POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
28 Kasım 2022 Pazartesi - 15:31

Büyükşehir CHP Grubu Buca Cezaevi planını yargıya taşıdı!

Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi alanının yeniden planlanması tartışmaları sürüyor. Bakanlığın CHP, Büyükşehir ve meslek odaları tarafından tepkilere uğrayan planı yargıya taşındı. Büyükşehir Meclisi CHP Grubu Bölge Adliye Mahkemesi'ne dava dilekçesi teslim etti. CHP Grup Başkanvekili Aydın yaptığı açıklamada, "Oraya o inşaatı yapamayacaklar. Kaça sattılar, ne yapacaklar bilmiyoruz. İzmir halkı ve CHP buna izin vermeyecek’’ dedi.

Büyükşehir CHP Grubu Buca Cezaevi planını yargıya taşıdı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi alanının yeniden planlanması tartışmaları sürüyor.

Geride kalan ay Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil alan odaklı düzenlemesinin meclis gündemine geleceği gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan planlar gündeme damga vurmuştu.
Bakanlığın planlarına askı sürecinde CHP İzmir, Büyükşehir Meclisi ve meslek odalarından ticaret alanı ve konut odaklı vurgusuyla itiraz gelirken, AK Parti cephesi yeni düzenlemede yaklaşık 40 bin metrekare sosyal donatı alanı olduğunu savunmuştu.

Süreçte Büyükşehir ile TMMOB ve meslek odalarını bir araya getiren zirvede ortak mücadele planı kararı çıkmış, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Zehirli Sao Paulo gemisiyle mücadelede nasıl zafer kazandıysak Buca’da da kazanacağız. İzmir’i bu haklı mücadelenin bir parçası haline getirmek istiyoruz” yargı sinyali vermişti.

Gelişmelerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’ne gelerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın cezaevi planlarına iptal davası açtı. 

"KAÇA SATTILAR, NE YAPACAKLAR BİLMİYORUZ!"
Dava dilekçesini teslim etmeden önce bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, "İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Meclisi olarak bugün buradayız. Buca Cezaevi eski alanının inşaata ranta kamu yararına aykırı şekilde kullanılmasına karşı çıkmak için hep birlikteyiz. Nasıl ki bundan önce ‘O Metro Buca’ya gelecek, biz haklıyız’ hukuken hiçbir eksiğimiz dedik ve öyle oldu. Nasıl ki ‘asbest yüklü gemiyi Sao Paulo’yu İzmir’e sokmayacağız’ dedik. Çünkü haklıydık, çünkü doğru bir şeyi savunuyorduk ve o gemiyi geri gönderdik tüm İzmir halkı olarak bunu başardık. Ve şimdi Buca Cezaevi alanı halkındır ve yeşil alan olacaktır. Oraya o inşaatı yapamayacaklar. Çünkü biz hukuken doğru yerdeyiz ve İzmir halkının seçilmiş temsilcileri olarak İzmir halkının haklarını savunma görevimizi yerine getiriyoruz. Bugün CHP Meclis Grubu Buca Cezaevi’ni inşaata ve ranta açan sözde Çevre Bakanlığı’nın hukuka aykırı, kamu yararına aykırı planının iptali için dava açmaya geldi. Birazdan dava dilekçemizi mahkemeye sunacağız. İçinde bulunduğumuz dönemin tüm hukuksuzluklarına rağmen, yargının içinde bulunduğu tüm sorunlara rağmen CHP hukuka inanmaya devam ediyor. Sorunlarını demokratik meşru yollarla ve hukuk yollarıyla çözmeye devam ediyor. İzmir halkına şunu söylemek istiyoruz, Bizim yanımızda olun birlikte harekete edelim Buca Cezaevi alanını ranta ve talana açmalarına izin vermeyelim. İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. Yılı’nda biz Kordon’da 100. Yılı kutlarken beyefendiler tapu dairesinde bu araziyi sattılar. Kaça sattıklarını bilmiyoruz, ne yapacaklarını da bilmiyoruz. Şunu söylüyoruz İzmir halkı ve CHP buna izin vermeyecek. Çünkü hakkı, hukuku ve adaleti biz savunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz. Buca Cezaevi halkındır ve halkın kalacak’’ ifadelerini kullandı. 

 
Kahreden görüntü: Derbide kabusu yaşayan çocuklar!
 
EGİAD Başkanı Yelkenbiçer yeniden aday
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altılı Masa anayasa değişiklik taslağını açıkladı!
Altılı Masa'nın ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ kapsamında hazırladığı ...
İslam dünyasına çağrı: Zulme sessiz kalmayın!
İstanbul'da İSEDAK toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Dünyanın ...
AK Parti İl Başkanı Sürekli'den çarpıcı 'genelge' mesajı!
AK Parti İl Başkanı Sürekli Çiğli'deki basın toplantısında adaylık ve ...
 
Erdoğan yılın ilk 2 ayında 2 önemli program için İzmir'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Ocak günü yapacağı İzmir mesaisinde deprem konutları ...
AK Parti'den Büyükşehir'e Harmandalı salvosu, Gümrükçü'ye çağrı!
AK Parti İl Başkanı Sürekli, kurmaylarıyla Çiğli İlçe Binası'nda yaptığı ...
Olaylı derbi sonrası CHP'li Serter'den İzmir'e çağrı!
CHP İzmir Milletvekili Serter, Göztepe-Altay futbol karşılaşmasında yaşanan ...
 
CHP İzmir'de adaylık istifaları öncesi dikkat çeken tablo: Son 3 genel seçimde...
CHP’de adaylık için istifa genelgesi açıklandı. Gözler örgütlere çevrildi. ...
İYİ Parti İzmir'de ilçe kongrelerine 'başkanlar' damgası!
Olağan kongre takviminin işlediği İYİ Parti’de, İzmir’de dikkat çeken ...
Gözler kabine toplantısında... Masada hangi başlıklar var?
Kasım ayının son kabine toplantısı bugün saat 15.00'da yapılacak. Toplantıda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri