POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Okullarda müfredat değişiyor: Yeni taslak açıklanacak
Okullarda müfredat değişiyor: Yeni taslak açıklanacak
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
21 Mayıs 2019 Salı - 14:29

CHP Konak Hasan Tahsin'i andı: Başkanlardan çarpıcı mesajlar!

CHP Konak İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’i anma töreninde, Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu önemli mesajlar verdi.

CHP Konak Hasan Tahsin i andı: Başkanlardan çarpıcı mesajlar!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanlığı, 100 yıl önce İzmir’de Yunan işgaline karşı ilk kurşunu atan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin için anma töreni düzenledi.

Konak Meydanı’ndaki Hasan Tahsin Anıtı önünde gerçekleşen törene CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, meclis üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Konak Belediye Başkanı Batur ve Konak İlçe Başkanı Gruşçu Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in anıtına çelenk bıraktı.

KAYA’DAN İKİ AYYAŞ ÇIKIŞI!
Konuşmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmirlilere sevgi ve saygılarını getirdiğini söyleyerek başlayan Genel Başkan Yardımcısı Kaya  şu ifadelere yer verdi: Gazeteci Hasan Tahsin ilk kurşunu attığında Mustafa Kemal ve Silah arkadaşları henüz harekete geçmemişti. Atatürk ve silah arkadaşlarının 16 Mayıs’ta İstanbul’dan hareketini sağlayan işte bu yiğit ve cesur insandır. Hasan Tahsin ilk kurşunu atmamış olsaydı Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları belki de 10 gün daha bekleyecekti. Çünkü hem Cumhuriyet’in hazırlıkları hem de saray saltanatının cenderesinden kurtulmaları gerekiyordu. Ama düşman bu kutsal topraklara ayak bastığı an burada sıkılan kurşun, artık durmanın anlamını yitirdiği, koşmanın gerektiği, İstanbul’da sarayın saltanatını sürenlerin bu işe çözüm üretemeyeceklerini gördüklerinde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yola çıktı. Mustafa Kemal Havza’da ilk mitingini tarihi bir caminin önünde yapıyor ve hayır dualarıyla uğurlanıyor. Hani iki ayyaş diyorlar ya bunu diyen zihniyet dönüp geçmişe bakacak. Eğer bu ülke kurtulmuşsa bu ülkeye inanan ve emperyalizme karşı mücadele kararlılığını gösterenler sayesindedir. Bize düşen görev 100 yıl önce bize bırakılan bu mirası eksiltmeden devam ettirmektir...

BATUR’DAN MİLLİ MÜCADELE VURGUSU VE İSTANBUL MESAJI
Konuşmasında Milli Mücadele’nin 100. Yılına vurgu yapan Batur, İstanbul seçimlerine yönelik mesaj da verdi. Başkan Batur, “Atatürk Meydanımızda bundan 100 yıl önce Cesur Gazeteci Hasan Tahsin’i vurulduğu yerde bugün bir kez daha anıyoruz. Özellikle kurtuluş mücadelesinin simgesi olan Hasan Tahsin’i ve şehitleri rahmetle anıyorum. Yüz yıl önce, yürekli insanlar bir araya gelerek hiçbir zaman işgale boyun eğmeyeceğini burada en güzel şekilde ifade etmişler. Daha sonraki tarihlerde de kurtuluş mücadelemizin en önemli ismi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk mücadelenin Anadolu’dan yönetilmesi gerektiğini ifade ederek Samsun’dan Erzurum ve Sivas Kongresi’nin ardından kurtuluş mücadelemizi başlattı. Bazı unsurlar geri düşünceler, onun bize emanet ettiği Cumhuriyeti kaldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Artık umut doluyuz. 31 Mart bu ülkede yeni bir mücadelenin yeni bir anlayışın bu hakim olacağının en güzel ifadesi. İzmir zaten belli, İzmir’de yerel seçimde çok güzel neticeler aldık. Ama bir haksızlık da var, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na mazbatası verildi ancak 17 gün sonra mazbatası geri alındı. Bu durumu kabul etmiyoruz. İstanbul’u geri almak için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ekrem İmamoğlu İstanbul’a yeni bir anlayış getirdi. Sadece İstanbul’a değil, bütün Türkiye’ye örnek oldu. Biz de İstanbul’a gidip görev alacağız. İmamoğlu’nun deyişiyle 23 Haziran akşamı ‘her şey çok güzel olacak’, hem İstanbul’da hem de Türkiye’de…” diye konuştu.

GRUŞÇU’DAN MHP’Lİ ŞAHİN’E GÖNDERME:  KONAK’IN ADI ZATEN HASAN TAHSİN’DİR
CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Veysel Şahin’in kısa süre önce gündeme getirdiği, “Konak’ın adı Hasan Tahsin olsun” önerisine üstü kapalı gönderme yaptı.  Gruşçu, “Milli mücadelenin bize yansıttığı ve aydınlattığı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti temellerinin atıldığı noktadayız. Bu ruhu yaşıyoruz. Hasan Tahsin’in ilk kurşunu attığı noktadayız. Burası Atatürk Meydanı, işte kıvılcım burada başladı ve o çoban ateşi tüm Türkiye’yi sardı. İşte o hareket sadece modern Cumhuriyet’in temellinin atıldığı adım değil, yeni bir kalkınmanın, yeni bir sosyal anlayışının hayata geçirildiği harekettir. Bu mücadele şimdi asrın hesaplaşması peşinde koşanların en iyi dersi aldığı mücadeledir. Biz bu ruhu her zaman devam ettireceğiz. Bizi başka boyutlara çekmeye çalışsalar da İzmirlilik ve Konaklılık çizgimizden asla çıkmayacağız. Konak’ın adı zaten Hasan Tahsin’dir. Mücadeleden zaferle çıkarak Türkiye’yi Türkiye yapan anlayışın simgesi olarak Yüzbaşı Şerafettin’dir. Teğmen Hamdi’dir. Nene Hatunun gövdesinde Makbule’nin ruhunun attığı yerdir Konak. Biz o ruhu her daim yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

 
İl Sağlık Müdürlüğü'nde Öztop dönemi
 
CHP İzmir'den '23 Haziran' seferberliği: İstanbul yolcusu kalmasın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serter 'İzmir-Çeşme Otobanı'nı Meclis'e taşıdı
Serter, İzmir-Çeşme otoyolu ücretlendirmelerini Türkiye Büyük Millet Meclisi ...
İzmir'de yaşayan doğu ve güneydoğululardan 'Yıldırım' destek
İzmir'de yaşayan doğu ve güneydoğulu dernek, oda ve STK başkanları Ak ...
AK Parti İzmir'de yeni yönetimde 2 üniversiteli
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yönetiminde yer alan üniversite ...
 
Akşener'den Samsun'daki törene tepki
Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, "Samsun'daki tören ...
İYİ Parti İzmir iftarda buluştu… Çıray, Dervişoğlu ve Kırkpınar'dan '23 Haziran' mesajları!
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar yemeğine İYİ Parti ...
Soyer’den sürpriz mesai: İki sloganı kullandı, CHP’li adaya oy istedi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz ...
 
YSK gerekçeli kararı ne zaman açıklayacak?
YSK, iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin gerekçeli ...
44 yeni dokunulmazlık fezlekesi Meclis'te!
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da aralarında olduğu 25 milletvekili için ...
İzmir milletvekillerine 23 Haziran görevi: Kim/nerede/hangi görevi yapacak?
CHP Genel Merkezi, milletvekillerine 23 Haziran'da yeniden yapılacak olan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri