POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
7 Ağustos 2019 Çarşamba - 08:37

CHP’li belediye başkanlarının 'yalnızlık' korkusu!

CHP Belediye Başkanları Çalıştayı sonuç raporunda, en büyük sorunun maddi kaynak ve insan kaynağı yetersizliği olduğu dile getirilirken, “Belediyeler yükselen beklentileri yönetmekte zorluk çekiyor, yetki sınırlarını anlatmakta yetersiz kalıyor" denildi. Başkanlar genel merkezden destek istedi. Raporda belediye başkanlarının ‘yalnız bırakılma’ korkusu duyduğu da belirtildi.

CHP’li belediye başkanlarının  yalnızlık  korkusu!

CHP'nin 31 Mart Yerel seçimlerinin ardından 25-27 Temmuz 2019 tarihleri arasında Afyonkarahisar Sandıklı'da yaptığı CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'na ilişkin sonuç raporu hazırlandı. Toplantıda belediye başkanları 10'arlı gruplar halinde sorunlarını ve çözüm yollarını tartışmıştı. Moderatörler, sorunları ve önerileri toplayarak sonuç raporunu hazırladı. Yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun 30 sayfalık sonuç raporunu Kılıçdaroğlu'na sundu.

MENFAAT SAĞLAMAMALI

Hürriyet gazetesinden Rifat Başaran'ın haberine göre, belediye başkanları, moderatörlerin kendilerine yönelttiği "Bir CHP belediyesi nasıl olmalı?" sorusuna, "katılımcı, güvenilir, şeffaf, adil, halkla iç içe, yenilikçi, demokrat ve hesap verebilen" yanıtı verdi. "Bir CHP belediyesi nasıl olmamalı?" sorusuna ise "Partizan, halktan kopuk, yalancı, kibirli, ayrımcı, rantçı" yanıtı çıktı. Başkanlardan "Bir CHP'li belediye başkanı nasıl olmalı?" sorusuna, "Doğru ekip kurması gerek, yöre halkını iyi tanıması, bilimden yararlanması, tatlı dilli ve güler yüzlü olması" yanıtları geldi. "Bir CHP'li belediye başkanı nasıl olmamalı" sorusu için de "Kişisel menfaat sağlamamalı, yalan konuşmamalı, yakınlarına menfaat sağlamamalı ve ekibi partizan olmamalı" denildi.

Hazırlanan raporda, belediye başkanlarının en büyük sorunu olarak "maddi kaynak" ve "insan kaynağı" yetersizliğini gördüğü ifade edildi. Başkanların bu sorunun çözümü konusunda ise CHP Genel Merkezi'nden destek talep ettiği kaydedildi. Raporda, "Yurttaşlar seçim sonrası oluşan değişim atmosferinin de etkisiyle, ekonomik kriz ve işsizlik gibi makro sorunların çözümünü de belediyelerden bekliyor. Belediyeler, yükselen yurttaş beklentisini yönetmekte zorluk çekiyor, yetki sınırlarını anlatmakta yetersiz kalıyor" denildi.

YALNIZLIK KORKUSU

Raporda, belediye başkanlarının "yalnız bırakılma" kaygısı da duyduğu belirtilerek, şöyle devam edildi: "Hem neler yapacaklarını, işlerle nasıl baş edeceklerini düşünüyor ve desteğe ihtiyaç duyuyorlar hem de örgütün ve Genel Merkez'in onların yanında olduğunu hissetmeye ihtiyaç duyuyorlar. Belediye başkanlarının çoğunun, siyasi ve bürokratik engellere rağmen, mazeretlere sığınmadan projelerini hayata geçirecek motivasyona sahip olduğu görüldü."

"Büyükşehirler de yetki sınırlarını yeterli görmüyor, özellikle nitelikli personel atamalarında yetki sınırlarının genişletilmesini talep ediyor. Mevzuattaki açıklar ve hukuki düzenlemeler nedeniyle bir işin birden fazla aktörün yetki alanına girmesi gibi çakışma durumları da verimsiz kılıyor" ifadesi yer aldı.

SİYASİ ENGELLER 

Belediye başkanları başarılı belediyeciliğin önündeki engelleri "siyasi, hukuki ve bürokratik engeller, finansal kaynakları çeşitlendirme ve erişmede güçlük" diye sıraladı. Rapora göre başkanlar ekonomik sıkıntılar nedeniyle seçmenin belediyelerden çok yüksek beklentisi olduğuna dikkat çekerek, iktidar partisinin çözemediği sorunların çözümünün belediyelerden beklenildiğine işaret etti. Raporda seçmenin belediyeleri istihdam kapısı olarak gördüğü de ifade edildi.

 
Uzmanlara göre otobüs yangınlarının sebebi...
 
Bayramda otoyol, köprüler ve toplu taşıma ücretsiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ne koltuk ama!
İl başkanlığı koltuğunda son 20 yılda 19 kez yaşanan değişim CHP İzmir’de ...
CHP il başkanlarıyla da kamp yapacak!
CHP'de yerel seçim sonuçlarını değerlendirme çalışmaları kapsamında 16-17-18 ...
CHP İzmir'de 2 eski belediye başkanı için 'disiplin komisyonu'
Geçtiğimiz günlerde yapılan ilçe danışma kurulunda Menemen Belediye Başkanı ...
 
CHP İzmir İl Danışma Kurulu'nun yapılacağı tarih ve yer belli oldu
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında, il danışma kurulunun gerçekleşeceği ...
AK Parti İzmir'de 2 ilçeye yeni başkan atandı!
AK Parti İzmir’de ilçe başkanı istifa eden 2 ilçeye atama gerçekleşti. ...
Erdoğan'dan ABD'ye mesaj ve S-400 çıkışı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlattığımız ...
 
CHP'da Karabağlar'ın başkanlarından 'Lider'e ziyaret ve davet!
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Yıldız, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin ...
Sındır: 3. Havalimanı’nın uçuş emniyeti var mı?
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM Başkanlığına verdiği araştırma ...
Kırkpınar'dan kongre raporu ve Bahçeli'nin 'dönüş çağrısı'na yanıt!
İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı ile ilgili değerlendirmede bulunan İYİ ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri