POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
16 Temmuz 2021 Cuma - 21:23

Büyükşehir Meclisi'nde 'çöp tesisi' tartışması, 'video' düellosu!

Büyükşehir meclis toplantısında Ödemiş Katı Atık Entegre Tesisi tartışma yarattı. AK Partili Hızal'ın videolu iddiasına, CHP'li Özuslu'dan yine videolu yanıt geldi. Öte yandan meclis toplantısında konuşan AK Partili Boztepe'nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le ilgili ortaya attığı flaş iddia da oturuma damga vurdu.

Büyükşehir Meclisi nde  çöp tesisi  tartışması,  video  düellosu!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu’nun idaresinde gerçekleşti.
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki (AASSM) toplantıda yapımı tamamlandıktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla hizmete açılan Ödemiş Katı Atık Entegre Tesisi tartışma yarattı.
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le ilgili ortaya flaş bir iddia attı.

Gündem dışı konuşmalar bölümünde AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri zaman zaman karşı karşıya geldi.

HIZAL-ÖZUSLU GERGİNLİĞİ
AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’nin çalışmadığını ve çöplerin Tire’deki vahşi depolama alanına götürüldüğünü öne sürdü. Hızal’ın konuya ilişkin hazırladığı video mecliste bulunan LED ekranda gösterildi. Video ardından eleştirilerini sıralayan Hızal, “İzmir’i algıyla yönetmeyin! Bu performansı düzeltin ilk desteği biz vereceğiz” dedi.

Hızal’ın gündeme getirdiği konu üzerine cevap veren Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “O tesis çalışıyor. Bu görüntüler Ödemiş değil, Tire görüntüleri. Çalışmayan bir tesisten oraya nasıl malzeme geliyor? Eğri oturacağız doğru konuşacağız. Ödemiş tesisine 450 milyon TL yatırım yapıldı. Neden? Tire’deki o tesisteki gibi düzensiz depolamanın yapılmaması için... Kiraz’ın, Beydağ’ın, Ödemiş’in, Bayındır’ın ve Tire’nin çöpü o tesise gidiyor. Geçen defa da söyledim, gidelim görelim. 2 yılda yapılanları görmezseniz bu vicdansızlıktır. Vahşi depolama 30 yıldır yapılıyor, bugüne kadar kimsenin sesi çıkmamış. Şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi Tire’nin çöpünü alıp Ödemiş’e götürüp ayrıştırıp, çöpü katma değer haline getirince yanlış iş mi yapmış oluyor? Bir videoda ben koyacağım nasıl çalışıyor görelim” dedi. Özuslu’nun konuşmasının ardından Ödemiş’teki tesisin çalışır durumda olduğunu gösteren video LED ekranda gösterildi. Bunun üzerine AK Partili Hızal, “Tamam çalışıyor, anladık” ifadelerini kullandı.

BOZTEPE'DEN FLAŞ İDDİA: SOYER MEKAN KAPATIP SABAHA KADAR EĞLENMİŞ
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aynı zamanda Ege Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini de üstlenmesinden dolayı gerçekleştirdiği 4 günlük Gediz turu için konuştu. Boztepe ayrıca geçtiğimiz günlerde Salda Gölü'ne yapılan ziyarete de değinirken flaş bir çıkışa imza attı. Boztepe, "Büyükşehir Belediye Başkanımızda artık alışkanlık yaptı. Pazartesi günleri meclise geliyor diğer günler gelmiyor. Geçen defa da Salda’ya gitmişti. Eskiden köy ağaları pavyon kapatırdı, belediye başkanımız da orada mekan kapatıp sabaha kadar eğlenmiş” dedi.

AYNEN İADE EDİYORUM
Boztepe’nin konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, tepkisini dile getirdi. Kökkılınç, "Bu sözleri hoş olmayan bir üslupla kişisel haklara saldırı olarak değerlendiriyoruz. Başkanımız Sayın Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Ege Belediyeler Birliği’nin de başkanı olarak çalışıyor. Gediz Nehri’ne yönelik çevresel çalışmaları Ege Belediyeler Birliği Başkanı sıfatıyla yapılan çalışmalar. Çok değerli çalışmalar kaydettiler. Özellikle Organize Sanayi Bölgelerinden Gediz’e, nehirlere akan atıkların ne denli kirlilik yarattığını ve Körfez’e yansıdığını gösterdiler. Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e yapılan saygısızlığı aynen iade ediyorum” diye konuştu.

 
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
 
İzmir Otobüs Terminalinde bayram yoğunluğu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den Buca Metrosu için 'son aşama' duyurusu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1 milyar 70 milyon euro ...
Bayram’da toplu ulaşım yüzde 50 indirimli
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince toplu ulaşım araçlarında ...
Pamucak Sahili’nde yaz ve müzik kampı
Efes Selçuk Pamucak Sahili, İzmir Yaz ve Müzik Kampı’na ev sahipliği yapıyor. ...
 
Soyer'den Gölmarmara isyanı: Beyler bu vatana nasıl kıydınız!
Gediz Nehri ve havzasındaki incelemesini sürdüren Başkan Soyer, Manisa’nın ...
Don Kişot Osman’dan Duran Adam’a destek
Emrez Mahallesi’ndeki nükleer atıkların temizlenmesi için Duran Adam eyleminin ...
Karabağlar’da kurban satış yerlerine sıkı denetim
Karabağlar’da yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilçe sınırları içerisinde ...
 
Karaburun’da çocuklara sanat dolu tatil
Karaburun Belediyesi tarafından ilçedeki çocukların yaz tatillerini daha ...
Mimarlar Odası Büyükşehir Binası için kritik başvuruyu açıkladı: Top Koruma Kurulu'nda!
Depremde hasar gören Büyükşehir Belediye Binası için alınan yıkım kararını ...
Çiğli Belediyesi yabancı misafirlerine veda etti
Du?nyanın en bu?yu?k genc?lik organizasyonlarından biri olan AIESEC’in ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri