POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
2 Kasım 2020 Pazartesi - 11:53

CHP’den deprem bölgesinde yeni açıklama: Sorumlu iktidardır!

İlk günden itibaren deprem bölgesine olduklarını ifade eden Genel Sekreter Böke, “Gün şov yapma günü değil üzerine aldığınız yetkileri kullanma günüdür” dedi. Böke ayrıca, “Sorumlu iktidardır. Var olan dayanıksız yapıların dayanıklı olmasına yükümlü olan bakanlıktır” ifadelerini de kullandı.

CHP’den deprem bölgesinde yeni açıklama: Sorumlu iktidardır!

GERÇEKİZMİR - Seferihisar açıklarında gerçekleşen, şiddetinin AFAD’ın 6.6, Kandilli Rasathanesi’nin 6.9, yurt dışı kaynaklarının ise 7.0 olarak açıkladığı İzmir depreminin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Akın, Seyit Torun, Ali Öztunç, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri basın açıklamasında bulundu.

Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası’nda konuşan CHP’liler AK Parti iktidarını ‘şov yapıyorlar’ sözleriyle hedef aldı. CHP’liler belediyelerin süreçteki çalışmaları üzerinden bilgiler verdi.  

SORUMLU İKTİDARDIR!
Genel Sekreter Selin Sayek Böke, “Çalışmalar ilk andan itibaren CHP’li tüm yetkililer, belediyeler, milletvekilleri, örgütleri tarafından yaraları sarmak üzere koştu. Koşmaya da devam edeceğiz. İlk andan itibaren buradaydık, buradayız, burada olmaya da devam edeceğiz. İnsani sorumluluğumuz olduğu için bunu yapacağız. Siyasi şov için değil dayanışma için yapacağız. Bugün ağır yaralar olduğu için yapacağız. Aynı sorumluları buna davet ediyoruz. Gün şov yapma günü değil üzerine aldığınız yetkileri kullanma günüdür. Bu yük artık iktidarındır. Bu binalar içinde insanları yaşamaya mecbur edenlerdir. Sorumlu iktidardır. Var olan dayanıksız yapıların dayanıklı olmasına yükümlü olan bakanlıktır. Bu yükü gerine getirerek halkın can ve mal güvenliğini sağlamaları için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Sanki deprem olmamış gibi devam eden rant zihniyetine son vermemiz gerekiyor. Çürümüş bir zihniyete yer yok. Belediyelerimizi de toplantılara dahil ederek, çalışmalarını görmezden gelerek değil çalışmalara birlikte devam etmeliyiz. Fay yasası meclise geliyor. Ruhsatlı ruhsatsız tüm binaların incelenmesi gerekiyor” dedi.  

SOYER VE SANDAL ŞEHREMİNİ OLDUKLARINI TÜRKİYE’YE GÖSTERMİŞLERDİR
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bakanlıklar açıklama yapıyor. Bunların hiçbir yerinde belediye başkanlarımızın yaptığı çalışmalar yok. Seçilmiş belediye başkanı o kentin emin kişisidir. Belediye başkanı oradaki insanların zarar görmemesi için çaba gösterir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal şehremini olduklarını Türkiye’ye göstermişlerdir. Yerel yönetimlerimiz sokakta kalan vatandaşlarımız için örnek bir kriz yönetimi sergilediler. Covid-19 hala tehlikesini sürdürüyor, bulaş olmaması için gerekli önlemler alınıyor. Bizler CHP olarak dostlarımızla birlikte bu afetin etkisini azaltmak ve bir daha bunların yaşanmaması için çalışma gösteriyoruz. Tüm paydaşları işin içine dahil ederek yıkılan binalarda varsa sorumlular için işin peşine düşüyoruz. Depremzedelere tüm desteğin verileceğini buradan duyuruyoruz” açıklamasına imza attı.

2003’TEN BERİ 58 DEPREM ÖNERGESİ VERDİK, DİNLEYEN DUYAN İKTİDAR YOK
Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Bu işin ciddiyetinin farkında olmak mecburiyetindeyiz. İktidarı ve muhalefetiyle farkında olmalıyız. 2002 yılında geçici bir vergi başlatmışlardı. Bu vergi bugüne kadar 70 milyar olarak toplandı. Sayın Bakan ‘biz bunun 11 milyarını köprülerde, viyadüklerde kamu binalarında harcadık’ dedi. Gerisi ne oldu? Nereye harcandı? Hani bu binalarla Türkiye’nin güvenliği sağlanacaktı? Sonra bir bakan ‘milleti kandırmayın bu paralar ihtiyaç olduğu için kullanıldı’ dedi. Meclisin açıldığı gün bir yasa gelecek dediler. İnsanlar canlarını kaybettikten sonra meclise getireceğiniz yasanın ne anlamı var? İnsanlar acı çekerken buna ne haddiniz var? Bu kanun tasarısı hangi gerekçeyle meclise gelmedi? Hep ‘mış, miş’lerle götürürsek bu sonuçlarla karşılıyoruz. Bunun kanunlaştırılması gerekiyor. 2003 yılından bu yana 58 tane deprem araştırma önergesi verdik. Hepsi iktidar tarafından reddedildi. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Her şeyi reddeden iktidarın bu anlayıştan vazgeçmesi lazım... Acilen yapılması gereken olaylar var. Türkiye’de yüzde 92 nüfus yoğunluğu fay hatları üzerinde ve depremle yüz yüze… Ülkemizin vakit kaybetmemesi gerekiyor. Binaların devlet tarafından destek verilerek güçlendirilmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili kanun teklifimiz de var. Ancak dinleyen, duyan iktidar yok” diye konuştu.

HER ŞEYİ YAPAN BELEDİYE AMA ŞOV YAPAN AKP!
Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Bugün 3’üncü gün... Anlaşılan o ki bu deprem 3-4 gün daha konuşulacak. Sonrasında medyadan düşecek. Sonra unutulacak yine deprem konuşulmayacak. Ta ki bir daha deprem olana kadar… Yapılması gereken yeni bir stratejidir. Deprem olur ve insanları nasıl enkaz altından çıkaracağız diye düşüneceğiz ama binaların yıkılmamasını da düşüneceğiz. İktidar karar almalı ve biz de destek olacağız. Hemen binaların risk analizleri yapılmalı. Türkiye bu işe odaklanmalı. Türkiye bir deprem ülkesi. Deprem olduğunda bunları hatırlamayalım. Artık yeter. Lütfen iktidar artık harekete geçsin. Büyükşehir belediyesi, belediyeler, ekipler, işini, görevimi yapıyor. Ama birileri şov yapıyor. Bir bakıyoruz bakanlar, AKP milletvekilleri görüntüye girme derdinde. Bırakın da arama kurtarma ekipleri işini yapsın. Burası şov yeri değil ya! Her şeyi yapan belediye ama enkazın başına çıkan, şov yapan AKP! Bunun zamanı değil,  yazıktır, günahtır! 1999 depreminde aylarca bölgede kaldım, hiç böyle bir şey görmedim. Bir kez daha AK Parti’yi uyarıyoruz. Artık şov değil iş yapalım” diye konuştu.

ACIDAN BİLE SİYASET YAPIYORLAR!
Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Burada hep beraber gönlünü İzmir’e vermiş, buradaki hayatları kurtarma amacıyla büyük bir özveriyle destek veriyor. Herkes burada bir canı daha nasıl kurtarırız çabası içindeler. Ama görüyoruz ki sanki çalışmada AFAD ve AKP’li belediyeler var. Bu doğru değil. Gün birlik günü... Ama burada acıdan bile siyaset yapan anlayışla karşı karşıyayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerimiz ilk günden beri her türlü çalışmada ve vatandaşımızın ihtiyacında yanlarında olmuştur. Şu an sahada Büyükşehir’imizin 6 bin 224 personeli sürekli görev yapıyor” ifadelerini kullandı.

CHP heyeti önceki gün de Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda bir açıklama yapmıştı. 

 
Kurtarılmayı beklerken enkazda yaşadıklarını kaydetti
 
Göztepe tesislerinde yas günü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Gül 'soruşturma süreci'ni anlattı
Başsavcılığın, depremde yıkılan binalarla ilgili çalışmalara başladığını ...
''İzmirlilerin yaralarını soğuk bastırmadan saracağız''
Partisinin Samsun İl kongresinde İzmir depremiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı ...
CHP sordu: Belediye çürük tespiti yapmış... Gereği neden yapılmadı?
Genel Başkan Yardımcısı Torun, depremde Bayraklı’da yıkılan 3 bina için ...
 
Eski Başbakan Mesut Yılmaz'a veda!
Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 26 bina acil yıkılacak!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Toplam 1238 binada çalışmalarımızı ...
Akşener enkaz bölgesinde incelemede bulundu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir'de dün meydana gelen depremin ...
 
Muharrem İnce'den enkaz bölgesine ziyaret!
CHP’li Muharrem İnce, depremin vurduğu İzmir'e geldi. İnce, İzmir Bayraklı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletimiz tüm imkanlarıyla İzmir'in yanında
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Van İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. ...
CHP Lideri İzmir'den iktidara seslendi: Engelleri kaldırın!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri