POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
13 Kasım 2020 Cuma - 11:38

CHP'den Vali'ye ve rektöre 'çalıştay' çıkışı, orta hasarlı binalara destek müjdesi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, Büyükşehir'in depremzedeler için, ‘Bir kira Bir Yuva’ projesine dair bilgiler verdikten sonra, “Orta hasarlılar için de 35 milyon İzmir Büyükşehir Belediyesi verecek. 7 bine yakın bağımsız birim var. İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden bu birimlere 5’er bin lira olarak ödenecek” dedi. Öztunç ayrıca deprem çalıştayına katılmayan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e ve akademisyenler için izin vermediği iddia edilen DEÜ Rektörü Hotar'a sert tepki gösterdi.

CHP den Vali ye ve rektöre  çalıştay  çıkışı, orta hasarlı binalara destek müjdesi!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İzmir’de basın toplantısı düzenledi. İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıya İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu,  Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu katıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen toplantıda önemli mesajlar verildi.

DEPREM BİZİM GERÇEĞİMİZ
Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, “Son yaşanan depreme kadar 58 kez TBMM’ye önerge verildi. Depremler araştırılsın diye verildi. Deprem olunca AKP ve MHP mecbur kaldılar mecliste deprem komisyonu kuruldu. Bunun için Ayda bebeğin annesiz mi kalması gerekiyordu? 115 kişinin ölmesi mi gerekiyordu? Deprem oldu, günlerce tartışıldı. Enkaz, bebekler, enkaz başında şov yapan bakanlar… Ama yine soğumaya bırakıldı. Şimdi televizyonlarda depremle ilgili bir ya da 2 haber var. Yanlışımız burada. Deprem oluyor sonra unutuluyor. Deprem bizim gerçeğimiz. Ciddi fay hatlarımız var. Bir kez daha unutuldu. Biz bunun unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini düşünüyoruz” açıklamasına imza attı.

REKTÖR HOTAR’A: AKP’NİN TEMSİLCİSİ Mİ?
İzmir’de deprem için düzenlenen ortak akıl çalıştayına dair konuşan Öztunç, “Sayın vali davet edildi, bakan davet edildi, hocalar, müdürlükler davet edildi, hiçbiri gelmedi. Bakan gelemeyebilir ama bir yardımcısını gönderebilir, İzmir’deki il müdürünü gönderebilir. Vali nasıl gelmez ya? Niye gelmiyorsun? Ortak akıl için yapılan bir çalıştay. Bir deprem çalıştayı bile siyasallaşıyor. Orada bilim insanları konuştu. Bu CHP’nin çalıştayı değil ki! Böylesine politize olmuş bir bürokrasi olmaz. Ankara’dan bilim insanları geldi, düşüncelerini söyledi. Dokuz Eylül Üniversitesi hocaları gelmiyor. Çünkü Rektör Nükhet Hotar izin vermiyor! Ayıp değil mi? Sayın rektör üniversite rektörü mü yoksa AKP’nin temsilci mi? Yanlış yapmıştır. Geçmişte siyaset yapmış olabilir” dedi.

ÇİFTE STANDART!
Öztunç ayrıca, “Giresun’da sel sonrasında belediyelere destek olan hükümet İzmir’de niye belediyelere ödenek gönderilmiyor? Olmaz. Buradaki belediyeler CHP’li diye mi böyle yapılıyor? Bu çifte standarttır. İzmirli vergisini ödüyor. Afet durumunda toplanan vergilerle destek olmak gerekirken partizanlık yapılıyor. Deprem vergisi ne oldu? Nereye harcandı? İnsanlar yıllardır bugünler için vergi ödüyor” açıklamasında bulundu.

BÜYÜKŞEHİR ORTA HASARLILAR İÇİN 35 MİLYON VERECEK!
Rakamlar üzerinden konuşan Öztunç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir hamlesini kamuoyuna duyurdu. Öztunç, “4 bin 239 ağır hasarlı bağımsız birim oluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası başlattı. Bu kampanya 3 bin 468 aileye 5’er aylık kiraları olan 10 bin liralık ödemeler yapılıyor. 35 milyon TL toplandı. Orta hasarlılar için de 35 milyon İzmir Büyükşehir Belediyesi verecek. 7 bine yakın bağımsız birim var. İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden bu birimlere 5’er bin lira olarak ödenecek” dedi.

İDDİAYI AÇIKLADI, UYARDI: AMAN HA AMAN!
Kendilerine gelen bir iddiaya dair bilgi veren Öztunç, “Birilerinin hatırlı ağabeylerini devreye sokarak hasar tespit raporlarını değiştirmek gibi bir hareket yaptıklarını duyduk. Aman ha aman, bu işin şakası olmaz. Buradan uyarıyoruz. Hasar tespit raporunu değiştirmeye gidilmesin. Böyle hatırlı kişilerin araya girmesine izin verilmesin” ifadelerini kullandı.

ACILAR TAZEYKEN ŞOV YAPMADIK
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de yaptığı konuşmada, “Bizim için bu çaba başkalarının enkaz tepesinde yaptığı gibi bir şov malzemesi olmadı. Depremle uğraşan insanlarımız yalnız kalmasın diye, insanlarımız yuvaya kavuşsun diye çalışmalarımız devam ediyor. Acılar tazeyken bu işin siyaseti, şovu da olmaz dedik. Ancak 20 yıldır toplanan deprem vergilerini ne yaptıklarını açıklayamayanlara, şarkılı türkülü kongrelerde gezerek çay dağıtanlara elbette sözümüz olacak” dedi.

TMMOB NİYE SÜRECE DAHİL EDİLMEDİ?
Sürecin merkezi iktidar tarafından şeffaf yürütülmediğini söyleyen Yücel, “hasar tespit çalışmaları yapıldı. Hükümet Türkiye’nin dört bir yanından mimar ve mühendisleri çağırırken TMMOB İzmir şubesi hiçbir şekilde muhatap alınmadı ve sürece dahil edilmedi. İzmir’de yaşayan ve İzmir depremi konusunda herkesten önce sözü olan mimar ve mühendislerin sürece dahil edilmemesi bilimsel midir yoksa ideolojik midir? Bilimsel ise gerekçelerini açıklasınlar. İdeolojik ise yani odaların hukuktan yana tavizsiz duruşuysa işte o zaman hükümet suçüstü olmuştur” ifadelerini kullandı.  

ÇALIŞTAYA VALİ DE BAKAN DA KATILMADI!
Tsunami konusunda Kandilli Rasathanesi’nin AFAD’ı depremden 20 dakika önce uyardığını hatırlatan Yücel, “Bu arada geçen zamanda AFAD yetkilileri ne yapmıştır?” sorusunu yöneltti. Yücel sözlerine devam etti ve şunları söyledi: Büyükşehir Belediyesi’nde deprem daire başkanlığı kuruldu. Deprem değerlendirme toplantısı da yapıldı. Bu toplantıya davet edilmiş olmalarına rağmen ne bakan ne vali ne de üst düzey bir bürokrat katıldı! Kim İzmir halkı için elini taşın altına koymak isterse, olası depremde İzmirliler acı yaşamasın diye çalışırsa biz desteği vermeye hazırız. Konu İzmir ise herkesi samimi olmaya davet ediyoruz. Biz İzmirlilerin beklentisinin iktidar tarafından karşılandığını söylemek mümkün değildir. 

 
CHP'li Özkan'dan iyi haber: Virüsü yendi!
 
Başkan Oran: Her şey söz verdiğimiz gibi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Özkan'dan iyi haber: Virüsü yendi!
Ege Üniversitesi Hastanesi’nde koronavirüs tedavisi gören İzmir Milletvekili ...
CHP İzmir’de virüs alarmı: 2 flaş karar!
CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, koronavirüs vakalarının artması sebebiyle ...
"CHP’yi düzeltemiyorsak partiyi kuracağız"
Muharrem İnce, 81 ile yaptığı ziyaretlerin ardından Memleket Hareketi'nin ...
 
Rifat Serdaroğlu gözaltına alındı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmekle suçlanan Doğru Parti ...
CHP'li Polat'tan bulaş riski uyarısı!
Sağlık Bakanlığı’nın deprem sonrası süreci yönetemediğini belirten CHP ...
Çavuşoğlu: Biz Azerbaycan'ın yanında olacağız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bakü'de yaptığı açıklamada, "Ateşkesi ...
 
CHP'li Serter Ekonomi Masası üyesi oldu
İş dünyasındaki görevlerinin ardından 2018 seçimlerinde İzmir 2.bölge ...
Erdoğan'dan kabine değişikliği iddialarına yanıt
AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berat Albayrak'ın ...
Erdoğan: Sahte çevrecilere aldırmadan çalışıyoruz
Fidan Dikme Günü etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sahte çevrecilere ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri