POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
12 Mart 2023 Pazar - 13:49

Soyer’den İktisat Kongresi mesajları!

Başkan Soyer katıldığı yayında kongrenin tarihini, önemini, süreçte yapılan çalışmaları ve önemini anlatırken yaşanan büyük felaket sonrası takvime dirençli kent gündeminin de eklendiğini ifade etti.

Soyer’den İktisat Kongresi mesajları!

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat programına konuk olarak 15-21 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Söze İktisat Kongresi’nin tarihini anlatarak başlayan Başkan Soyer, “Yüzyıl önce atalarımız yanmış yıkılmış bir coğrafyada yıllarca işgal altında kalmış topraklarda, yeni bir devletin, yeni bir cumhuriyetin mucizesini hayata geçirdiler. Bu olağan üstü büyük bir hikâye, olağanüstü kıymetli bir hikâye… Uzun bir süreç yaşandı. Erzurum’da Misak-ı Milli ile bu ülkenin sınırları çizildi, İzmir’de Misak-ı İktisadi ile bu ülkenin cumhuriyetinin ekonomi politikaları belirlendi. Kısacası İzmir yeni devletin, cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir oldu. Bu nedenle biz İzmir’e ‘kurtuluşun ve kuruluşun şehri’ deriz. İşçiler, çiftçiler, sanayiciler ve tüccarlardan oluşan bin 135 delege ile bir araya getirilip 17 Şubat – 4 Mart 1923 tarihleri arasında geleceğin devletinin iktisat politikalarını şekillendirdiler. O zamanda meclis vardı Mustafa Kemal Atatürk meclise dönüp, ‘İktisat politikalarına çalışın, ortaya koyun’ demedi” ifadelerini kullandı. 

“KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİYORUZ”
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne deprem nedeniyle yaşanan erteleme öncesi çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle çalıştıklarının altını çizen Soyer, “Türkiye’nin her yerinden sivil toplum kuruluşları, vakıflar, birlikler, kooperatifler, 180 üzerinde kurumsal yapı 500’ün üzerinde delege ile 1 Ağustos’tan beri çalışıyoruz. İkinci Yüzyılın Türkiye’sinin yine bu devletin bu memleketin kılcallarından beslenen ve köklerinden gelen halkı tarafından belirlenmesi gerektiğine inanıyorum. O nedenle İktisat Kongresi’nde ortak akılla müzakere ederek, istişare ederek, aramızda konuşup birbirimizi duyup dinleyerek yeni iktisat politikalarının şekillenmesini arzu etmiştik. O nedenle çiftçilerle, işçilerle, sanayicilerle, tüccarlarla ve esnafla aylardır uzun saatler süren toplantılar yaptık. Bunlar bir yandan yürürken, dediğiniz gibi bugün felaket yaşandı ve o nedenle ertelemek durumunda kaldık, şimdi tekrar kaldığımız yerden devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘DİRENÇLİ KENT’ DE KONGRE GÜNDEMİNDE! 
Büyükşehir Belediye Başkanı Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük felaketin ardından İktisat Kongresi’ne dirençli kent gündeminin de eklendiğini ifade ederek, “İbn Haldun, ‘Coğrafya kaderdir’ diyor. Bu fay hattındaki topraklar üzerinde yaşamaya devam edeceğiz. Bu bizim kaderimiz. Ölüm de kader ama depremden ölmek kader değil! Biz depreme karşı dirençli kentler yaratmak zorundayız. Bu iktisat kongresinin bir gününü de dünyanın her yerinden kentlerini dirençli hale getirmek için çalışan şehir plancılarını, mimarları da bir araya getireceğiz. Bizim deprem dirençli kentler yaratmak için dünyadan ilham almamız gerekiyor. Maalesef bu konuda çok duyarsız ve yetersiz kaldık. O nedenle iktisat kongresinin önemli bir başlığı da bu olacak” dedi. 

KONGRENİN AMACI 
Soyer kongrenin amacını ise şu sözlerle anlattı: Bütün bu çalışmanın çok temel bir amacı var. Biz bugünün siyasal sorunlarına siyasal çözümler aramak ihtiyacıyla yola çıkmadık. Biz bugünün siyasal ikliminde geleceğin Türkiye’sini şekillendirmeye katkı vermek istiyoruz. Bütün bu müzakereler, ortak akıl arayışlarının nihai hedefi Türkiye’nin 5-10-20 yıl sonrasında kim iktidarda olursa olsun onların önünde onlara ışık tutacak aşağıdan yukarıya şekillenmiş ittifak politikalarını önlerine koyalım ve onlar için aydınlatıcı metinler ufuk olsun... 

 
İzmir'de metruk bina otomobilin üstüne çöktü!
 
Seçim hareketliliği: Gündem genişleme ve ittifak içi ittifak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK seçim günü yasaklarını açıkladı!
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere girme yeterliliğine ...
İnce'den AK Parti'ye HÜDA PAR eleştirisi!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Hür Dava Partisi'nin (HÜDA ...
Akşener'den Zan'a: Allah senden bin kere razı olsun
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
CHP'de başkanlar ve meclis üyeleri için flaş adaylık genelgesi
Seçim tarihinin belli olmasının ardından gözler kamu çalışanları ile adaylık ...
Ata İttifakı'nda kurulurken ayrılık!
Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Sinan Oğan olduğunun açıklamasının ...
HÜDA PAR'dan Cumhur İttifakı kararı!
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı kaldı. ...
 
''AYM terör örgütünün arka bahçesi olmuştur''
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs seçimlerine ...
Cumhur İttifakı genişleyecek mi? Erdoğan açıkladı!
Cumhur İttifakı genişleyecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''14 Mayıs destanını, ...
Seçime kaç parti katılacak? YSK açıkladı!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak seçime 36 siyasi partinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri