POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi
Dilan Polat'tan cezaevinde intihar girişimi!
Dilan Polat'tan cezaevinde intihar girişimi!
'Organ ticareti' şebekesi çökertildi
'Organ ticareti' şebekesi çökertildi
2 Mart 2023 Perşembe - 13:22

CHP'li Aslanoğlu'ndan AK Parti'ye 'Önce kendi kapının önünü süpür' çıkışı!

CHP İl Başkanı Aslanoğlu gündeme dair önemli mesajlar verdiği toplantıda kentsel dönüşüm konusunda CHP ve Büyükşehir’i eleştiren AK Parti'ye ve İl Başkanı Sürekli’ye, "İnsan ilk önce kendi kapsının önünü süpürür" çıkışında bulundu. Aslanoğlu'ndan toplantıda Kızılay'a çadır satma tepkisi ve Büyükşehir'e Osmaniye’de yerel yönetimin konteyner kent kurmak için yer vermediği iddiası da geldi. CHP İl Başkanı ayrıca örgütün seçime hazır olup olmadığı sorusuna yanıt verirken hedefleri de açıkladı.

CHP li Aslanoğlu ndan AK Parti ye  Önce kendi kapının önünü süpür  çıkışı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından yara sarma çalışmalarını sürdürürken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu afet bölgesine gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından bir basın toplantısı düzenledi. 

İl Yönetim Kurulu ile birlikte Adana ve Osmaniye’ye gerçekleştirilen son ziyaretlerin ardından basın mensupları ile bir araya gelen CHP İl Başkanı Aslanoğlu bölgeye ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 



GEÇİCİ BARINMA SORUNU ÇÖZÜLMELİ!
CHP İl Başkanı Aslanoğlu sözlerine bölgede yapılan ziyaretlerin değerlendirerek başladı. CHP İl Başkanı, "Hem AFAD hem de CHP Genel Merkezi Osmaniye’yi İzmir ile eşleştirdi. O günden bugüne hem İZBB Başkanı Soyer hem Büyükşehir ekiplerini sahada görüyorsunuz. Çok uzun süredir belediye tarafından bilgilendiriyorsunuz. Adıyaman, Maraş, Osmaniye ve Hatay’da çalışmalar sürüyor. Biz de il yönetim kurulumuzu Osmaniye’de topladık. Hem Osmaniye’de yapılan çalışmaları yerinde görme fırsatı elde ettik hem de bundan sonra yapılacakları değerlendirmeye çalıştık. STK’lar ile ne yapmak lazım konusunu hep birlikte değerlendirmiştik. Osmaniye ve ilçelerini görme şansımız oldu. Adana ve Hatay’da çalışma yürütme şansımız oldu. Hatay’da maalesef enkaz altında kalan kişilerin cenazelerine ulaşma çalışması sonlanmış değil. Bölge o anlamda ciddi bir problem yaşıyor. Yıkım çalışmaları tamamlanmış değil. Yıkım çalışmaları yavaş biçimde ilerliyor. Barınma ihtiyacı henüz çözülebilmiş değil. Çadır, deprem bölgesinin en büyük ihtiyaçlarından biri. Geçici barınmayı sağlayan unsurlar. Bu problemin bir anca önce çözülmesi lazım. Bizler de bu sorunun çözülebilmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Hijyen sorunu da büyüyen bir sorun. Büyükşehir Belediyesi’nin de çalışmalarını görme fırsatımız oldu. Henüz ulaşılamayan birçok yer var. 3 hafta geçti buna rağmen ulaşılamayan yerler var’’ ifadelerini kullandı. 

OSMANİYE’DE KONTEYNER KENT İÇİN YER VERMİYORLAR!
Osmaniye’de yerel yönetimin Cumhur İttifakı yönetiminde olması nedeniyle bir sorun yaşanıp yaşanmadığı sorusunu yanıtlayan Aslanoğlu, "Bizim Osmaniye’de mesela konteyner kent kurmak istiyoruz ama bize yer vermiyorlar. Yardım etmek istiyorsanız gelin bizim alanlarımıza konuçlanın diyorlar. Bir okul bahçesinde çalışmalar sürüyor şimdiden kötümser şeyler çizmiyim ama birçok yerde kamuyu yöneten kaymakamlar, valiler zaten yapıyoruz diyorlar. Çok toplumun diğer kesimlerinin yardımına kamu çok gönüllü değil. Hükümetin ya da temsil edenler dıştan yardım gelmesini belediyelerin yardım getirmesine çok sıcak değiller. Çeşitli sebeplerle bahaneler bu iş zorlaştırılıyor. Yakında Bizim Osmaniye’deki yerleşkemiz okul içerisinde olduğu için çıkmamız gerekecek. Bize bir yerleşme tanımlayacak mı valilik tanımlamayacak mı göreceğiz’’ dedi. 

KIZILAY ÇADIR SATACAKSA CHP ALMAYA HAZIR!
Kızılay’ın AHBAP’a çadır satması ile ilgili tartışmaya değinen Aslanoğlu, ‘’Kızılay başkanı ilk gün ‘arkadaşlar satmış haberim yoktu’ dedi sonra satmak doğrusudur dedi yardım kuruluşlarının bugün toplumun yararlarını sarması gereken kuruluşların asli görevlerini yapması gerekir. Siz Kızılay’ın bir başka yardım derneğine çadırı satmasını vicdanımız kabul eder? Kızılay’ın o çadırları yerlerine yerleştirmesi gerekiyordu. Kabul edilebilir. Para vererek satmaya niyetlilerse depolarında ne kadar varsa CHP almaya hazır’’ mesajını verdi. 



SÜREKLİ’YE ‘KAPININ ÖNÜNÜ SÜPÜR’ ÇIKIŞI!
AK Parti ve İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin Büyükşehir’e yönelttiği kentsel dönüşüm eleştirileri hakkında konuşan CHP İl Başkanı, "Uzundere hükümetin yürüttüğü bir alan var. Kaç sene geçti, ben orada bir inşaat görmedim. Kerem Ali Bey’e onu sormak lazım. Sürekli problemlerin çıktığı bir orada inşaat alanı görmedik. İlk önce insan kendi kapsının önünü süpürür. Büyükşehir’in kentsel dönüşüm faaliyetleri başladı. Arkadaşlar '3 gün sonra bitecek' diye bekliyorlar herhalde. Bitmediğini Maraş’ta, Hatay’da da göreceğiz. Bir yeri başlattığınızda birinci zemin etütlerini yapmanız lazım. Numune almak bir zaman dilimi. Bunun bir projesi çizilecek. Böylesi 2 bin, 3 bin konutlardan bahsettiğiniz akanda bunlar 6 aylık bir zaman alır. Başlayan yerlerde inşaatın sürmesi Örnekköy C Blok’un kabası tamamlanmış. İlerliyor. Kentin kentsel dönüşümünde evet yüzde 80 değişmesi gerekir. Bugün değişmemesini tek bir vebalini aramak biraz zor. Hele bunu mevcut büyükşehir belediye başkanını günah keçisi ilan etmek vicdansızlık olur. Konak’ta kentsel dönüşüm projesi varı. 1 buçuk yıl bekledi, mahkemeler yüzünden. Çiğli tarafında ilerlemeye çalışıyor. Kentsel dönüşüm kesinlikle gerekir. CHP’li belediyeler yerinde dönüşümü savunurlar. Vatandaşları bir noktadan alıp şehrin dışına götürüp oradaki değerli arazilere konma işi doğru bir iş değil. Vatandaşların iknası gerekir. Hep beraber bunlara ilişkin bir ikna grupları oluşturup kente gidip onları ikna etmemiz gerekiyor. Bu evler üstünüze yıkılır, bir ana önce dönüşümün başlaması gerekir herkesin ikna edilmesi gerekir. Kentlileri ikna etmek hepimizin boyunun borcu’’ diye konuştu. 

AK PARTİLİLERİN GÖRÜŞÜ MÜ, YENİ ASIR’IN MI?
AK Parti'nin İzmir’de depreminin ardından konutların yeniden inşası sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin attığı emsal adımına yönelik eleştirisini yanıtlayan Aslanoğlu, "AK Partililerin görüşü mü böyle yoksa Yeni Asır’ın mı? ŞPO’da çalışanlar büyükşehir ya da ilçe belediyelerinde çalışıyorlarmış. Şehir plancılarını nerede çalışmasını bekliyorsunuz? Belediyede çalışmalar benim garipsediğim bir şey değil. ŞPO vasıtası ile kendi planlarımızı iptal ettiriyoruz, Halk Konut projesini iptal ettiriyoruz öyle mi? Size mantıklı geldi mi? Emsal olmazsa Halk Konut’ların yürümesi olası mı?’’ yanıtını verdi. 

ÖNCELİĞİMİZ DEPREMİN YARALARININ SARILMASI!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ın işaret edilmesi ve CHP’li vekillerin afet bölgesinde olması yönündeki soruya yanıt veren Aslanoğlu, "Resmi açıklanmış bir seçim takvimi yok. 14 Mayıs olması mümkün. Bölgede vekillerin çalışması ardından bölgenin tamamı ile seçim sathına bürünmesi gibi bir şey söz konusu olmaz. Seçim sürdürmemiz gerekenlerden birisi ama birinci önceliğimiz depremin yaralarının sarılması. Bu nedenle bölgede sadece vekillerde değil örgütlerimiz, ilçe başkanlarımızın da çalışmalarını görme şansınız olacak’’ dedi. 

GENEL SEÇİMDE YÜZDE 65!
CHP İl Başkanı toplantıda genel seçimdeki oy hedefini de açıkladı. Aslanoğlu, "Biz bu seçimde iktidara odağız. Biz il başkanlığı olarak yerel seçimde 2024’te, 2029’da 30’da 30 belediyeleri almak istiyoruz. Bu seçimde tüm odağımız iktidar olmak. Bu seçimde 65’e 35 alacağız bu seçimi’’ dedi. 

CHP İZMİR 14 MAYIS’A HAZIR MI?
CHP İzmir’in seçime hazır olup olmadığı konusundaki soruyu yanıtlayan Aslanoğlu, ‘’CHP sadece bir bayrak değişimi yaşadı. İl örgütü ve ilçe örgütleri çok uzun süredir bu seçime çalışıyorlar. Sandık sorumlularımızın kimler olacağını yürütmüş durumdayız. Öbek çalışmalarını tamamlamış durumdayız. Hane ziyaretlerinde epey yol katettik. Bir takvim açıklanmadan önce bu süreçlerin hepsini tamamlamış oluyoruz. İzmir’de seçim güvenliğine ilişkin tüm hazırlıklar tamam’’ ifadelerini kullandı. 

DÜNYANIN HER YERİNDE HAKTIR BU!
‘Statlarda ‘hükümet istifa’ sloganları atıldı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusunu yanıtlayan Aslanoğlu, ‘’Herhangi bir vatandaşın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı istifaya davet etmesi ya da hükümeti istifaya davet etmesi aynı şeydir demokratik bir haktır. Bunu basına da söyleyebilir kendisi de söyleyebilir. Dünyanın her yerinde demokratik bir haktır bu’’ dedi. 

 
ÖSYM'den 4 il için sınav kararları!
 
Yıkılan binanın sorumlusu kaçarken yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komisyondan CHP'li Başarır ve İYİ Partili Türkkan kararı
Adalet ve Anayasa Komsiyonu'ndan oluşan karma komisyon İYİ Partili Lütfü ...
CHP'li Özel'den kritik 'aday' açıklaması!
Cumhurbaşkanı adayı gündemiyle ilk kez bir araya gelecek altılı masa toplantısı ...
CHP'li Arslan'dan 'turizm sezonu' soruları: Depremzedeler mağdur edilecek mi?
TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde CHP’li Arslan, "Turizm ...
 
CHP'li Sertel'den Kınık'a istifa çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, "Kerem Kınık’ı istafaya, Kızılay’ı ise ...
6'lı Masa toplanıyor: Aday belirlenecek!
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet ...
"Adayı belirleriz açıklamak için ileri tarih veririz"
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını yarın, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde ...
 
AK Parti'de İzmir vekiline önemli seçim görevi!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı ...
Sındır'dan EYT çıkışı: Geç gelen adalet!
TBMM’deki görüşmelerinde konuşan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, ...
Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Bu millet gereğini yapacaktır
11 ili vuran depremin ardından seçimlerin hangi tarihte yapılacağı bir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri