POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki
Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki
10 Temmuz 2018 Salı - 09:24

Bornova yeni projelerle dönüşüyor!

Bornova Belediyesi’nin yaptığı fiziki yatırımlar ilçede büyük bir dönüşüm başlattı. Ortak Akıl ilkesi ile hazırlanan projeler kapsamında farklı mahallelere modern pazaryerleri yapılırken, kültür merkezileri ile çocuklar için hazırlanan projeler de Bornova’ya değer kattı. Ayrıca muhtarlar için yapılan 11 adet yeni çalışma ofisinin sayıları arttırılırken, ilçe sınırları içinde yer alan yol ve tretuvarların bakım ve onarımı ile de çevre düzenlemeleri yapıldı.

Bornova yeni projelerle dönüşüyor!

Bornova Belediyesi ilçede yaptığı fiziki yatırımlarla ilçeyi güzelleştiriyor. Ortak Akıl ilkesi ile çalışmalarına aralık vermeden devam ederken, yapılan anket çalışmaları sonucuna göre de yeni projeler üretiyor. Rutin olarak yapılan yol çalışmalarının yanında vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yeni pazaryerleri, kültür merkezleri ve çocuklar için hazırlanan özel projeler de hayata geçiriliyor. 

Pazar yerleri çoğalıyor
2018 yılının ilk 6 ayı için yapılan değerlendirmelere göre Atatürk Mahallesi’ne yeni yapılan Pazaryeri’nin yüzde 70’i tamamlandı. Bu yıl içinde hizmete girecek olan ve içinde kafeterya ve spor alında yer alan pazaryerinin kaba inşaatı tamamlanıp çevre düzenlemesi ve cephe kaplamalarına başlandı.  Geçtiğimiz aylarda temeli atılan İnönü Mahallesi Pazaryeri inşaatı ise yüzde 25 seviyesine getirildi. Ayrıca Yeşilova Mahallesi’nde yapılan pazar alanı ise faaliyet vermeye başladı. 

Yeni Muhtarlık Ofisleri artıyor
İlçede bulunan 45 mahalleden ihtiyaç duyulanlarına yapılan modern muhtarlık ofislerinin sayısı arttırıldı. Daha önce 11’i tamamlanan ofislere yeni 5 bina daha ekleniyor. Egemenlik, Serintepe, Kavaklıdere, Karacaoğlan ve Yunus Emre Mahallerine yapımı başlanan ofislerin yüzde 40’ı tamamladı. 

Yollar yenileniyor
Bornova sınırları içinde kalan yol ve tretuvarların bakım ve onarım çalışmaları da yapılıyor. Pek çok noktada, otoparklar, bağlantı yolları, yeni kaldırımlar ve yürüyüş yolları çalışmaları sürereken son 6 ay içinde yaklaşık 4.230 metre yol asfaltlandı. 6 buçuk kilometre alanada parke taş yol yapılırken, 6 kilometre tretuvar yapıldı. Ayrıca ihtiyaç duyan tüm okullara bakım onarım desteği verildi. 

Yeni projeler yolda
Bornova Belediyesi yapımı tamamlanan ve devam eden yatırımların yanısıra yeni projeleri hayata geçirmek için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda içinde dost market, düğün salonu, soğuk hava deposu, kadın danışma merkezinin de bulunacağı Doğanlar Kültür Merkezi inşaatında sona gelindi. Yakın zamanda hizmete girmesi planlanan merkezin, yapı imalatı tamamlanırken, çevre düzenlemesine başlandı.  

Çocuklara yönelik projeler
Çocuklara yönelik olarak Çocuk Dünyası,  Çocuk Köyü ve Hayal Bornova projelerini hazırlayan Bornova Belediyesi, bunlardan ilkinin yapımına başladı.Çocukların keşfederek öğrenebilecekleri, aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri alternatif bir eğitim ve eğlence mekanı olarak planlanan Bornova Çocuk Dünyası inşaatına başlandı. 

Ayrıca ilçe genelinde parklarda bulunan spor sahalarının da bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor. Göreve geldiği günden bu yana ‘Ortak Akıl’ ilkesi ile hareket ettiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz. Bunun için yaptığımız fiziki yatırımların insanlarımızın günlük yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli hizmetler olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 
Kemeraltı'nda yeni dönem: Yayalara özgürlük zamanı!
 
Kanser ilaçlarında devrim gibi karara İzmir bakışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemeraltı'nda yeni dönem: Yayalara özgürlük zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi alışveriş merkezi Kemeraltı’nın ...
Bornova'nın kursları hayata bağlıyor!
Bornova Belediyesi’nin pilates, aerobic, yoga ve step kursları Filiz Cankıymaz’ın ...
İzmir'in tarihi köşkü gençlik merkezi oluyor!
Kısa adı TÜLOV olan Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum ...
 
Flaş karar: İzmir'de suya zam!
Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk oturumu sonrası gerçekleştirilen ...
O ilçede TOKİ kurası heyecanı: 315 konut sahiplerini buldu
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) İzmir'in Torbalı ...
'Cumhuriyet çocukları'na anlamlı hizmet
Karşıyaka Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi Cumhuriyet ...
 
İzmir'de kurumlar arasında plaj gerginliği!
Akarca Koyu'nda yapılan denetimlerde, deniz suyu temiz çıkmayınca mavi ...
Dikilili çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor
Türk turizminin gözde kenti Dikili’de başta çocuklar ve gençler olmak ...
Bornova'da strateji zirvesi: Hedef daha iyi hizmet!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’ya birlikte hizmet ettiği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri