POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
Fenomen Yağmur Taktaş'ın ölümünde cinayet şüphesi…
Fenomen Yağmur Taktaş'ın ölümünde cinayet şüphesi…
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Bursa’da ‘Evlat’ dehşeti... Ailesini rehin aldı!
Bursa’da ‘Evlat’ dehşeti... Ailesini rehin aldı!
10 Ekim 2021 Pazar - 17:14

CHP'de dev zirvenin perde arkası: Yücel'den 'önseçim' ve 'üye' çıkışı!

CHP İzmir'de 2 yıl aradan sonra gerçekleşen İl Danışma Kurulu'nda basına kapalı gerçekleşen bölüme partililerden gelen 'önseçim' ve 'kontenjan' taleplerinin yanı sıra İl Başkanı Yücel'in mesajları damga vurdu. Yücel’den çarpıcı bir ‘önseçim’ ve ‘üye’ çıkışı geldi. Öte yandan oturumda söz alan Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir Körfezi’nin temizlenmesi konusunda mesajlar verdi.

CHP de dev zirvenin perde arkası: Yücel den  önseçim  ve  üye  çıkışı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü kritik bir zirvede bir araya geldi. 

İki yıl aradan sonra yeniden toplanan İl Danışma Kurulu Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleştirildi. 

- CHP’DE 2 YIL ARADAN SONRA BÜYÜK ZİRVE: KİMLER KATILDI, BAŞKANLAR NE MESAJ VERDİ?

Örgütün tüm seçilmişlerinin ve yönetim kademelerinin bir araya geldiği oturumun açılış bölümünde CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i partililere seslenirken, basına kapalı bölüme de önemli mesajlar damga vurdu. 

İzmirli PM Üyeleri Ednan Arslan ve Devrim Barış Çelik’in partinin başta ‘Doğu Masası’ olmak üzere ülke çapında yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunduğu oturumda partilerin ‘önseçim’ ve milletvekili aday listesine genel merkez tarafından belirlenen kontenjanların tamemen ön sıralara yazılmaması, orta sıralara kaydırılması talepleri damga vururken, CHP İl Başkanı Yücel’den çarpıcı bir ‘önseçim’ ve ‘üye’ çıkışı geldi.

Öte yandan oturumda söz alan Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan da İzmir Körfezi’nin temizlenmesi konusunda mesajlar geldi. 

"ÖNSEÇİM OLMALI AMA BUGÜNÜN MESELESİ DEĞİL"
Toplantının son bölümünde söz alan CHP İl Başkanı Yücel perdeyi ‘önseçim’ konusuyla açtı. Yücel’in şu mesajları verdiği öğrenildi: Sadece 3 kadın konuşmacının olmasını gözden geçirmemiz gerek.  Önseçim olmalı. İtiraz eden herhalde kimse yoktur. Ama önseçim bugünün meselesi değildir. Seçim takvimi geldiğinde konuşuruz. Önseçim kararı çıkarsa kendine güvenen, örgütte karşılığı olduğunu düşünen ya da yüreği olan önseçime girer. Ancak bu mesele bugünün meselesi değil. Şimdiden kaşımak, köpürtmek doğru değil.

ÖNCE KENDİMİZE GÜVENELİM
Önce kendimize güvenmemiz gerek. Siyasette özgür olmak gerek. Hiçbir şeyden korkmamak lazım. Siyasette bir yere gelmek dünyanın en önemli meselesi değil. Emek veren, hak edenler olsun. Nitelikli arkadaşlarımız olsun ama asıl hedefimiz ucube sistemi sona erdirmek olsun.  Bunun için çalışıyoruz. Son dönemde saha çalışmalarına önem veriyoruz. Bir süre yapamamıştık pandemi dolayısıyla. “Örgütle belediyelerin birlikte yaptığı faaliyet yok” eleştirisi geldi. İzmir örgütümüz Büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle uyumlu çalışıyor.
Büyükşehir Belediyesi deprem sonrası önemli çalışmalar yaptı. Kimseyi mağdur etmedi.

SADECE SEÇİM ZAMANI GİDİLİYOR ALGISINI YIKTIK
Örgütle belediye uyumu önemli.  Eşgüdüm halinde çalışmak önemli.  Biz bunu sağladık. Seçmene sadece seçim zamanları gidiliyor algısını yıktık.

TOPLU, YIĞMA ÜYE İSTEMİYORUZ!
Biz göreve geldiğimizde üye sayımız 151 bindi...Şuan da üye sayımız 165 bin… Bazı ilçelerde üye düşüşleri var. Bu konuda uyarıyoruz. Kadın ve genç üye özelinde hedefler verdik. En kısa zamanda hedefler gerçekleştirilecek. Toplu üye yığma üye istemiyoruz. Kongrelere, önseçime yönelik üye çalışması doğru değil. Gelip ‘bin üye yapacağım’ diyen oluyor. Memnun oluruz diyorum ama isimlerini soy adlarını, geçmişte hangi partilerde yer aldılar, meslekleri neler soruyoruz.

ÖRGÜTÜN MOTİVASYONUNU BOZACAK SÖYLEMLERDEN KAÇINALIM
Biz kendimizi tanıtmazsak başkaları yanlış tanıtıyor. Geçmişte her türlü kirli ilişkiyi kurmalarına rağmen CHP gibi pırıl pırıl bir partiye çamur atıyorlar. Buna izin vermeyelim.

Örgütün motivasyonunu düşürecek eylem ve söylemlerden kaçınmak zorundayız. Tüm enerjimizi dışa vermeliyiz.

GÖNÜL İSTER TEK BAŞIMIZA İKTİDAR OLALIM
Dileğimiz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması. Gönül ister ki tek başımıza iktidar olalım. Dostlarımız var. Birikte yapmamız gereken ve önemli olan şu iktidarı göndermek ve parlamenter sistemi yeniden getirmek...

OTURUMDA ÖNE ÇIKAN DİĞER MESAJLAR 

ÖNSEÇİM VE ‘KONTENJAN’ TALEBİ 

Oturumda söz alan partililerin konuşmalarında önseçim talebi öne çıktı. Öte yandan partililer milletvekili aday listelerinde genel merkez tarafından ön sıralara koyulan kontenjan adayların geriye kaydırılmasını, orta sıralarda değerlendirilmesini talep etti. 

KOCAOĞLU: 12 YILLIK ÇALIŞMA HEBA OLMASIN
Oturumda söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Körfez çağrısı yaptı. Kocaoğlu şunları söyledi: Eğer her şeye rağmen Homa Dalya’nını rehabilite etmeseydim bugün Homa Dalyan’ı, Kuş Cenneti diye bir şey yoktu. 12 sene uğraşarak yaptığımız körfez temizlik projesini, sirkülasyon kanalının tekrar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer tarafında ele alınıp, başlatılmasını, 12 yıllık çalışmanın ve projenin  heba olmamasını rica ediyorum. İkinci konu da jeotermaldir. Biz ise jeotermali tu kaka olarak görüyoruz. Jeotermal coğrafyanın verdiği nimettir. Buna karşı olmak düşüncesini hiçbir zaman anlamıyorum. Ama jeotermalin vahşi bir şekilde uygulanmasına da sonuna kadar karşı çıkmak zorundayız... 

IŞIK’TAN KADIN ADAY TALEBİ
Kent Konseyi Başkanı, CHP PM Eski Üyesi Nazik Işık ise konuşmasında kadın adaylara listelerde daha ön sıralarda şans verilmesi gerektiğini ifade etti. 

SOYER’DEN İKTİDAR MESAJI
Toplantının basına açık bölümünde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘iktidar’ mesajı verdi. Soyer, “Bu toplantı heyecan verici. Son 20 yılda iktidara en yakın olduğumuz dönemden geçiyoruz. İktidar mücadelesinde seçim yaklaşırken iktidar sahipleri sükunet ve suhulet gösterir, muhalefet daha çok sesini yükseltir. Bugün tersine döndü. Biz sükunetimizi ve suhuletimizi koruyoruz. İktidar hırçınlaşıyor. İktidarın korkuyla yarattığı suskunluk bizlerin gösterdiği yakınlaşmayla kırılıyor. Vekillerimizin ülke genelinde yaptığı çalışmalardan biliyoruz. Gittikleri yerlerden aktardıklarından biliyoruz. Vekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.

DAHA ÇOK ÇALIŞMAK MECBURİYETİNDEYİZ
“Biz iyilikte yarışmaya devam ediyoruz Genel Başkanımızın dediği gibi” diyen Soyer, konuşmasına şöyle devam etti:
İkinci yüzyıla Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırarak girmek istiyoruz. Emek, barış ve demokrasi mücadelesini ileriye taşımak asıl görevimiz. Bu asli görev doğrultusunda siyaset üretiyoruz. Biz asli görevimiz diye tarif ettiğim çerçeve içerisinde canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Başka çaremiz yok. Daha çok çalışmak mecburiyetindeyiz. Danışma kurulumuzun  eksiklerimizi kusurlarımızı derinleştiren değil güçlü sağlam yanlarımızı daha fazla görünür kılan sonuçlar ortaya koymasını diliyorum. Birbirimizin gücüne güç katacağımız bir danışma kurulu olsun...

 
5 kadını taciz şüphelisi kameradan belirlenip yakalandı
 
TBMM'de 'vergi düzenlemesi' haftası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan iki ilçede mesai, Yücel ve Soyer'e salvo!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı ve Buca'da gerçekleştirdiği ...
Sürekli'den Yücel'e: Lafla peynir gemisi yürümüyor!
AK Parti İzmir Milletvekilli Atilla Kaya'nın CHP'li 30 milletvekilinin ...
MHP Lideri Bahçeli'den ABD'ye sert tepki!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, ABD'ye tepki göstererek, "Biden yönetimi karar ...
 
CHP'de 2 yıl aradan sonra dev zirve: Kimler katıldı, Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?
CHP İl Danışma Kurulu 2 yıl aradan sonra yeniden gerçekleştiriliyor. Büyük ...
CHP'li Yücel'den AK Partili Kaya'ya sert yanıt: Ey gafil...
CHP İl Başkanı Yücel, partili 30 milletvekilinin kentte yaptığı saha çalışmasını ...
CHP'li Sertel: Üretici su fiyatına süt satıyor
Çiftçinin, üreticinin, köylünün halinin perişan olduğunu vurgulayan CHP ...
 
CHP İzmir'de 'paylaşım' krizi: 'Görevden alma' seçeneği masada!
CHP İzmir’de sosyal medya paylaşımı kriz yaratan Tire İlçe Başkanı Şenoyar’a ...
AK Partili Kaya'dan CHP'nin 'misafir vekil' mesaisine salvo!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, CHP'li 30 Milletvekilinin İzmir'in sekiz ...
Bahçeli: Bunlar öğrenci değil ajan provokatör
HP lideri Bahçeli, yurt protestolarına tepki gösterdi, "Bunlar genç veya ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri