POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
12 Mart 2023 Pazar - 15:44

CHP’de iki kritik isim ‘adaylık’ kararını açıkladı

CHP'de yaşanan aday adaylığı trafiğinde gözler Büyükşehir Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ve Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözücü Nilay Kökkılınç'a çevrilmişti. İsimleri vekillik için geçen Aydın ve Kökkılınç, Genel Merkezin gönderdiği genelgedeki tavsiye kararına uyarak aday adaylığı için istifa etmeme kararı aldıklarını duyurdu. Her iki isimde meclis üyeliği görevine devam edecek.

CHP’de iki kritik isim ‘adaylık’ kararını açıkladı

GERÇEKİZMİR - Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler için geri sayıma geçerken, siyasi partililerde de büyük bir adaylık hareketliliği yaşanıyor. 

Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yerelde iktidar olduğu İzmir'de de gözler Büyükşehir Meclis Grubu'ndaydı... 

CHP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) belediye başkanları ve meclis üyelerinin aday adaylığı için 9 Mart tarihinde aldığı istifa etmemeleri yönündeki tavsiye kararının ardından gözler adı parlamento yolu için geçen isimlerin nasıl bir yol haritası izleyeceğine çevrilmişti. 

Süreçte kulislerde milletvekilliği adaylığı sıkça dillendirilen Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ve Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözücü Nilay Kökkılınç aldıkları kararı duyurdular.



Yaptığı yazılı açıklamayla kararını açıklayan CHP'li Aydın 'Yürümeye devam' başlıklı açıklamasında, "Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmayacağım ve halen üstlenmiş olduğum Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerini yerine getirmeye devam edeceğim. Hangi görev ve sorumluluk verilirse, o görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yapmak için bütün gücümle çalışmaya, doğru bildiğim yolda yürümeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
Yürümeye devam
Siyasette üstlendiğim görevleri yerine getirirken birçok defa “peki bundan sonra ne yapacaksanız, örneğin milletvekilliğine aday olacak mısınız?” diye soruldu. Bu sorulara cevabımı pek çok kez ve samimiyetle verdim. Verdiğim cevaplarda; örgütlü mücadeleye inandığımı, parti örgütünün değerlendirmelerinin benim için esas olduğunu, bulunduğum pozisyonu değil o pozisyonda yapabileceğim işleri önemsediğimi, süreç içinde bunlara bakıp karar vereceğimi söyledim.

Cumhuriyetin kurucu değerlerine olan bağlılığımla, yaşadığım şehre ve ülkeme hizmet etmek, saray iktidarına karşı; hukuk ve adaleti, özgürlük ve demokrasiyi, eşit bir yaşamı savunmak için siyasete girdim ve bu yolda çaba sarf etmeye devam ediyorum. Çabamı bir adım daha ileriye taşımak için yaklaşan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmanın doğru bir karar olup olmayacağını düşündüm. Çünkü Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında yapılacak çok iş var ve bu işlerin en önemlilerinden birisi de hukuk ve adalet sistemine dair yapılması gerekenler.

Otuz yılı aşkın süredir hukukun içindeyim. Cumhuriyet savcılığı, yargıçlık ve avukatlık yaptım. Yargıçlık yaptığım dönemde, üyesi ve yöneticisi olduğum YARSAV ve Yargıçlar Sendikası’nda yargıda örgütlenme hakkını, ifade özgürlüğüne ve yargı bağımsızlığını savundum, bu yolda mücadele ettim. Doktora eğitimimi tamamladım. TBMM’de, bakanlıklarda yasa ve mevzuat hazırlıkları ile eğitim çalışmalarının içinde bulundum. Dört yıldır yerel yönetimlerde ve CHP’de çeşitli görevler üstlendim. Tüm bu birikimimin önümüzdeki dönemde hukuk ve yargı alanında yapılacak işlere katkı sağlayacağını düşündüm. Bu katkıyı arttırmak için milletvekili aday adayı olmamın doğru olup olmayacağını; parti yöneticilerimizle, belediye başkanlarımızla, partililerle, siyasetin içinden ve dışından dostlarımla konuşmaya, onların fikirlerini almaya başladım.

Benim için karar alma süreci devam ederken, 11 Mart 2023’te, CHP Genel Merkezi, parti örgütlerine MYK tarafından alınan kararı duyurdu. Bu duyuruda; belediye meclisi üyelerinin milletvekili adaylığı için görevlerinden istifa etmemeleri yönünde tavsiye kararı alındığı belirtiliyordu.

Örgütlü mücadelede, karar alma süreçlerinin demokratik, kararları uygulama süreçlerinin itaatkâr olması gerektiğini savundum. Siyasetin insan kaynağının azlığından yakındığımız, daha çok kişinin siyasete girmesini arzuladığımız bir ortamda, keşke belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerini adaylık süreci dışında bırakan bu karar alınmasaydı. Ama mademki karar alınmış, söz konusu karar tavsiye kararı niteliğinde de olsa benim için partimin aldığı karardır ve bu karara uymak benim partili olma sorumluluğumun gereğidir.

Bu nedenle;
Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmayacağım ve halen üstlenmiş olduğum Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerini yerine getirmeye devam edeceğim. Hangi görev ve sorumluluk verilirse, o görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yapmak için bütün gücümle çalışmaya, doğru bildiğim yolda yürümeye devam edeceğim.

KÖKKILINÇ: GENELGEYE UYACAĞIM, İSTİFA ETMEYECEĞİM

Aydın'ın ardından Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözücü Nilay Kökkılınç'tan da açıklama geldi. İsmi uzun süredir vekil adaylığı için geçen Kökkılınç, Genel Merkezin gönderdiği genelge doğrultusunda MYK'nın tavsiye karraına uyarak milletvekili aday adaylığı için istifa etmeyeceğini söyledi.

Kökkılınç, Gerçekizmir'e yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Partiye bağlıyım. Bu sebeple Genel Merkezimizin açıkladığı genelgeye uyarak görevime meclis üyesi olarak devam ediyorum. Önemli olan iktidara yürümek. Partili olarak yapmam gereken bu kararı vermekti. Partimizin aldığı kararlara uygun davranmak partililere de örnek teşkil edecektir."

 
Meteorolojiden İzmir için kritik uyarı!
 
Konteyner kentte 'tebligat' krizi! Kiracılardan isyan: Sesimizi duyan var mı?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dilek Utku 13 Mart 2023 Pazartesi 15:31

Tşk ediyorum genel merkez kararına uyduğunuz için ???

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçim hareketliliği: Gündem genişleme ve ittifak içi ittifak!
Seçimlere 2 ay kaldı. Ankara'da artık tüm hesaplar, tüm planlar 14 Mayıs ...
Soyer’den İktisat Kongresi mesajları!
Başkan Soyer katıldığı yayında kongrenin tarihini, önemini, süreçte yapılan ...
YSK seçim günü yasaklarını açıkladı!
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere girme yeterliliğine ...
 
İnce'den AK Parti'ye HÜDA PAR eleştirisi!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Hür Dava Partisi'nin (HÜDA ...
Akşener'den Zan'a: Allah senden bin kere razı olsun
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
CHP'de başkanlar ve meclis üyeleri için flaş adaylık genelgesi
Seçim tarihinin belli olmasının ardından gözler kamu çalışanları ile adaylık ...
 
Ata İttifakı'nda kurulurken ayrılık!
Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Sinan Oğan olduğunun açıklamasının ...
HÜDA PAR'dan Cumhur İttifakı kararı!
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı kaldı. ...
''AYM terör örgütünün arka bahçesi olmuştur''
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs seçimlerine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri