POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Rutte Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan destek isteyecek
Rutte Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan destek isteyecek
6 Mayıs 2020 Çarşamba - 11:36

CHP'li Tekin'den esnaf için destek paketi çağrısı

CHP PM Üyesi Umut Tekin, koronavirüs tedbirleri kapsamında aylardır kepenkleri kapalı olan esnaflar için hükümete seslendi. Esnaflar için ekonomik destek paketinin açıklanması noktasında çağrıda bulunan Tekin, “Esnafımız için devletin babalığını yapması tam da şimdi acil olarak gerekli” dedi.

CHP li Tekin den esnaf için destek paketi çağrısı

GERÇEKİZMİR - Çin’den dünyaya yayılan koronavirüs Türkiye’yi de hızla etkisi altına aldı. Virüsle mücadele kapsamında bir dizi tedbirin alınırken, salgının yayılım hızına engel olmak için alınan önlemler çerçevesinde küçük ve orta büyüklükteki esnaf da kepenk indirmek durumunda kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normalleşme mesajı vererek esnafların belirlenen kurallar çerçevesinde 11 Mayıs’tan itibaren çalışmaya başlayacağını açıklamıştı. Aylardır kepenk kapalı bekleyen esnaflar için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Umut Tekin’den kiritik bir çağrı geldi. İzmirli PM Üyesi Tekin, yaptığı yazılı açıklamada küçük esnaf için ekonomik destek paketi açıklanması gerektiğini vurguladı. Merkezi Hükümete çağrıda bulunan CHP’li Tekin, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı da eleştirdi.

DESTEK PAKETİ ÇAĞRISI

Esnafı yükünün ağır olduğunu belirten CHP PM Üyesi Tekin, “11 Mart’tan bu yana Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında kepenk indiren küçük esnafa “11 Mayıs’ta hazır olun, normale dönüyoruz.” denilse de bu dönüş sadece sözde kaldığı için mevcut şartlarda esnaf normale dönemez. Normalde zaten yükü büyük olan esnafın bu salgın döneminde yükü iyice ağırlaştı. Küçük ve Orta büyüklükteki esnaflarımızın yeniden işlerine dönebilmesi ve tekrar istihdam yaratabilmeleri için gerçek bir destek paketi açıklanmalıdır. Kirası, vergisi, sigortası, stopajı, elektriği, suyu, kredi ödemesi ve yazmakla bitmeyecek vergi kalemleri derken esnafın ayakta kalabilmesi ve o kepenkleri normal olarak açabilmesi adeta mucize gibi. Bu nedenle esnafımız için devletin babalığını yapması tam da şimdi acil olarak gerekli” dedi.

BAKAN ALBAYRAK’I ELEŞTİRDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a eleştirilerde bulunana Tekin, “Kamu spotunda Damat Bakan’ın söylediği krediler, 200 Milyar Lira sözde yardımların yerini bulmadığı, yaraya merhem olmadığı aşikârdır.  Yine “Damat Bakan” “burası çok önemli” iddiası ile “dolar 7 lira olacak diyenler daha çok bekler” açıklamasını yapmış, ancak akıllarla aday edercesine yarım doların 3,52 TL olduğu açıklanmıştır. Tekrardan raflarına dizecekleri ürünler, hizmet üretecekleri malzemeler dolar üzerinden fiyatlanan esnafın, bu dönemde dolarında artışı nedeniyle var olan borcuna borç katılmıştır. Bu şekli ile esnaflarımızın normale dönmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET BİLHASSA KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR

 ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmalıdır’ diyen CHP’li Tekin şöyle devam etti:

“TBMM en zor şartlarda savaş dönemlerinde dahi açık kalmış, çalışmış ve çözüm üretmiştir. Esnaf kepenklerini açmadan önce TBMM biran evvel açılmalı seçilmiş milletvekilleri bu konuda görüşleri söyleyebilmeli, önerilerini sunmalı, gerçek destek paketini yasallaştırmalıdır ki gerçek normalleşme öyle hayata geçebilsin. En önemli değere, Cumhuriyet’e sahip olan ülkemiz; çıraklık, kalfalık, ustalık ve başkanlık döneminde elindeki tüm değerleri son 18 yılda satılmış, heba edilmiş, kendi kendine yetemez hale getirilmiştir. Esnafından işçisine, işini kaybeden vatandaştan atanamamış öğretmenine, geleceğini sınava bağlamış öğrencisinden üreten çiftçisine kadar herkes yani tüm Ulus;  Ulusa Sesleniş ile çözüm beklemekte ama maalesef hayal kırıklığı yaşamaktadır. Sadece kendi oyunu pekiştirmek amacı ile kendisi gibi düşünmeyenler hakkında ağza alınmayacak cümlelerle seslenmesinin nedeni anketlerin sonucunun vermiş olduğu tedirginlikten başka bir şey değildir. Abbas gidicidir.  Bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütleri ve belediyeleri, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi; kimsesizlerin kimsesi olmuştur. İlk seçimlerde Abbas’ın yolcu edilmesi ile kurulacak olan halkın iktidarında sosyal düzen yeniden sağlanacak ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve emanet ettiği Cumhuriyet ayrım gözetmeksizin memleketteki tüm vatandaşlarının kimsesi olacaktır.”

 
Gaziemir’de parklar salgın sonrasına hazırlanıyor
 
Karşıyaka’da bandolu Hıdırellez coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay'ın çağrısı sonrası AK Parti ve MHP'den 'kan bağışı' kampanyası!
İzmir'de AK Parti ve MHP İzmir teşkilatı üyeleri, yeni tip koronavirüs ...
CHP'li Beko'dan 'çocuk işçi' çıkışı: Yasaklanmalı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Türkiye’de 2 milyonun üzerinde çocuk ...
Kılıçdaroğlu: CHP'de hiç kimse darbeyi savunmaz
Siyasetin bir süredir gündem başlıklarından biri de 'darbe'... Konuyla ...
 
MHP İzmir'den sosyal medyadan Soyer'e '3 Mayıs' tepkisi!
3 Mayıs’ı Dünya İzmirliler Günü olarak ilan eden İzmir Büyükşehir Belediye ...
Ahmet Şık sosyal medyadan duyurdu: HDP'den istifa etti
HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, partisinden istifa ettiğini Twitter'dan duyurdu
Erdoğan'dan AB toplantısında 'aşı' mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üretilecek aşı insanlığın ortak malı olmalı" dedi. ...
 
CHP İzmir'de yeni bina ne zaman açılacak, Yücel hangi tarihi işaret etti?
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısı'nda yeni il binasına taşınma ve ...
'Dünya İzmirliler Günü' tartışması: CHP'den Soyer'e tepkilere yanıt!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in 3 Mayıs'ı Dünya İzmirliler Günü ilan ...
CHP'li Sertel'den çarpıcı 'Kızılay' iddiası!
Sertel, “Bana gelen bilgilere göre; Kızılay yönetimi, koronavirüs ile ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri