POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
2 Şubat 2018 Cuma - 15:18

CHP Genel Merkezi önünde kendini yakmak istemişti: O belediyeden açıklama geldi

Karabağlar Belediyesine 250 hektarlık alan için proje çalışması yaptığını ancak projenin iptal edilmesiyle alacaklarını tahsil edemediğini öne süren heykeltıraş Ragıp Çiçen, CHP Genel Merkezi önünde kendisini yakmak istedi. Yaşanan olay ve ortaya atılan iddia sonrası Karabağlar Belediyesi yazılı açıklamada bulundu. 

CHP Genel Merkezi önünde kendini yakmak istemişti: O belediyeden açıklama geldi

GERCEKİZMİR - Otopark girişinde durdurduğu aracından inerek yanında getirdiği benzinli bezi yakan Çiçen, Kılıçdaroğlu ile görüşmek istediğini söyledi.

Eylemcinin otomobilinin önünde alev alan bez parti çalışanları tarafından yangın tüpüyle söndürürken hafta sonu yapılacak 36. Olağan Kurultay dolayısıyla genel merkez binasında bulunan bazı partililer ise Çiçen'e tepki gösterdi.

Araya giren polis, partilileri engellerken, Çiçen eylemine devam etti. Üzerine benzin döken Çiçen, "Ben bugün burada ya ölececeğim, arabamla yanacağım ya da Kemal Kılıçdaroğlu buraya gelecek, benden alınan 1,5 milyon lira rüşveti nasıl hasır altı ettiğini, benden çalınan 7 milyon 400 bin dolarımın üstüne nasıl konduğunu ve ondan sonra da utanmadan 'adalet', 'namus' diye gezdiğini herkese anlatacak." diye konuştu.

Üzerine ve çevreye benzin dökmeye devam eden Çiçen, olay yerine gelen Kılıçdaroğlu'nun korumaları ve polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Bu sırada yangın ihtimaline karşı Çiçen'in üzerine ve yerlere yangın tüpüyle köpük sıkıldı.

Genel merkez avlusunda bir süre bekletilen ve gelen ambulansta sağlık kontrolünden geçirilen heykeltıraş Ragıp Çiçen, ifadesi alınmak üzere Çankaya Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ
Yaşanan olayda Çiçen’in Karabağlar Belediyesi’ne yönelik iddiaları sonrası Karabağlar Belediyesi’nden yazılı açıklama geldi.

AÇIKLAMADA ŞU İFADELER KULLANILDI
Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki “Tematik Oyun Elemanları ve Heykelleri” yapımını üstlenen Yükleniciye işin bedelinin eksik ödendiği yönünde Yüklenici firma RAİ Yapı Endüstri Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti’nin sahibi tarafından ortaya atılan iddialarla ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

Belediyemizdeki ihale dosyası üzerinde yapılan inceleme sonucunda, Uzundere Rekreasyon Alanı’nda  “Tematik Oyun Elemanları ve Heykellerinin Satın alınması” işinin 15.324.756,76 TL (KDV Dahil) bedelle RAİ Yapı Endüstri Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti’ne 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22/b maddesine göre 23/01/2013 tarihinde ihale edildiği ve aynı tarihte anılan Yüklenici ile sözleşme imzalanarak 29/01/2013 tarihinde yer tesliminin yapıldığı, imzalanan sözleşmede işin yapım süresinin 300 gün olarak belirlenerek  24/11/2013 tarihinde işin tamamlanmasının belirtildiği  anlaşılmıştır.

Uzundere Rekreasyon Alanı’nın büyüklüğü ve çeşitli teknik sebeplerden dolayı idari sözleşme ve İhale Kanununun ilgili maddelerine istinaden iş artışına ihtiyaç duyulduğundan 21/06/2013 tarihinde % 20 iş artışına gidilerek sözleşme bedelinin toplam 18.383.148,02 TL’ye (KDV Dahil) yükseltildiği ve söz konusu işle ilgili olarak 18 adet hak ediş düzenlendiği anlaşılmıştır. 18.383.148,02 TL ( KDV Dahil) sözleşme bedeli olan işin söz konusu şirket tarafından zamanında bitirilmemesinden dolayı sözleşme hükümleri ve ihale mevzuatının ilgili maddeleri gereğince Belediyemizce toplam 335.066.71 TL gecikme cezası kesilmiş ve geriye kalan 18.048.081,31 TL Yükleniciye ödenmiştir. İdaremizce 15/12/2014 tarihinde de işin kesin kabulü yapılarak sözleşme sonuçlandırılmıştır.

Dolayısıyla RAİ Yapı Endüstri Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti.’ne işin bedelinin tamamı ödenmiş olup, Belediyemizce yapılan hakediş ödemeleri esnasında ve kesin kabul işlemi yapıldıktan sonra ihale mevzuatı gereğince şirketin süresi içerisinde herhangi bir itirazı da olmamıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur”

 
Görmez'den çocuklara sömestr hediyesi
 
İTO Başkan Adayı Özgener'den Otokent turu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görmez'den çocuklara sömestr hediyesi
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in  sömestr tatilindeki çocuklara ...
Karabağlar Meclisi'nden örnek davranış
Karabağlar Belediyesi Meclis Üyeleri, vatanı için hayatını feda eden ve ...
Bornova’da kritik yol düzenlemesi: Trafik rahatlayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi işbirliğiyle, Bornova’da ...
 
İzmir'de tramvay sürprizi: Vagonlar raylara indi
Konak Tramvayı'nda deneme seferleri için vagonlar geldi. Sabah saatlerinde ...
Başkan Bakıcı tiyatrocularla buluştu
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tiyatrocularla bir araya ...
Kemalpaşa'da öğrenciler Bilgievi'ne akın etti
Kemalpaşa Belediyesi tarafından ilçede açılan 3 Bilgievi, Sömestr tatilinde de öğrencileri ağırladı.
 
'Hürkuş' Dikilili çocuklarla buluşacak
Dikili Belediyesi, sömestr tatilinin son günlerinde miniklerin hoşça vakit ...
Bayraklı'da her şey mutlu bir aile için…
Bayraklı Belediyesi aile danışma ve eğitim merkezi birbirleriyle ya da ...
Buca’da güçlü filo, hızlı hizmet
Buca Belediyesi kentlinin ihtiyaçları doğrultusunda araç filosunu yeniledi.  ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri