POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
9 Ocak 2019 Çarşamba - 21:44

CHP-İYİ Parti ittifak görüşmelerinde yeni gelişme

İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, CHP ile ittifak görüşmelerinin detaylarını paylaştı. İYİ Parti sözcüsü Cihan Paçacı, yerel seçimler öncesi şu ana kadar 21 büyükşehir belediyede CHP ile bir anlaşma sağladıklarını söyleyerek, "Bugün itibariyle bu 21 Büyükşehir'in Ankara, İstanbul ve İzmir hariç ilçeleri tamamlanmış sayılır. Ayrıca bu 21 ilin dışında 6 büyükşehir statüsünde olan illerde görüşme kapsamına alınmıştır" dedi.

CHP-İYİ Parti ittifak görüşmelerinde yeni gelişme

İYİ Parti sözcüsü Cihan Paçacı, yerel seçimler öncesi şu ana kadar 21 büyükşehir belediyede CHP ile bir anlaşma sağladıklarını söyleyerek, "Bugün itibariyle bu 21 Büyükşehir'in Ankara, İstanbul ve İzmir hariç ilçeleri tamamlanmış sayılır. Ayrıca bu 21 ilin dışında 6 büyükşehir statüsünde olan illerde görüşme kapsamına alınmıştır. Bunların dışında il statüsünde olan yaklaşık 20 ilde şuan itibariyle görüşme masasındadır. Büyük bir çoğunluğunda da anlaşma sağlanmıştır" dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, parti genel merkezinde gündeme dair bir basın toplantısı düzenledi. İktidarın bugünlerde 'yerlilik' ve "millilik" kelimelerini diline pelesenk ettiğini söyleyen Cihan Paçacı, "Kendisini yerli ve milli, muhalefeti de gayri milli olarak niteleyen AK Parti, en önemli hususlarda, en stratejik konularda bile söylediğini unutup, kamu menfaatlerini dahi siyasi çıkarları için bir araç haline getirmekten çekinmemektedir. Memlekette yerli ve milli üretim tesisi adına ne varsa satıp savan AK Parti, şimdi de gözünü Sakarya'da ki, milli silah sanayimizin en önemli tesislerinden biri olan 1'inci Ana Bakım Merkezi'nin özelleştirilmesine dikmiştir. İYİ Parti, ordumuzun bir parçası olan, ülke ekonomisine milyarlarca dolarlık artı değer kazandıran bu tesislerin, sonucu şimdiden belli olan satışına karşıdır" dedi.

'DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI LİYAKATSIZ VE EHLİYETSİZ KADROLARA TESLİM EDİLMİŞTİR'

Türk dış politikasının asırlara dayanan gelenek ve teamülleri ve iyi yetişmiş kadrolarıyla dünyada ve bölgede ağırlığını her zaman hissettirdiğine vurgulayan Cihan Paçacı, şöyle konuştu: "'Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri, günlük ve afaki politikalar tespit edip uygulamak yerine bu coğrafyanın devletimize yüklediği misyon gereği bilgi ve deneyimi, aklıselim ve sağduyuyu ön planda tutmayı becerebilmişlerdir. 17 yıllık AK Parti iktidarı devraldığı bu muhteşem birikim ve mirası hovardaca harcamış, Türk diplomasının kurul ve kurallarını, diplomatların deneyimlerini hiçe sayarak, kısa vadeli, iç siyasete alet edilen, kişiselleştirilmiş bir çizgiye getirmiştir. Çok güçlü bir bürokrasi geleneği olan Dışişleri Bakanlığı liyakatsiz ve ehliyetsiz kadrolara teslim edilmiştir. Bu yozlaşma Türk dış politikasını açmazlara ve dar sokaklara hapsetmiş, günlük kaygılarla çıkış yolu arayan bir sıkışmışlığa mecbur etmiştir.''

'CHP İLE GÖRÜŞÜYORUZ'

Cihan Paçacı, ''CHP ile yerel seçimlerle ilgili yürütülen çalışmalar bu hafta bitecek mi" sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "Şu ana kadar 21 büyükşehir belediyede CHP ile bir anlaşma sağlanmıştı. Bugün itibariyle bu 21 Büyükşehir'in Ankara, İstanbul ve İzmir hariç ilçeleri tamamlanmış sayılır. Ayrıca bu 21 ilin dışında 6 büyükşehir statüsünde olan illerde görüşme kapsamına alınmıştır. Bunların dışında il statüsünde olan yaklaşık 20 ilde şuan itibariyle görüşme masasındadır. Büyük bir çoğunluğunda da anlaşma sağlanmıştır.''(DHA)

 
İzmir'de tepki çeken görüntü: Ata işkence!
 
İzmir'deki skandal olayda yeni gelişme: O doktor serbest!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Siyaset 10 Ocak 2019 Perşembe 08:10

CHP ile iyi parti yavaş yavaş çalışın daha zaman. Var yüksek seçim kurulun takviminden bir gün önce açıklarsınız .diğer partiler adayların büyükşehirlerde. Nerdeyse bir ay önce açıklamış oldu bunlar halen görüşmeler devam ediyor.her zaman erken kalkan yol alır aslında önce CHP ve İYİ parti aday açıklamasını yapması gerekirken iktidar partisinin elinde okadar olanak var daha kolay çalışmalarını yapıyorlar ama önce aday açıklamasını da yine onlar yapıyor .yani mutfaktaki çalışmaları çok hızlı .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan 'üniversiteye Millet Bahçesi'ni TBMM'ye taşıdı!
Konuyu TBMM gündemine taşıyan Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP Sözcüsü İzmir ...
Erdoğan'dan İZBAN grevi mesajı: Baktık çözemiyorlar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir'de İZBAN'da grev var baktık çözemiyorlar, ...
AK Partili Uğurlu'dan MHP'ye ziyaret!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı ...
 
MHP İl Başkanı Şahin CHP'li yerel idareyi hedef aldı ve ekledi: İzmir mutlaka 1.Lig'e çıkmalı!
MHP İzmir İl Başkanı Şahin, Kafe Siyaset programında ‘Cumhur İttifakı’nın ...
Çavuşoğlu'ndan net mesaj: Çekinmeyiz!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suriye'den çekilme konusunda ABD'de ...
Zeybekci'den modern çöp tesisi projesi: Dağlara, ormanlara attırmayacağız!
Kentte modern çöp depolama tesisi olmadığını belirten Zeybekci, "Türkiye'de ...
 
Erdoğan-İmamoğlu görüşmesinin tarihi belli oldu
CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme ...
Karabağ-Durak ve Bayraklı
Büyükşehir Adaylığından çekildiğini açıkladı... Belediyeciliği bıraktığını duyurdu...
CHP'li Başak'tan noter onaylı söz!
CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Başak, "Halkın sorunlarına çözüm ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri