POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
31 Ekim 2020 Cumartesi - 13:52

CHP Lideri İzmir'den iktidara seslendi: Engelleri kaldırın!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le kriz merkezinde basın açıklaması yaptı. İzmir’i vuran 6,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bürokraside engeller var. Bu engellerin hızlı bir şekilde aşılmasına ihtiyaç var” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca CHP olarak üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını da söyledi.

CHP Lideri İzmir den iktidara seslendi: Engelleri kaldırın!

GERÇEKZİMİR -  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremde tamamen yıkılan Bayraklı içesindeki Rıza Bey Apartmanı'nın bulunduğu bölgeye geldi. Kılıçdaroğlu, 8 katlı, 29 dairenin bulunduğu apartmandaki kurtarma çalışmaları hakkında AFAD ve sivil toplum kuruluşlarından bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, daha sonra açıklama yapmadan buradan ayrıldı.



CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonra, Bayraklı ilçesi Mansuroğlu Mahallesi’ndeki tamamen yıkılan 7 katlı 28 daireli Emrah Apartmanı'nın enkaz alanına gitti. Burada da yetkililerden bilgi alan Kılıçdaroğlu, enkazdaki çalışmaları izleyen bir kadınla konuşup taziyelerini iletti. CHP liderine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Grup Başkanvekili ve milletvekili Özgür Özell ile İzmir milletvekilleri ile belediye başkanları eşlik ediyor.

KIlıçdaroğlu depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel’in eşi Burcu Yüksel, kızı Dila ile oğlu Ege Ilgaz için Bornova Hacılarkırı Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine katıldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Nuri Seha Yüksel, gözyaşları arasında eşine ve çocuklarına veda etti. Kılınan cenaze namazının ardından, Yüksel ailesi toprağa verildi.

 

İZUM'A ZİYARET VE MESAJ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İZUM’a geçerek kriz merkezini ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü faaliyetleri değerlendiren Genel Başkan Kılıçdaroğlu önemli mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Aslında bir deprem gerçeğiyle karşı karşıyayız. Asıl olan bu deprem gerçeğinin önlemlerinin ivedilikle alınmasıdır. Sadece İzmir, İstanbul, Kocaeli değil, Türkiye genelinde alınmalıdır. Parlamentoda ve dışında bize düşen görev varsa bu desteği vermeye hazırız.

İzmir acı bir depremle karşılaştı. Hepimizin yüreği ağzına geldi. İlk başta inşallah can kaybı olmaz dedik ama maalesef var. Hala enkaz kaldırılmış değil. Büyükşehir Belediye Başkanımızın üstün gayretiyle kaldırılmaya çalışılıyor. Sadece belediyemiz değil AFAD ve herkes çaba gösteriyor. CHP Genel Başkanı olarak İzmir’e katkı veren tüm kamu görevlilerine teşekkürü bir borç bilirim.

En büyük katkının İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kapasitesi olduğunun altını çizmek isterim. Tüm belediye başkanlarımız İzmir Büyükşehir Belediye başkanıyla temasa geçtiler. Arzu edilen her türlü yardım kısa sürede yerine getirilerek İzmirlilere sunulacaktır. Çadır ihtiyacı var, yemek zaten sağlanıyor. Süt dağıtımı da devam edecek. İzmir Büyükşehir’in İzmirlilere verdiği hizmette eksiklik olmayacak. Ek kapasiteye ihtiyaç var. Diğer belediyelerimiz bu imkanı sağlayacaklar.

Dilerim enkazda kalanlar sağ kurtulurlar. Alanı gezerken ailelerle de konuştum. Bir anne çocuğunun kurtarılmasını bekliyor. Allah kimseye evlat acısı vermesin. En büyük dileğimiz budur. Bunu atlatırız. Bunu ifade etmek isterim. Ama bundan sonra benzer olaylarla karşılaştığımızda daha sağlam binalara ihtiyacımız var. Kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Bürokraside karşılaşılan engellerin aşılmasına ihtiyaç var. İstanbul risk altında. Merkezi yönetimin de yerel yönetimlerin engellerini kaldırması lazım. Sürekli engelleri kaldırın diyoruz. Bunların kaldırılması lazım. Merkez ile yerelin iş birliği yapması lazım. Ölen insanlar bizim insanımız. Ölüm a partili b partili ayrımı yapmıyor. Merkez ve yerel ağın kurulması gerekiyor. "

Soyer: Her zaman vatandaşlarımızın yanındayız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de çalışmalar hakkında bilgi verdi. Soyer, “Yapılacak çok şey var. Biz bir yandan arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kurumsal kapasitesini kullanarak destek veriyoruz. Bir yandan da sokakta devam eden, evin dışına çıkan gündelik hayatı kolaylaştırmak, vatandaşlarımızın huzur ve konforunu arttırmak için çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çok güçlü bir kurumdur. Ve bunu da ilk günden itibaren gösterdi. Vatandaşlarımızın içi rahat etsin. Her daim sonuna kadar yanlarında olacağız. Her dertlerine ortak olacağımız gibi, her dertlerinin de çözümcüsü olacağız. O nedenle bugünden sonrasında da sadece İzmir değil, diğer belediye başkanı arkadaşlarımızın katkısıyla, İzmir’in huzurunu sağlayacak çalışmalara birlikte imza at acağız” dedi. Soyer, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi.

 
Menemenspor'un virüs kabusu
 
Binali Yıldırım ve 2 bakan yaralıları ziyaret etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP heyeti enkaz bölgesinde: Deprem değil bina öldürüyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan ...
Kılıçdaroğlu ve Akşener İzmir’e geliyor!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın saat 12:00'de, İYİ Parti Genel ...
Kriz merkezi mesajları: Yıldırım, Kurum ve Pakdemirli'den önemli açıklamalar
Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Çevre ve ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir depremi açıklaması
Erdoğan, İzmir'de medyana gelen depremle ilgili, "Son olarak buraya gelirken ...
Bakan Soylu'dan 'İzmir'de yolları müdahale ekiplerine bırakın' çağrısı:
Soylu, 6,6 büyüklüğünde deprem meydana gelen İzmir'deki vatandaşlardan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Soyer'e deprem telefonu
Erdoğan, İzmir’de meydana gelen depremle ilgili, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir depremi açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayipp Erdoğan, İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana ...
Bakan Soylu'dan İzmir depremi açıklaması
Soylu, İzmir Seferihisar açıklarındaki depreme ilişkin "Şu ana kadar İzmir ...
Erdoğan'dan Mesut Yılmaz'ın vefatına ilişkin açıklama
Cumhrubaşkanı Erdoğan, AKM ve Taksim Camii inşaatlarında incelemelerde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri