POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
30 Ekim 2020 Cuma - 21:47

Kriz merkezi mesajları: Yıldırım, Kurum ve Pakdemirli'den önemli açıklamalar

Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de katılımıyla yaptığı basın açıklamasında, ekiplerin zamanla yarışırcasına çalıştığını söyledi. Kurum ve Pakdemirli'den de önemli açıklamalar geldi.

Kriz merkezi mesajları: Yıldırım, Kurum ve Pakdemirli den önemli açıklamalar

Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan depremin ardından arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Adeta zamana karşı bir yarış var. Bütün amaç, insanlarımızı sağ salim enkaz altından kurtarmayı başarmak." dedi.

Yıldırım, İzmir'in Bornova ilçesindeki kriz merkezinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de katılımıyla yaptığı basın açıklamasında, ekiplerin zamanla yarışırcasına çalıştığını söyledi.

Hasarlı binalarda arama kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Yıldırım, "Adeta zamana karşı bir yarış var. Bütün amaç, insanlarımızı sağ salim enkaz altından kurtarmayı başarmak." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, başta İzmir ve Egeliler olmak üzere büyük felaketi yaşayan herkese geçmiş olsun dileklerini ileterek, şöyle konuştu:

"Kayıplarımız var, umut ederim ki sayıları daha fazla artmaz. Enkaz altındaki hemşehrilerimizi de sağ salim kurtarırız. Bunun için her türlü imkan gösterilmektedir. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Tarım ve Orman Bakanımız, Adalet Bakanımız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, İçişleri Bakan Yardımcımız, Kızılay, AFAD, sivil toplum kuruluşları tam bir uyum içinde çalışmalarını sürdürüyor."

Deprem anında Afyonkarahisar'da olduğunu, haber alır almaz İzmir'e geldiğini anlatan Yıldırım, "Sayın Vali'den, Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan gerekli ilk bilgileri aldık. Arama kurtarma faaliyetlerine katkı sağlamaya çalışıyorlar. Bir kez daha geçmiş olsun diyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. Rabbim bir daha öyle afetleri yaşatmasın temennisinde bulunuyoruz. Bu faaliyetler tek bir insanımız kalmayana kadar devam edecek. Her tür tedbir alınıyor, artçılara karşı da vatandaşlarımızın çok daha duyarlı olmasında fayda var." şeklinde konuştu.

KURUM: 17 ENKAZIMIZ VAR
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Şu an için 17 enkazımız var ve enkaz altında vatandaşlarımız var. 12 vatandaşımız hayatını kaybetti, 522 yaralı vatandaşımız var." dedi.

Bakan Kurum, "6,6 büyüklüğündeki depremin sonrasında 4 ve üzerinde 21 olmak üzere 114 artçı deprem meydana geldi." diye konuştu. 

Murat Kurum konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

"Bugün itibarıyla ilk etapta jandarmamız eliyle 2 bin kişilik çadırlarımız enkaza yakın yerlerde kurulmuş olacak."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "(İzmir'de) Şu an trafikle ilgili herhangi bir problem söz konusu değil, tüm yollarımız açıktır. Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını fiilen yapıyor. Vatandaşlarımız hasarlı olduğunu düşündükleri binalara hiçbir şekilde girmesinler." 

"Kan ihtiyacı söz konusu değil"
Depremin ardından kan ihtiyacının söz konusu olmadığını kaydeden Kurum, "Kan ihtiyacı söz konusu değil. Vatandaşlarımızın 8'i yoğun bakımda, 5'i de ameliyata alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "(İzmir'deki deprem) Şu an 1227 arama kurtarma ekibimiz sahada fiilen çalışmaktadır." ifadelerini kullanıldı.

PAKDEMİRLİ: ÇALIŞMALAR GECE BOYU SÜRECEK
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "(İzmir'deki deprem) Olay çok üzücü. Bayraklı'daki binada da belki gördünüz üç hamlede üç defa adım atmayla 7. kata kadar ulaşabildim. Bu binanın altında hala kurtarılmayı bekleyen insanlar var. Umudumuz, tüm gayretimiz sağ salim çıkarılmaları, çalışmalarımıza gece boyu devam edeceğiz." dedi.

Pakdemirli: "Sahada Buse kızımızla telefonla konuştuk, ablasıyla konuştuk. Buse kızımızın yanında İnci kızımız var, bununla ilgili de arkadaşlar çalışmaları yapıyorlar. İnşallah daha çok Buselerimiz kurtulur. Binaların altında kalan her vatandaşımız bir şekilde çıkar."  diye konuştu. (AA)

 
Tabip Odası'nı yasa boğan haber: Eşi ve çocuklar enkaz altında can verdi
 
Kılıçdaroğlu ve Akşener İzmir’e geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir depremi açıklaması
Erdoğan, İzmir'de medyana gelen depremle ilgili, "Son olarak buraya gelirken ...
Bakan Soylu'dan 'İzmir'de yolları müdahale ekiplerine bırakın' çağrısı:
Soylu, 6,6 büyüklüğünde deprem meydana gelen İzmir'deki vatandaşlardan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Soyer'e deprem telefonu
Erdoğan, İzmir’de meydana gelen depremle ilgili, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir depremi açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayipp Erdoğan, İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana ...
Bakan Soylu'dan İzmir depremi açıklaması
Soylu, İzmir Seferihisar açıklarındaki depreme ilişkin "Şu ana kadar İzmir ...
Erdoğan'dan Mesut Yılmaz'ın vefatına ilişkin açıklama
Cumhrubaşkanı Erdoğan, AKM ve Taksim Camii inşaatlarında incelemelerde ...
 
AK Parti Karaburun’dan ‘18 ay’ salvosu
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın görevdeki 18 aylık ...
AK Parti’den Tugay’a salvo: Karşıyaka’nın 500 günü heba oldu!
Karşıyaka İlçe Başkanı Keseli, Belediye Başkanı CHP’li Tugay’ı hedef alarak, ...
Muharrem İnce 'yol arkadaşları'nı açıkladı: İzmir'den o isim de var!
Memleket Hareketi'ni başlatan Muharrem İnce neler yapacaklarına ilişkin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri