POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan ile Bahçeli’den 1 saatlik görüşme
Erdoğan ile Bahçeli’den 1 saatlik görüşme
Mahkemeden kira davaları için emsal olacak karar!
Mahkemeden kira davaları için emsal olacak karar!
Yargıtay Başkanlığı seçiminde düğüm çözüldü
Yargıtay Başkanlığı seçiminde düğüm çözüldü
'Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı konuştu!
'Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı konuştu!
23 Mayıs 2018 Çarşamba - 09:13

CHP İzmir Milletvekili Bakan'dan çarpıcı 'liste' mesajları!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, listedeki ön sırasından, listede yer almayanlara, Meclis’teki önerge şampiyonluğundan yeni döneme kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Bakan dan çarpıcı  liste  mesajları!

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Gazeteci Sercan Avcı’ya konuştu.

MYK ve PM’den aday listesinde İzmir 1. bölge 1. sırada çıkan ancak son dakika Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın İzmir’e dönmesiyle 2. sıraya geçen Bakan, listedeki ön sırasından, listede yer almayanlara, Meclis’teki önerge şampiyonluğundan yeni döneme kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ÇALIŞTIM ÜRETKEN OLDUM
Bakan, İzmir Örgütü’nün bir bölümünde ‘sürpriz’ olarak nitelendirilen  ve ‘nedeni’ merak edilen ön sırası için geçmişten buyana yaptığı çalışmaları işaret etti.

Siyaseti bilgi ve üretkenlik temelinde yaptığının altını çizen Bakan şunları söyledi:
Siyaset yaparken hiçbir arkadaşımla ilgili partimle ilgili açıklama yapmadım. Partiyi kamuoyunda tartıştırmadım. Sosyal medyadan mesaj vermeye çalışmadım. Siyaseti karşıtlık üzerine kurgulamadım. Uçurtma rüzgara karşı yükselir diye bakan siyasiler vardır. Birisini karşısına alır o karşıtlık her iki tarafa da yarar. Ben bunu yapmadım. Siyaseti ilkeli uzlaşmalarla yapmak lazım. Böyle gidersen üretirsin.

Partinin geçmişte 11 sıra adayıydım. İlçe ilçe gece geç saatlere kadar gezdim. Rahmetli il sekreterimiz Zikri Dursun arar bana görev verirdi. Hepsini yerine getirdim. 2009’da yerel seçimlerde il seçim koordinasyon kurulu başkanı oldum. İzmir’de tarihi yerel seçimi yönettim. Meclis üyesi oldum ve Büyükşehir’de Grup sözcülüğü görevine getirildim. Gece sabahlara kadar gidip çalışırdım. Önemli bir grup sözcülüğü yerine getirdim.  Büyükşehir’e bir operasyon oldu. 200 avukatı süreçte koordine ettim.

2015’te önseçime girdim. 4. sıra çıktım 7. sıradan aday oldum. 7 Haziran’da seçilemedim. 1 Kasım’da vekil oldum. Vekillik süreci boyunca kimseyle tartışmadım. Parti içinde kutuplaşma olmasın diye mücadele ettim. Hep üretken oldum. Milli Savunma Komisyonu ve İçişleri Komisyonu’nda aktif işlere imza attım. Her iki alanda Meclis’te en fazla çalışan vekil oldum. Çevreyle ilgili partide eksiklik gördüm. Doğal Yaşamı Koruma Vakfı’yla birlikte çalışıyorum. Onların raporlarını Meclis’e taşıyan tek vekilim. Gıda konusunda bir çok konu gündeme getirdim. Yerel sorunlara en çok sahip çıkmaya çalışan vekilim... 

Sahada mı eksik kaldık? Hayır. Referandumda yaptığım çalışmayı İzmir biliyor. 200 aktif kadın benle birlikte seçim çalışması yaptı. 24 Haziran için de hazır! 

Genel Başkan’ın tarif ettiği kriterler vardı. Disiplinli olacak, çalışkan olacak, genç olacak, üretken olacak diye…Hepsine uyuyorum. Hangi vekil 'Birinci sıra olmak istiyorum' deyip birinci sıradan aday olabilir? Mevcut vekillerin yarısı listelerde yok! İstemek yetmez. Kurulların sizin çalışmalarınızı görmesi gerek...
Mevcut vekillerin yarısı listelerde yok! İstemek yetmez. Kurulların sizin çalışmalarınızı görmesi gerek...

Aylarca partinin tüzüğü için çalıştım. Genel Başkanımız MYK’mız bize birinci sırayı layık gördü. Bir günde olsa yaşadık.”

HA 1 OLMUŞUZ HA 11!
PM’den İstanbul milletvekili aday listesinde çıkan ancak son dakikada İzmir’e yazılıp 1. Bölge 1. sırayı alan Tuncay Özkan’la ilgili ise Bakan, “Sevdiğim biri benim önüme geldi. Tuncay Özkan partinin yiğit bir evladıdır. Genel Başkan Yardımcısıdır. Türkiye için verdiği mücadele ortadadır. Kendisiyle çalışmaktan mutluluk duyarım. Sıra rahatsızlığım olamaz. Ha 1 olmuşuz ha 11…Ben bunu geçmişte kanıtladım. Neden sıram şu diye şikayet etmem. 7’ye koysalar 7’inci sırayı alır gelirdim. 11’den 7’ye, 7’den 2’ye geldik. Demek ki yaptığımız çalışmalar üretkenliğimiz karşılık bulmuş" ifadelerini kullandı. 

BENİM REHBERİM MUSA ÇAM OLACAK
Listeye yönelik eleştiriler için “Hiçbir liste tam anlamıyla beklentileri karşılamaz” diyen Bakan şöyle devam etti: Yüzlerce başvuru var. Örgüt görüşü var. Performanslar var. Bazıları mutlu oluyor bazıları mutsuz. Yapılması gereken liste tartışmasını bırakmak. Liste çıktığı andan itibaren zaferi bu takımla nasıl alırıza bakmak lazım. Musa Çam ve Ali Yiğit ne kadar partili insanlarmış. Listelerde yer almadılar. Şikayet etmediler. Basına açıklama yapmadılar. Musa Çam bu partinin CHP’nin dervişidir. Musa Çam CHP’de bir başka siyasal kuşağın temsilcisidir. Bir başka Musa Çam yok Türkiye’de! Gittiğim bütün köylerde Musa Çam’ın izini gördüm. Musa Çam’la devam etmeyi arzu ederdim. Bu seçim çalışmasında benim rehberim Musa Çam olacak. Onun eksikliğini listede hissedeceğim. O bizi yalnız bırakmayacaktır. Genel anlamda güzel bir takım oldu. Ednan Arslan’ı önemsiyorum. 1 Kasım’da benim yaptığımı yapabilecek kapasitede. Biz öncelikle Ednan Arslan’ı arkasından Sefer İpekli’yi çıkartmak istiyoruz. 9. Sıra olanaksız matematiksel olarak...

8 YAPMAK OLANAKSIZ DEĞİL
24 Haziran’da İzmir 1. Bölge için tahminde bulunan Bakan, “7 CHP, 2 İYİ Parti, 4 AK Parti ve 1 HDP benim 1. Bölge tahminim. 8 yapmak olanaksız değil. Çalışırsak olur” dedi.

REFERANDUM MODELİ ÇALIŞMAK LAZIM
Propaganda sürecine yönelik görüşlerini aktaran Bakan, “Az vakit var. Hemen organize olmak lazım. Referandum modeli seçim kampanyası yürütmek lazım. Seçim ofisleri artı olmaz. Taşralara eski beldelere yönelmek lazım. Metropolde alan çalışması faydalı olmuyor. Sosyal medyayı basını takip ediyorlar daha çok. İftardan sonra daha fazla çalışmak lazım. SKM’nin başındaki Alaattin Yüksel ve Yekta Varnalı çok tecrübeli önemli isimler. İyi bir ekip var. Güzel bir kampanya yaratırız” dedi.

6. VİTESE YÜKSELTMEM LAZIM
Yeniden gireceği Meclis’te yeni dönemdeki yapacağı/yapmak istediği çalışmalar hakkında da konuşan Bakan, “Toplumdaki algınız pozitif oranda yükseldikçe, ‘çalışkan vekil algısı oluşunca vitesi daha da yükseltmeniz gerek. Ben bir çıta koydum çıtayı daha yükseğe çıkartmam lazım.  Ben İzmir özelinde kendi koyduğum çıtayı aşmam lazım. 5. viteste gidiyorsam 6. vitese yükseltmem lazım. Önerge şampiyonu olmak önemli değil. Önergelerin sayısı kadar içeri önemli. Kaldırım taşıyla ilgili de önerge verebilirsiniz. Bizim önergelerimiz üzerine çalışılmış emek verilmiş önergeler.  Yaptığımız işin önergelerin sayısının yanında içeriğiyle ilgili de memnunum. Önümüzdeki dönem ihtisas komisyonları önemli olacak. Görünen o ki mecliste çoğunluk Millet İttifakı’nın olacak. Meclis Başkan’ının komisyon başkanlarının bizim içimizden seçilmesi gerek. Yürütmede görev alamayacağımız için vekil olmamız nedeniyle yasama organında bize büyük görev düşüyor” açıklamasını yaptı. 

 
İzmirli öğrencilere tramvay brifingi!
 
Dikili'de fırınlara sıkı Ramazan denetimi
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sezgin Demircili 24 Mayıs 2018 Perşembe 20:42

Valla ben ben tanımıyordum kendisini.Çok siyaset ile alakam yok hatta daha önceleri MHP ye oy verdim.Pazar akşamı TV lerden birinci sıra diyordu kim diye araştırdım internette.soru önergeleri,çevre failiyetleri, gayet başarılı buldum.Eski bir sağcı olarak solcuların en çok sorgulama yapmalarını seviyorum.Ama bu kadar da değil kardeşim.Karşıdaki adaylar ile Chp de en kötü bulduğunuz adayı karşılaştırın.Şimdi vicdanınız yeterse bir daha eleştirin.

Yorumu oyla      0      0  
Hilmi ateş 24 Mayıs 2018 Perşembe 18:57

Sayın Bakan açtığın kütüphanelerden yaralanan insanlar, memurlar, Destek olduğunuz öğrenciler ve En önemlisi sürekli mücadele ettiğiniz İzmirimin yaptığı dualar sonucu birinci oldu. İzmire hayırlı olması dileğiyle

Yorumu oyla      0      0  
Serap 24 Mayıs 2018 Perşembe 18:43

Listede kimse bişey aramasın lütfen . Murat Bakan çalışarak mücadele ederek Millletin Vekili görevini üstlenerek geldi. Allah yolunu açık etsin.

Yorumu oyla      0      0  
Halil 24 Mayıs 2018 Perşembe 18:34

İzmir'de en çok sesi çıkan, mücadele eden işçinin memurun askerin polisin asgari ücretlinin hakkını arayan, sadece seçim için değil seçildiği ilk günden son güne kadar mücadele eden vekil Murat Bakanın emeğinin karşılığıdır birincilik.

Yorumu oyla      0      0  
24 Mayıs 2018 Perşembe 17:38

Ooo süper. Bu dönemde o kadar kızdım ki bir sürü insan listeleri eleştiriyor. Kimi beğeniyor kimi abartılı bir şekilde eleştirip partiye zarar veriyor.Murat Bakan zaten önceki seçimde 4. sırada çıkmış.Üzerine mv. olup o kadar çalışmış.Gayet normal değil mi bu sıradan aday gösterilmesi.

Yorumu oyla      0      0  
hüseyin dursun 24 Mayıs 2018 Perşembe 17:27

Murat Bakanı tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Çalışkanlığının, parti içi saygısının, nezakatinin partinin genel tavrı olması süper olurdu.

Yorumu oyla      0      0  
MELİH AYDIN 24 Mayıs 2018 Perşembe 15:39

Sayın Murat BAKAN çok haklı.Seçim bürolarında çalışmak yapmak ile olmaz.Sen ben bizim oğlan bir birine ağırlar gibi seçim çalışmasının pozitif bir katkısı yok.Alanda olup vatandaşa değmeli.Taşrada daha çok emek vermeli. Chp nin daha az oy olduğu yerlerde kendimizi anlatmalı ortak dil kullanmalı. Murat Beyin 1. sıradan aday gösterilmesi son anda 2 sıradan aday gösterilse de, ilk takdir 1. sıradır önemlidir bence çalışkanlığın ödüllendirilmesidir.Örnek olur umarım.

Yorumu oyla      0      0  
SUAT KİRAZ 24 Mayıs 2018 Perşembe 15:14

Murat Bakanın şu ifadesi "Partiyi kamuoyunda tartıştırmadım" Ne önemli bir ifade. Kamuoyunda Chp de kavga Chp'de yumruklar konuştu, Chp de kazan kandırıldı.Yandaş basının istediği bu zaten.Tüm sosyal medya mecralarında partiyi tartıştırmanın ne anlamı var.Siyaset kazanımlar üzerine yapılmalı.Murat Bakan gibi yapıcı siyaset yapanların, yükselmesi dileğiyle.

Yorumu oyla      0      0  
ŞULE GÖNÜLAL 24 Mayıs 2018 Perşembe 14:47

Örgütün bir kısmı süpriz olarak nitelendirmiş.Ortada bir süpriz yok ki bir adayda neye bakmamız gerek.İktidarda olmadığımıza göre muhalefetteyken yapılan hizmetlere. Medyatik eleştiriler de yapıp daha medyatik olabilirdi Murat Bakan o zaman bu bir kısım sırasını yadırgamazdı.Ama Murat Bey doğru olanı yaptı.İhtiyaç olan yapıcı muhalefeti. Bir çok meslek grubunun sorununu meclise taşıdı.Soru önergesi rapor vs bakımından bölgede en çok çalışan millet vekili oldu.

Yorumu oyla      0      0  
Harun Değer 24 Mayıs 2018 Perşembe 14:36

Ben 51 yaşıma geldim hiç bir zaman aday listelerinde tam bir memnuniyet görmedim. En azından bu listede liyakatın, çok çalısmanın değer bulduğunu gördüm.En çok çalışan milletvekillerinin başında gelir sayın Bakan bu tercih doğru ve önemlidir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan kabine için 'aşama aşama' stratejisi!
AK Parti’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın listeleri hazırlarken TBMM seçimi, ...
CHP'li Erdem'den flaş açıklamalar!
CHP Milletvekili Erdem MİT TIR'ları ile ilgili yaptığı paylaşımlara ilişkin, ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'listede tasfiye iddiaları'na yanıt!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’ye yakın isimlere milletvekili ...
 
CHP Bornova’da ‘sancılı’ seçim: Yeni başkan belli oldu
CHP Bornova’da milletvekili aday adaylığı için istifa eden Nevzat Kavalar’ın ...
İYİ Parti İzmir'de istifa eden adayın yerine hangi isim yazıldı?
İYİ Parti İzmir milletvekili adayı olan ve listede birinci bölge 5'inci ...
Akşener'den 'Halaçoğlu' açıklaması!
İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener milletvekili ...
 
Muharrem İnce'den İzmir'de bir günlük yoğun mesai!
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 27 Mayıs Pazar günü İzmir’de ...
İzmir'de o partiden bir ilk: Afro-Türk aday!
Afrika kökenli Türk milletvekili adayı Yalçın Yanık HDP'nin İzmir listesinde ...
İzmir’de tanıtım maratonu: Adaylar vitrine çıkıyor!
Milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından İzmir’de aday tanıtım maratonu yaşanacak.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri