POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
3 Şubat 2018 Cumartesi - 08:28

CHP seçimini yaptı: Yeniden Kılıçdaroğlu!

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı, ‘Adalet ve Cesaret’ sloganıyla yola çıktı. Kılıçdaroğlu adaylık konuşması için çıktığı kürsüde Türkiye'nin 5 temel sorunu olduğunu söyledi ve hükümete 'Suriye' çağrısında bulundu. Çarşaf listeyle yapılacak seçimde yeter imza vererek aday olan İnce'den de çarpıcı mesajlar verdi. Kurultaya mükerrer oy krizi sonra Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye yaptığı jest damga vurdu. İnce'den rest geldi. Gerginliğin ardından yapılan oylamada Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçildi.

CHP seçimini yaptı: Yeniden Kılıçdaroğlu!

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36. Olağan Kurultayı bugün Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

- FOTO GALERİ: CHP'DE KURULTAY HEYECANI...  

- CHP'DEN 17 MADDELİK SONUÇ BİLDİRGESİ... 

- AK PARTİ'DEN CHP'YE MİSİLLEME!... 

Kurultayda, 1226 delege, oylarıyla 2019’da seçimlerinde cumhurbaşkanlığı,  milletvekili ve belediye başkanlığı adaylarını belirleyecek parti organlarını seçecek. 60 kişilik Parti Meclisi (PM) için kıyasıya yarış yaşanacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar liste sunacağı kurultayda, Parti Meclisi için 500'den fazla adayın yarışa katılacağı öngörülüyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a yaptığı Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı’nın ardından kurultayın sloganı ‘Adalet ve Cesaret’ olarak belirlendi.

CHP'de kurultay öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dışında Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, eski CHP İstanbul Ümraniye İlçe Başkanı Alparslan Çabuk genel başkanlığa aday adayı olduğunu açıklamıştı. 

Kocasakal, Eminağaoğlu ve Çabuk salonda yeter imza sayısına ulaşamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 1081 imza çıkarken, CHP Yalova Milletvekili İnce 165 imzayla aday oldu. 



YENİDEN KILIÇDAROĞLU 
Yaşanan 'mükerrer imza krizi'yle gergin geçen CHP Kurultay'ında oy verme işlemi saat 20.40 sıralarında başladı. 1226 delege kurulan 25 sandıkta saat 23.00'a kadar oy kullanarak genel başkanlık için tercih yaptı. 

Seçim sonunda Kılıçdaroğlu 790 oyla yeniden genel başkan seçilirken, 165 imzayla aday olan İnce 447 oy aldı. 



KILIÇDAROĞLU'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Sonuçların açıklanmasının ardından bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, tüm delegelere teşekkür etti.

Üstlendiği görevin sorumluğunu çok iyi bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Üstlendiğim görev sıradan bir görev değildir. Bu ülkenin her ferdinin hakkını, hukukunu, adaletini sağlamak için her türlü mücadeleyi yapacağıma sizlere söz veriyorum" ifadesini kullandı.  

Bugün yaşanılan ortamda CHP'ye genel başkanlık yapmanın sıradan bir olay olmadığını gayet iyi bildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Kimilerinin uykularının kaçacağını da çok iyi biliyorum. Ama biz haklı davamızı, Türkiye davamızı sonuna kadar götüreceğiz. Her zaman söyledim yine ifade ediyorum: Adaleti, demokrasiyi, hukuku birlikte savunacağız, birlikte yaşamayı savunacağız. Türkiye'yi yeniden çağdaş uygarlığa taşımak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu bizim namus borcumuzdur. Önümüzdeki süreç, sıradan bir süreç değildir. Zor koşullarda mücadele vereceğiz. Hepimiz, ülkesini seven her yurttaşım, zor koşullarda mücadele verirken yanımızda olmalarını istiyorum. Bizim mücadelemiz Türkiye'nin geleceği mücadelesidir. Hapishanelerin tıka basa dolu olduğu bir ülkede kimse evinde rahat uyuyamaz."

Türkiye'nin tarihinin en zor dönemeçlerinden birini yaşadığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, hangi siyasi görüşten olursa olsun, insanların kaygıyla Türkiye'nin bekasından, geleceğinden söz ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "O zaman şu soruyu hep beraber sormak zorundayız? 15 yılda Türkiye'yi bir beka sorunuyla kimler karşı karşıya getirdi. İktidardakilerin bunun hesabını vermesi lazım. Biz kendi ülkemizde barış içinde, özgürce yaşamak istiyoruz. Huzuru vatanın bütün topraklarına yayacağız" dedi. 

ŞEHİTLERE RAHMET
Bu akşam 7 kahraman Mehmetçiğin şehit düştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, 6 askerin Afrin'de şehit olduğunu dile getirdi. Çok üzüntülü olduklarının altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, "Kahraman askerlerimiz, Mehmetçiklerimiz. Peygamber ocağından ayrılıp oraya giden, bayrağımız için, vatanımız için mücadele eden Mehmetçiklerimiz. O askerlerimize, şehitlerimize şükran borçluyuz. Allah rahmet eylesin. Onların mücadelesi Türkiye mücadelesidir. Onların mücadelesi gelecek mücadelesidir. Bütün şehitlerimize özellikle Afrin şehitlerimize minnet borçluyuz. Onlar bizim onurumuz, bizim gururumuzdur" değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye'nin şehitlerin önemini çok iyi bildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, herkese çok büyük sorumluluklar düştüğünü bildirdi.

Türkiye'nin bütün komşularını kucaklayarak, barıştan yana bir politika izleyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Savaş meydanlarından gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir' demiştir. Bugün zorunlu bir tablo ile karşı karşıyayız. Türkiye'nin beka sorunu var. O sorunu başımıza açan bugün Türkiye'yi yönetenlerdir. Onun için diyorum bunun hesabını mutlaka soracağız diye. Bu bizim boynumuzun borcudur. Beni tekrar böylesine zorlu ve onurlu bir göreve seçtiğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir, adalet mücadelesidir. Bu mücadelemizi inançla ve kararlılıkla sona kadar götüreceğiz. Önümüzdeki süreç zorlu bir süreçtir. Bu zorlu süreçte birlikte ve beraber olacağız. Burada farklı görüşler olabilir, farklı arkadaşlarımız aday olabilir. Ama hiç kimse unutmasın; bizimle beraber aynı paralelde oy kullanmayan bütün arkadaşlarımın benim başımın üzerinde yeri var. Hiçbir ayrım yapmayacağım."

"CHP GENEL BAŞKANLARINA YAKIŞIR BİR TARZDA SÜRDÜRECEĞİM"
Kılıçdaroğlu, CHP olarak 80 milyonu vatandaşı kazanmak zorunda olduklarına, hiç kimseyi ötekileştirme lükslerinin bulunmadığına işaret ederek, bunun için çalışacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını "Bu zorlu görevi size sözüm söz, CHP Genel Başkanlarına yakışır bir tarzda sürdüreceğim" diyerek bitirdi.

Konuşmasının sonunda üzerinde "CHP" yazan 70 yıllık bir tuğla hediye edilen Kılıçdaroğlu, bunu genel merkezde sergileyeceklerini söyledi.

SEKİZ YILDIR PARTİNİN LİDERİ
Kılıçdaroğlu, CHP'nin genel başkanlık koltuğuna 2010'da, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasının ardından gerçekleştirilen 33. Olağan Kurultay'da seçilmişti.

Bu tarihten itibaren, 18-19 Aralık 2010, 26 Şubat 2012, 27 Şubat 2012 ve 5-6 Eylül 2014'te olağanüstü, 17-18 Temmuz 2012 ve 16-17 Ocak 2016'da olağan kurultaylar gördü.

Yeniden genel başkan seçilen Kılıçdaroğlu'nun hem PM'de hem de MYK'da önemli oranda değişikliğe gitmesi bekleniyor. 

BİR ÖNCEKİ KURULTAYDA DA BENZER BİR TABLO YAŞANMIŞTI 
2014 yılının Eylül ayında yapılan son kurultayda Kılıçdaroğlu 944 imzayla aday gösterilmiş, İnce 177 imzayla CHP Genel Başkanı’na rakip olmuştu. Seçim sonunda Kılıçdaroğlu, 1155 geçerli oyun 740'ını alarak genel başkan olurken, İnce ise delegelerden 415 oy almıştı. 

1.GÜN RAPORU: NELER YAŞANDI? 

Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen ve programa göre saat 10.00'da başlaması beklenen kurultay delegelerin tamamı salona ulaşmadığı için 1 saat kadar rötarlı başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salona gelmesinin ardından ışıklı bir lazer gösterisi yapıldı ve Adalet Yürüyüşü'ne dair kısa bir belgesel yayınlandı. 

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından açılış konuşması için kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu açılış konuşmasında, "Başta Afrin olmak üzere şehit düşmüş Mustafa Kemal'in Mehmetçikleri için bu saygı duruşunu yaptık, İstiklal Marşımızı okuduk" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, "Bütün dualarımız Deniz Baykal'ın yanında, inşallah kısa süre içinde sağlığına kavuşacak... Ve aramızda olmayan milletvekilimiz Enis Berberoğlu...  Enis Berberoğlu hakkın hukukun olmadığı bir ülkede talimat üzerine hapishanede siyasal esir olarak tutulmaktadır. Terör örgütlerinin tuttuğu tutanaklar nasıl olur da devlet sırrı olur. Terör örgütlerine devleti teslim edeceksiniz sonra kalkacaksınız bunun intikamını gözdağı vermek için Berberoğlu'nu hapse atacaksınız. İstediğiniz kadar baskı kurun. Biz bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz. Çünkü biz Kuvayi Milliyeciyiz" diye konuştu. 

ÖNEMLİ GÖREV BÜYÜKERŞEN’İN
Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda kurultayın Divan Başkanlığı için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i salona önerdi. Büyükerşen oybirliğiyle divan başkanı seçildi. Büyükşehir yaptığı konuşmanın ardından kurultayı resmen başlattı. 

VE KILIÇDAROĞLU KÜRSÜDE: 5 TEMEL SORUNU SAYDI... HÜKÜMTE FLAŞ ÇAĞRI 
Divan Heyeti'nin oluşturulmasının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kürsüye bu kez adaylık konuşması için çıktı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında Türkiye'nin 5 temel sorununu sayarken, hükümete de flaş bir çağrıda bulundu. CHP Genel Başkanı, "Açık ve net bir çağrıyı hükümete yapıyoruz. Suriye hükümetiyle derhal temasa geçiniz. Suriye'de toprak bütünlüğü sağlanacaksa Suriye devletiyle ilişki kurmak gerekiyor. Benzer ilişkiyi Irak hükümetiyle de kurmalıyız" dedi.

- KILIÇDAROĞLU'NDAN SURİYE ÇIKIŞI, PARTİLİLERE 6 GÖREV VE İZMİR ÖVGÜSÜ 

SEÇİM ÇARŞAF LİSTE
Divan Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kılıçdaroğlu'nun açış konuşmasından sonra gündemi okudu. Büyükerşen CHP Tüzüğü'nün 54'üncü maddesini anımsatarak, "Kurultay gündemi ilan edildikten sonra 15 gün içinde bir değişiklik önergesi gelmediğini" vurguladı. Ve gündemi mevcut haliyle oya sundu. Böylelikle, İlhan Cihaner, Selin Sayek Böke ve arkadaşlarınca yeterli imzayla Divan'a sunulan üç maddelik tüzük değişikliği önergesi işleme alınmadı. Bu arada PM ve YDK üyelerinin seçiminin çarşaf liste esasına göre yapılması da kesinleşti.

İMZA SAYILARI BELLİ OLDU... İNCE ADAY! 
CHP’nin 36.Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu için 1081 imza verilirken, Muharrem İnce de 165 kurultay delegesinin imzasıyla aday oldu. 



İNCE: CHP'DE TUZU KURULAR VAR! 
Adaylığını kesinleştiren CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de kürsüde bir konuşma yaptı. 

İnce’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu kurultay Türkiye için, partimiz için ve benim için çok önemli. Devrimlerin, zaferlerin, kuruluşun partisiyiz. Bu mücadelede boyun eğmeyenlere selam olsun. İki ayrı yol, iki ayrı ihtimal var. Ya kazanacağız, ya kaybedeceğiz… CHP’nin çok değerli gönüldaşları, geleceğimiz elimizden alınıyor, cumhuriyetimiz yıkılıyor, umutlarımızı söndürmek istiyorlar, yaşama sevincimizi yok etmek istiyorlar. Karşımızdaki bir siyasi parti değil, ülkeyi yağmalamak için bir araya gelmiş bir yapı. Cumhuriyeti kuran parti, cumhuriyeti kurtaracaktır… CHP’de de tuzu kurular var. Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy (belediyeler) onları aldı mı yetiyor. Erzurum, Şanlıurfa onu ilgilendirmiyor. Sığınmışlar 3, 5 belediyeye. Onların oldu mu yetiyor. Ben memnun değilim. Onun için itaat etmiyorum. Bu partide bir itaat edenler, bir de memnun olmayıp itiraz edenler var. Ben itiraz ediyorum."

Dış politikada yüz yıllık geleneklerinden koparılmış bir Türkiye var. Kuvayı milliyenin askerlerinin ekmek almaya parası yoktu. Kuvayı milliyenin askerleri emperyalizme karşı savaştı. Bana niye aday oldun diye soruyorlar. Onun haddini bildirmek için aday oldum. 

Çağdaş dünyadan fiziksel olarak da kopuyoruz. Kadınlarımıza kabul edilmez bir yaşam dayatılıyor. Her gün yurtlarda çocuklarımıza tecavüz olayı yaşanıyor. Bu topraklar böyle yalancı, böyle yüzsüz görmedi. Yanlış yapıyor, hata yapıyor, kandırılıyor, hesap vermiyor. Cumhuriyeti kuranların sloganı ya istiklal ya ölümdü. AKP iktidarının sloganı ya iktidar ya ölüm. 

AKP döneminde benzinin fiyatı 3.5 kat artmıştır. Benzin istanyonları vergi dairesi olarak çalışıyor. 

Eğitimde dökülüyoruz. Çocuklarımız sınavdayken sistem değişiyor. Bir fizik öğretmeni olarak Bütün velileri uyarıyorum, çocuklarınızı milli eğitim bakanlığından koruyun. 
Yeni bir din var. İçkiyle, başını kapatmakla ilgili yasak. Diğer her şey serbest. Bu uydurmaya karşı çıkacağız. Ne derse desinler. Elalem ne der diye değil, ilkeyle siyaset yapılır. 

Hak, güç ve adalet arasındaki bağı kurmak için, insanlara utanma duygusu getirmek için, kazanmak zorundayız. Kazanmaya, yenilenmeye, değişime mecburuz. 
Ekonomizin merkezinde insan olmalıdır. Hedefimiz insan yaşamını güçlendirmektir. Ne ezilen ne ezen insanca hakça bir düzen. Akademik özgürlükleri yeniden sağlayacağız.

Demokrasiyi güvenlik güçleri ve yargıçlar koruyamaz. Demokrasiyi demokratik bir toplum korur. Laiklik vazgeçilmezdir. Laiklik tehlikededir. Hatta daha da ileridedir. Kimlik siyasetini terk ettireceğiz. CHP olarak asla kimlik siyasetine düşmeyeceğiz. Başaramazsak hepimizi aynı kötü son bekliyor. 

12 yaşındaki Kürt çocuklarına sahip çıkacağız. Gezinin direnen çocuklarına oteline açtı diye bir otel patronunun ihalesi iptal ediliyorsa, o holding patronuna sahip çıkacağız. Mor beyin tuzağına düşüp AKP milletvekiline ziyarete giden benim. Haksızlığa uğrayan AKP milletvekiline de sahip çıkacağız. İnsan olduğu için mazluma mağdura ezilene sahip çıkacağız. Uludere’de Kürt çocuğuna bomba yağdırılan çocuğa da protez bacağına haciz gelen gazimize de sahip çıkacağız.

Hukuk demek ekmek demek, aş demek iş demektir. Yurtta barış, dünyada barış dedik. Kendi ülkemiz için ne istiyorsak bütün insanlık için de onu isteyen bir partiyiz. 
Bizi Almanya’ya götüreceklerdi, ortadoğu bataklığına götürdükler. Biz bu toprakların insanıyız. Bizim geleceğimiz Mustafa Kemal’ın ortaya koyduğu kültürdür. 

Yüzde 25 yetmez. Ecevit’in yüzde 42’sini unutma. Tranfer yöneticiliğini bu partide kapatalım. 

Enis Berberoğlu hapiste, bunda CHP’nin suçu var mı? Dokunulmazlıkların kaldırılması Ben hayır oyu vereceğimi söyledim. Hayır verdim. Bugün olsa yine hayır oyu veririm. Hayır dersek HDP’yle bizi aynı kefeye koyarlar dediler. Kürtler doğruyu söylemez mi? Elalem ne der diye siyaset olmaz. Gün gelir MHP, HDP doğruyu söyleyebilir. Pek görmedik ama AKP de doğruyu söyleyebilir. Ben hayır oyu verdim, MYK evet oyu verdi. Onun için bu MYK’nın yenilenmesi lazım. İnşallah bu akşam yepyeni bir MYK oluşturacağım. Sürekli kandırılan iktidarın yanında bir muhalefet var. Hedefimiz 50 artı 1. Hedefimiz cumhurbaşkanlığı.

Ben neden adayım biliyor musunuz. Sandık görevlilerini seçim akşamı ağlatmamak için adayım. İlçe başkanlarım, il başkanlarım kaymakam ve valilerin önünde düğme ilikletmemek, sizi ezdirmemek için adayım. Sandık başında nasıl beklediysem, partinin başında da öyle bekleyeceğim. Yüzde 26’ya razı değilim. Kastamonu, Diyarbakır, Urfa bizim olacak. Bunu başaracağız.

Bu akşam beni genel başkan seçerseniz 45 gün içinde olağanüstü tüzük kurultayını toplayacağız. İmza rezaletine son vereceğiz. Toplu imza törenleri olmayacak. İl başkanlarına genel başkana destek açıklaması yasak olacak. Benim dönemimde yasak olacak. 

Cumhurbaşkanı seçiminde aday olarak Yılmaz Büyükerşen’in adı çıktı. 130 milletvekilinden hiçbirisi 60 parti meclisi üyesinden hiçbiri, 81 il başkanından hiçbirisi Ekmeleddin İhsanoğlu demiyordu.

Bugün beni genel başkan yapın, tüzüğü değiştireceğiz. CHP’nin cumhurbaşkanı adayını 1 milyon 200 bin üye seçecek. Ben kimsenin marabası değilim. Genel başkan olduğumda kimse benim de marabam olmayacak. 

50 kurultay delegesinden oy alırsın gelir, CHP’nin kurultay adıyını belirlersin. 45 gün olağanüstü tüzük kurultayında bir önerim daha var. İki seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan istifa etsin. Kendisi aday olamayacak, bunu tüzüğe yazacağız.

MÜKERRER OY KRİZİ VE KILIÇDAROĞLU'NDAN JEST 
Kurultayda İnce'nin adaylık konuşması sırasında mükerrer imza iddiası gündeme geldi. İnce'ye verilen 49 oyun mükerrer olduğu ileri sürüldü ve Divan Heyeti imzaları incelemeye aldı. 

CHP'li milletvekillerinin aktarımına göre Kılıçdaroğlu İnce'nin adaylığı önündeki sorunun çözülmesi için bizzat devreye girdi. Mükerrer imzalar nedeniyle İnce'nin imza sayısının yetersiz kalması halinde kendi destekçilerinin İnce için imza vermesini istedi. CHP Millitevkeli Veli Ağbaba da Kılıçdaroğlu’nun 49 imzanın Muharrem İnce’ye yazılmasını istediğini söyledi. Böylece mükerrer imza sorunu da çözüldü. Divan Kurulu'nun açıklamasıyla İnce'nin adaylığı resmileşti.

İNCE'DEN İLK AÇIKLAMA 
İmza sorunuyla ilgili açıklama yapan İnce, “Yeterli imza vardır. Mükerrerler neden bana yazılıyor. Algı operasyonu yapılıyor. Benim kimsenin lütfuna ihtiyacım yok. İmzalarını geri çeksinler. Yürekleri varsa imza verenleri sorsunlar, kaç kişi Muharrem İnce’ye imza veriyor. Bunların hiçbirisi doğru değil. Sandıklar açıldığında görürüz, yeterli imza var mı yok mu. İmza verecek 49 kişi yerine 490 kişi var. 700’ün üzerinde oyla genel başkan olacağım” dedi.

BAŞKANLIK DİVANI: KILIÇDAROĞLU VE İNCE ADAYDIR
İddialarla ilgili inceleme sonrası açıklama yapan Divan Başkanı Büyükerşen, "2 imza sahibi imzasını çekti, 163 imzaya indi. Başvuruların 48'i mükerrer çıktı. Geriye kalan 115 olması nedeniye adaylık için gerekli olan 127 oyu bulamamıştır 48 delegenin her iki adaya imza verdiği bilgisi paylaşılmıştır. Kılıçdaroğlu, 48 imzanın Muharrem İnce'nin listesinde sayılması istediğini söyledi. Böylece her iki aday da yarışa aday olarak katılmaktadır" dedi. 

İNCE: DELEGENİN TAKDİRİYLE ADAY OLURUM
Muharrem İnce ise Büyükerşen'in hemen ardından kürsüden yaptığı açıklamada "Ben lütüfla aday olmam. Delegenin takdiriyle aday olurum. Özgür iradeleriyle aday olmak istiyorum" diye konuştu. 

Salonda bu açıklamalar sonrası oylama anonsu yapıldı. Divan oylamanın saat 21.00'de başlayacağını ve 23.00'te sona ereceğini duyurdu. 

İnce daha sonra basın mensuplarına yeni bir açıklama daha yaptı. İnce, "Tüzük çok net. Mükerrer olursa eğer mükerrer olan kurultay delegeleri divana çağrılır seç tercihini yap denilir. 49 mükerrer asla yok çok iyi biliyorum. Varsa da kendileri yaptırmıştır. Divan başkanı delegeyi divana çağırır. Böyle bir işlem yapılmadan genel başkan iki satır yazı yazmış 49 delegeyi Muharrem İnce'ye yazın. Benim böyle bir isteğim yoktur. Yüreğine güvenen divan delegeleri toplar sorar. Bu suni bir krizdir. 166 imzayı teslim ettim, mükerrer yok. Lütuf kabul etmiyorum, adalet istiyorum. Adil özgür bir yarış istiyorum" dedi.

KÜRSÜ İÇİN TALEP YAĞDI...
SERTEL: GENEL BAŞKANIMIZ NAMUSLU ÇİZGİNİN TÜRKİYE’DEKİ SEMBOLÜ

Kurultayda 40 kişi konuşma talebinde bulundu. Her partiliye 5’er dakika kürsü hakkı verildi. İzmir Milletvekili Atilla Sertel de konuşan isimler arasında yer aldı. Sertel, “Bir uzun yürüyüş halindeyiz. Hak hukuk adalet için yürüdük. Şimdi hep birlikte iktidar için yürüyeceğiz. Genel başkanımızı dikkatle dinledik. Bizim genel başkanımız dürüst ve namuslu bir çizginin Türkiye’deki sembolüdür. Biz kardeşiz, yoldaşız. Burada birbirimize zarar verecek hiçbir söz söylememeliyiz” açıklamasında bulundu. Sertel ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve kırsal kalınmaya ilişkin, “Dünyaya örnek olacak bir tarım politikamız var” dedi.

SALONDAN NOTLAR 
Yaklaşık 600 polisin görev aldığı kurultay alanında özel güvenlik görevlileri ve partililer de güvenlik amacıyla görev aldı. Spor salonuna çıkan yollar araç trafiğine kapatılırken, salonun çevresinde bomba arama köpekleriyle arama yapıldı. Partililere  Türk Bayrağı ve parti flamaları dağıtıldı.


Salonda ‘Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz", "Barışı birlikte inşa edeceğiz", "Biz biriz, biz bütünüz, biz vatanseveriz", "Yine yeniden cumhuriyet", "Tutuklu gazetecilere özgürlük", "Hak, hukuk, adalet için CHP" afişleri yer aldı. Salonda Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları asıldı. 

Kurultayda sık sık 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı çalınırken tribünleri dolduran CHP’liler de hep beraber, bayraklarla eşlik bu marşlara eşlik etti. 



KILIÇDAROĞLU KARANFİLLER ATARAK SELAMLADI 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eşiyle beraber salona girdi. Adalet Yürüşüyü'ndeki marş eşliğinde, alkışlarla elindeki karanfilleri atarak yerine geçti. 


İNCE GÜLLERLE KARŞILANDI 
Genel başkan adaylarından CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eşiyle beraber Kılıçdaroğlu'na ayrılan platformdan giriş yaptı. Taraftarları alkışlarla, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla İnce'yi üzerine gül atarak karşıladı.


ERDOĞAN VE YILDIRIM SÜRPRİZİ 
Kurultayda platformun arkasındaki dev ekrana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın ‘eyyy Kılıçdaroğlu’ seslenişleri yansıtıldı.

Ardından ise Türkiye'nin eğitim, tarım, sağlık konusunda dünya sıralamalarında düştüğü son sıralara tek tek sayıldı.

“Eyyy Kılıçdaroğlu”, “Dinle dinle” sözlerinin yer aldığı klip sık sık gösterilirken, partililerden yuhalama sesleri yükseldi.

ENİS BERBEROĞLU İÇİN KAMPANYA 
Salonda tutuklu İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun fotoğrafının yer aldığı “Bir gün mutlaka buluşacağız özgürlükte” yazılı afiş dikkat çekti. CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, tutuklu İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu da unutmadıklarını söyledi. Kurultayda "Enis Berberoğlu'na özgürlük" kampanyası başlatacaklarını ve salonda imza toplayacaklarını belirten Bingöl, Berberoğlu'nun Parti Meclisi'nin "onur üyesi" olması için önerge verileceğini bildirdi.

ENGELLİLER DE UNUTULMADI
Kurultayda konuşmalar, işitme engelliler için işaret diline çevrilecek. (Haber servisi, AA)

 
Flaş açıklama: Ankara'daki patlamada YPG izi!
 
Bu proje İzmir'de bir ilk: Konak'ta paylaştıkça yüzler gülüyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
irfan 3 Şubat 2018 Cumartesi 20:44

Kemal Kılıçdaroğlu kendisini ne sanıyor anlamak mümkün değil. Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de taraf ol. Ondan sonra çık karşındaki adaya lütufta bulunur gibi delege "ihsan" eyle. Böyle bir şey olmaz. Bu jest değil, düpedüz rakibini aşağılamaktır. İşte bu yüzden CHP'den değil iktidar, muhalefet bile olmaz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırmızı alarm: Erdoğan'ı 3500 kişi koruyacak!
Papa Francis'in davetlisi olarak pazar akşamı Roma'ya gidecek olan Cumhurbaşkanı ...
CHP'nin İzmir ve İstanbul il başkanlarından kurultay pozu
Kurultayda Kılıçdaroğlu'na destek verecek olan CHP’nin iki yeni il başkanı ...
Delican Bakan'ı ağırladı Kocaoğlu'nu hedef aldı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba'yı AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda ...
 
Bakan Fakıbaba'dan İzmir raporu: 15 yıldan beri...
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, hükümet olarak ...
AK Parti'den pazaryeri çıkışı: Hedefte o iki belediye!
Bayraklı Belediyesi meclis toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Çağlar ...
AK Partili Kalkan’dan üzümde Avrupa örneği
Üzüm üreticileri ve bağcılık sektörünün sorunlarının çözümü için kurulan ...
 
TBMM'de mini 'sağlık' zirvesi: İzmir'de o hastaneleri Başbakan açacak
TBMM’de İzmir özelinde mini ‘sağlık’ zirvesi gerçekleşti. 
CHP Genel Merkezi'nde liste trafiği: İşte İzmir kulisleri
Kurultaya sayılı saatler kala CHP Genel Merkezi'nde liste trafiği arttı. ...
7 OHAL KHK'sı Meclis'te kabul edildi
TBMM Genel Kurulunda görüşülen yedi OHAL Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kabul edildi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri