POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Reçeteli uyuşturucu ticareti: 36 tutuklama
Reçeteli uyuşturucu ticareti: 36 tutuklama
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi
Dilan Polat'tan cezaevinde intihar girişimi!
Dilan Polat'tan cezaevinde intihar girişimi!
19 Şubat 2023 Pazar - 10:15

Büyükşehir'den depremzedelere iyilik çatısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeleri hem “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasıyla konutlara yerleştiriyor hem de bünyesindeki sosyal konutlar ve misafirhanelerde ağırlıyor. İzmir’e gelen depremzedeler ise verilen destekten ve gördükleri konukseverlikten çok mutlu.

Büyükşehir den depremzedelere iyilik çatısı!

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’yi yasa boğan depremin yaralarını sarmak için tüm gücüyle çalışıyor. Depremin ilk gününden itibaren afetten etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına katılan ve bölgeye hizmet birimlerini sevk eden Büyükşehir Belediyesi, İzmir’e gelen depremzedelere de sıcak yuva imkanı sağlıyor.  
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla başlatılan “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası ile depremzedelerin bir bölümü gönüllülerin desteği ile konutlara yerleşirken, bir bölümü de Büyükşehir’in Buca ve Örnekköy’deki tesislerinde kalıyor.    

Yaralarımızı dayanışmayla birlikte saracağız
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin deprem bölgelerinden kente gelen depremzedeleri ilk olarak Kültürpark'ta Halkla İlişkiler Merkezi ve Fuar İzmir’de karşıladığını söyleyen Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, “Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak öncelikli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit ediyoruz.  Ev, giysi gibi acil ihtiyaçları tespit edilen vatandaşların barınma sorunları çözülüyor. Konutlara yerleştirilen afetzedelere 3 öğün sıcak yemek, 24 saat sıcak su, çamaşırhane, giyecek, hijyen, gıda desteği veriliyor. Psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişimcilerden oluşan 100 kişilik bir Psikososyal Destek Çalışma Ekibi de çalışmalarını sürdürüyor. Yaralarımızı dayanışmayla birlikte sarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yardım etmek için seferber oldular
Malatya’dan İzmir’e gelen Ferah Kızılay Soysal, Fuar İzmir’de yardımlaşma merkezinde yaşadığı süreci anlattı. Soysal, “Depremi yaşayınca tek bir eşyamızı bile almadan buraya geldik. Bizler böyle bir insanlık, yardımseverlik daha önce görmedik. Hem Ankara’da hem de İzmir’de bizleri o kadar güzel ağırladılar ki sizlere anlatamam. Herkes seferber oldu. Halkı mı dersiniz, çalışanları mı, kültür düzeyi mi bilmiyorum ama manevi olarak yalnız olmadığımızı hissettik. Kordon Otel bize ücretsiz kapılarını açtı. Daha sonra Fuar İzmir’de kurulan merkeze geldik. İnsanlar burada bizlere yardımcı olmak için seferber oldu. Bir Kira Bir Yuva’ya başvurduk. Malatya’da iki evim vardı. Biz daha önce insanlara yardım ediyorduk. Yardım edilecek hale geldik. Hayat işte… Ama hem Ankara hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.

Bizleri çok güzel ağırladılar
Antakya’dan gelen Mehmet Gezer ise “Evimiz yan yattı. Apar topar evden çıktık. 3 kızım var. Mahşer yeri gibiydi. Her taraf yıkıldı, yollar yarıldı. 4-5 gün çıkamadık oradan. İnternet, elektrik, su yok. Gelirken yüzümüzü dinlenme tesisinde yıkadık. Kızım İzmir’de okuyor. Öğretmenleri, arkadaşları bizlere ulaştı. Kalacak yer problem oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’da bir merkezi olduğunu öğrendik. Buraya bizi yerleştirdiler. Kapılarda karşıladılar bizi. Çok güzel ağırladılar” dedi.
Depremzede Seher Kılınç da “Ailemden 10 kişiyle Buca Sosyal Tesisleri’nde kalıyoruz. Ne eksiğimiz varsa giderdiler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 
'Umut Hareketi'nde son durum ve öncelikli ihtiyaç listesi!
 
İzmir'den deprem bölgesine mobil klinik ve konteyner ameliyathane
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Umut Hareketi'nde son durum ve öncelikli ihtiyaç listesi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı ...
KOSBİ’den deprem bölgesine 50 konteyner
KOSBİ, Adıyaman OSB ile işbirliği yaparak, Adıyaman OSB içerisine yerleştirilmek ...
Soyer'den Osmaniye'de köylere ziyaret: Siz üretin biz alacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, afet bölgesinde Hatay’ın ...
 
Depremzede çocukların yüzleri Masal Evi ile gülüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da kurduğu çadır kentte depremzedelere ...
Çiğli Belediyesi yeni gönüllüler arıyor!
Çiğli Belediyesi, olası doğal afetlerde ilk müdahale hızını artırmak ve ...
Büyükşehir'den Hatay'a sahra hastanesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antakya’da oluşturduğu çadır kentte depremzedelerin ...
 
Soyer'den Türkiye'nin konuştuğu o başkana ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hatay’ın depremde tek bir ...
İzmir İtfaiyesi hayati mesaide: Umudu yitirmeden çalışmaya devam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Osmaniye ve Hatay’da ...
Başkan Soyer Hatay'da: Vatandaşlar nefes alana kadar yanlarındayız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeniden deprem bölgesine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri