez Bankasından, ikinci çeyrekte TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihaleleriyle ...
Araç sahiplerine indirim müjdesi!
Benzinin litre fiyatında bugünden geçerli olmak üzere ortalama 5, motorinin ...
Yerli otomobilin CEO'su cuma günü açıklanacak
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Yerli Otomobil Projesi'ne ilişkin ...
 
Özgener'den çarpıcı 'tasarruf' hamlesi: Demirtaş'ın makam aracını satıyor!
İzmir Ticaret Odası Başkanı Özgener'den çarpıcı bir tasarruf hamlesi geldi. ...
İhracata 'Gurme İzmir' dopingi!
İZFAŞ tarafından düzenlenen Gurme İzmir Fuarı, Türkiye’nin lezzetlerini ...
Konut kredisi faizi aylık yüzde 1'in altına iniyor!
İmar barışı, KDV ve tapu avantajlarının ardından konut sektörüne bir destek ...
 
Savunma sanayinin en iyileri İzmir'de vitrinde!
Seferihisar ilçesinde, devam eden Efes 2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı ...
İzmir'den İsrail'e fuar daveti
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İsrail’in ...
Merkez Bankası'ndan döviz hamlesi!
Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarını değiştirdi. Böylece 2,2 milyar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri