POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
Lokanta ve kafelerde KDV artışı Resmi Gazete'de!
Lokanta ve kafelerde KDV artışı Resmi Gazete'de!
12 Mart 2019 Salı - 15:45

Cumhur İttifakı Adayı Doğan'dan 'hizmet' eleştirisi: Karabağlar'ın kaybedecek bir 5 yılı daha yok!

Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Bilal Doğan, Karabağlar’ın sorunlarını tespit ettiklerini, sorunların üç aşamalı olduğunu söyledi. Karabağlar'ın CHP'li başkanların yönetiminde geride kalan 10 yılının heba olduğunu iddia eden Doğan, "Belediye, Büyükşehir Belediyesi'nin bir şube müdürlüğüne dönüşmüş. İzmir’in en büyük ilçesi... Ama malesef belediyecilikte bir şey yok! Bunu ben değil, sokaktaki vatandaş söylüyor. Karabağlar’ın kaybedecek bir 5 yılı daha yok" dedi.

Cumhur İttifakı Adayı Doğan dan  hizmet  eleştirisi: Karabağlar ın kaybedecek bir 5 yılı daha yok!

Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Bilal Doğan, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında gazeteci Sercan Avcı’nın konuğu oldu.

"SORUNLAR 3 AŞAMALI"

Karabağlar’ın sorunlarını tespit ettiklerini, sorunların üç aşamalı olduğunu ifade eden Doğan, “Birincisi sosyal  belediyecilik anlamında Karabağlar, Türkiye’nin en geri kalmış ilçelerinden bir tanesi. İkincisi altyapı anlamında, şehircilik, otopark, yollar, dere ıslahları konusunda Karabağlar çok ihmal edilmiş bir ilçe. Üçüncüsü de Karabağlar Belediyesi’ni 10 yıldır yöneten, özellikle son 5 yıldır yöneten belediye başkanının Karabağlar’a yönelik belediyecilik anlamında çalışması olmadığı gibi Karabağlar’ı önümüzdeki yıllara, 2030-20150 yıllarına taşıyacak projesinin olmadığını gördük. Bizde buna göre projelerimizi hazırladık” dedi.

"HEBA OLMUŞ 10 YIL"

2009’da ilçe olan Karabağlar’da CHP’li yerel yönetimle birlikte geride kalan 10 yılın boşa gittiğini heba olduğunu iddia eden Doğan, “ Yazık olmuş bir 10 yıl var ortada. Önceki dönem belediye başkanı Sıtkı Kürüm’ün tabi yaptıkları var. Aslında Sıtkı Kürüm’ün yaptıklarını bu dönemde atıl hale getirilmiş, Karabağlar halkının lehine kullanamamış. Sanki başka bir ülkeden insanlar gelip bunu yapmış gibi, kendisi hiçbir şey yapamamış. Sadece makamdan evine, evinden makamına...Biz sokak ziyaretleri yaptığımızda, Bozyaka’nın en işlek yerinde kimse belediye başkanını tanımıyor, adını sanını bilmiyor. Hatta bazı vatandaşlar, hala Sıtkı Kürüm’ü başkan sanıyorlar. Aslında 5 yılın böyle heba edildiğine çok üzüldük” dedi.

DÖNÜŞÜM SALVOSU: ÖNGÖRÜSÜ YOK

Mevcut Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Selvitopu’nu ‘kentsel dönüşüm’ üzerinden eleştiren Doğan şunları söyledi:

Mevcut belediye başkanı arkadaşımız 30 yılı aşkındır bizimle büyükşehir belediyesinde çalışıyor, son 7 yılını da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm dair başkanlığının yaparak geçirdi. Kentsel dönüşümden bihaber, kentsel dönüşümün hikayesini bilmeyen, kentsel dönüşümün k’sini hayata geçirememiş bugüne kadar... 2007 yılında Bakanlar Kurulu, kentsel dönüşüm yapma yetkisini İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrediyor. 2007 yılında bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli olan mevcut belediye başkanı, kentsel dönüşümden sorumlu daire başkanı kendi ilçesi Karabağlar olmak üzere hiçbirşey yapmamış, yapamamış, yapmak istememiş belki de... Belki de vizyonu, ufku yetmemiş, öngörüsü yok.”

"CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ"

Karabağlar’da kentsel dönüşüme taraf olan sivil toplum örgütleriyle, halkla bir araya geldiklerini ve talepler ile sorunları dinlediklerini söyleyen Doğan, “ Mevcut tabloyu ortaya çıkardık ve bir yol haritası belirledik. Talepleri il başkanımıza ilettik. İl Başkanımız, İzmir Milletvekillerimiz ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızdan randevu talep ettik ve Ankara’ya gittik. Ankara’da bakanımıza sahadaki mevcut problemleri anlattık, büyükşehir belediyesinin bugüne kadar kentsel dönüşümü gerçekleştiremediğini anlattım. İki mahallemizde kentsel dönüşüm noktasında bakanlığımızın yetkisiyle düzenleme yapalım dedik. Ama CHP, bu düzenleme ile ilgili ortalığı karıştırarak mevcut planlara itiraz etti. Bununla yetinmedik ve Çevre Şehircilik Bakanımızı İzmir’e davet ettik. Bakanımız bu sorunu Sayın Cumhurbaşkanımıza iletti, Sayın Cumhurbaşkanımız 20-25 gün önceki grup toplantımızda;  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karabağlar’daki kentsel dönüşümü yapamadığını ama Karabağlar’ın bu kentsel dönüşümü gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etti. Akabinde bakanımız konuyu gündeme taşıdı. Sonrasında bakanımız İzmir’e geldiğinde kentsel dönüşüme taraf olan tüm sivil toplum örgütleriyle, vatandaşlarımıza taleplerimizi bakanımıza ilettik.  Bakanımız çözüm önerilerini aldı ve talimat verdi. İzmir’in ebüyük problemlerinden biri kentsel dönüşüm, İzmir’in yüzde 62’si gecekondudan oluşuyor ama Karabağlar’da bu oran yüzde 70’ler düzeyinde... Allah korusun, en ufak bir sarsıntıda, afette Karabağlar hasar görecek. Bunun için Sayın Cumhurbaşkanımı Karabağlar’a çok yakın ilgi gösteriyor.  Bu vesileyle kesin talimatını verdi, Allah’ın izniyle bu sorun çözülecek. Ancak, merkezi hükümete katkı sağlayacak, merkezi hükümete öneri götürecek bir belediye başkanı gerekiyor. Herşeye dava açan, engel olan bir belediye başkanı olmaması gerekiyor” dedi.

"KARABAĞLAR’IN KAYBEDECEK BİR 5 YILI DAHA YOK"

“2009 yılında Konak Belediyesi’nden ayrıldığından beri Karabağlar’ın hizmet almadığının iddia ediyorum” diyen Doğan, şöyle devam etti:

“Hiç mi hizmet almadı? Yollar aynı, sokaklar aynı... Karabağlar’ın 2009’dan bu yana nüfusu büyüdü, sorunları da büyüdü. Karabağlar belediyesi, vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak bir icraat yapmadığı gibi sorunlar da attı. Son günlerde bunu sık sık gündeme getirmeye başladım yollarda birkaç tane asfalt makinesi görmeye başladım. Onu da gündüz yapıyorlar ki biz iş yapıyoruz görüntüsünü vermek için! Bir çukuru tamir etmekten, çöp toplamaktan aciz bir belediye var. 2009 yılı bütçesine bir baktım, çöple ilgili ayrılan para 45 milyon TL. 2019 yılında 308 milyon gelir yaratmayı planlıyor 333 milyon da gider yapmayı planlıyor. Büyükşehir belediyesinin temizlik bütçesine baktım hemen hemen aynı rakamlar.Ama vatandaş çöplerin toplanmadığından vallahi billahi şikayetçi! Ne yapıyor? En azından bir belediye bu görevi yapabilmeli. Ama bu belediye, büyükşehir belediyesinin bir şube müdürlüğüne dönüşmüş. İzmir’in en büyük ilçesi... Ama malesef abelediyecilikte bir şey yok! Bunu ben değil, sokaktaki vatandaş söylüyor. Karabağlar’ın kaybedecek bir 5 yılı daha yok! Biz, Allah’ın izniyle AK Parti Belediyeciliği olarak vatandaşımıza hizmetkar olmaya talibiz. AK Parti’li belediyelerde  uygulanan hizmetleri burada da hayata geçirmeyi istiyoruz. 500 bin nüfuslu bir ilçemizde iddia ediyorum, eğer varsa sayın başkan bana cevap versin; Bir tane sinema salonu yok, bir tane tiyatro, konferans salonu yok.İzmir’in göbeğinde bir ilçeden söz ediyoruz.  Bir müzik topluluğu, orkestrası yok. Belediyeye ait bir kütüphane yok, huzur evleri yok. Nerede kaldı sosyal belediyecilik? Pazar yeri yetersiz, biz kapalı pazar yerleri planlıyoruz. Oyun parkları yok. On dakikalık yağmurda caddeler göl gibi oluyor. Dere ıslahları yapılmadığı için derenin diğer tarafındaki çocuklar okullarına gidemiyor. Kadınlar ve gençler için merkezler yok. Bunlar, Karabağlar’da yok.”

ÜNİVERSİTE-POLİGON DERESİ VE KAYMAKAMLIK ÖNÜNDEKİ ÇUKURU ANLATTI

Belediye Başkanı Selvitopu’nun çözülmesi gereken 3 acil konu olarak ortaya koyduğu Poligon deresi, kaymakamlığın önündeki çukur ve üniversite konusunda konuşan Doğan şunları söyledi:

Aslında belediye başkanı olup da kendi ilçesinden olan bitenden bihaber olmak gerçekten çok üzücü. Belediye başkanının haberi olmamış olabilir ama ben kendisini buradan bilgilendireyim. Karabağlar’da demokrasi üniversitesi var. Partimizin ve hükümetimizin çabaları sayesinde kuruldu. Şuanda 3 bin öğrencisi var. Bu üniversitenin daha aktif olması, Karabağlar’ın bir üniversite şehri olmasını istedim. Ege Üniversitesi, Tınaztepe Kampüsü nasıl bulunduğu ilçeleri değiştirdi, olumlu katkılar koydu, hükümetimiz de Karabağlar’a da demokrasi üniversitesinin katkı koyması, ülkemize, ilçemize hizmet eder bir hale gelmesi için kurdu. Uzundere’de TOKİ konutlarının yanında, sayın başkana adresi de tarif edeyim; 380 dönümlük alanı tahsis etti. Edecek değil etti, biliyor! Bütün bölümlerin de açılacağını biliyor aslında sayın başkan! Hatta Nihat Zeybekci başkanımız projelerini sayarken, bunun yanına bir de Tıp Fakültesi kurulmasını önerdi. Yani Karabağlar, göreve geldiğimizde bir üniversite şehri olacak. Ekonomik, sosyal, kültürel anlamda en önemli değişiklikler burada olacak. Hükümetimiz 380 dönümlük araziyi tahsis etti ya, “yok efendim niye 700 değil de 380 dönüm, hepsini versinler” diyorlar. Bunu engellemeye yönelik girişimleri var. TOKİ ne yapar? Dar gelirli vatandaşlarımız için konut yapar. Oradaki diğer alan da dar gelirli vatandaşlarımız için konut olarak kullanılacak. Başkanı buradan bilgilendirmiş olayım.

Poligan deresi ile ilgili olarak sayın başkan biliyor, orası ark atış alanı olarak kullanılmıyor. O alan, Sayın Cumhurbaşkanımızın, il başkanımızın hazırladığı Millet Bahçesi olarak hayata geçecek. İçinde bisiklet yolları, kafesi, sosyal donatı alanları olacak, İzmir’in gurur kaynağı olacak. Ama şimdi yaygara yapıyorlar, yok lojman olacakmış, yok bina olacakmış diye. Orası Millet Bahçesi olarak planlandı. Sayın başkanı da buradan bilgilendirmiş olayım.

Kaymakamlığın önündeki alana gelince, orada içişleri bakanlığına ait binalar var. Orada yapılmak istenen yer ile ilgili bizim projelerimiz var, onları inşallah hayata geçireceğiz. Ama mülkiyet içişleri bakanlığında...Bizim yapmayı düşündüğümüz tesislerde başka bir bakanlığın görev alanına giriyor. İki bakan bir araya gelecek biri mülkiyeti verecek, biri projeye onay verecek. Ama bunu Sayın Selvitopu 5 yıldır hayata geçiremedi, bakandan isteyemedi. Ama biz göreve geldiğimizde, Karabağlarlı hemşirelemiz bizi bu göreve kayıl görürse o alanı biz içişleri bakanlığımızdan isteyeceğiz, projemizi hayata geçireceğiz. Ayrıca 10 yıldır Karabağlar’a bir meydan kazandırılamadı. Bürokrasiyi hızlandıramadı, proje geliştiremedi. Proje geliştirme yeteneği yok! AK Parti’li belediyelerin en büyük özelliği; pratik, hayata geçirilebilir, maliyeti merkezi hükümetle paylaşarak bulunduğu ilçeye önemli hizmetler getirmek. Bugün Torbalı, Menderes, Kemalpaşa belediyelerine bakın! Beş yıl önce nasıldı, şimdi nasıl? Çağ atladı.”

“EN İHMAL EDİLEN İLÇELER ARASINDA”

Karabağlar’ın İzmir’in merkezinde ama yerel anlamda belediyeciliğin en ihmal edildiği ilçeler arasında olduğunu iddia eden Doğan, “Bunu vatandaşlarımız söylüyor. Neresine giderseniz gidin bölgeler arasında hizmet yetersizliği var. Biz hizmeti aynı düzeye getirmek istiyoruz. Karabağlar’daki herkes hizmetten eşit derecede faydalansın istiyoruz. Ama Karabağlar belediyesi proje yapmadığı gibi hizmet olarak da birşey yapamadı” dedi.

"BİZİM KİMSENİN AŞIYLA EKMEĞİYLE DERDİMİZ YOK"

Belediye başkanı seçilmesi halinde belediyede işten çıkarmaların yaşanacağı iddialarına sert tepki gösteren Doğan, “  Çalışanlar ile ilgili böyle bir kaygı oluşturuluyor. Bir tane meclis üyesinin yeğeninin Facebook’ta, gaza getirmek, taraf etmek adına ‘AK Parti gelirse sizi işten çıkaracak’ diye bir paylaşım var. Daha sonra personel biriminde çalışan birinin böyle bir paylaşımı var. Allah izin verir de göreve gelirsek buradan tüm çalışanlarımıza duyuruyorum; Bizim kimsenin aşıyla, işiyle, ekmeğiyle hiçbir derdimiz yok. Sonuçta bunlar ülkemizin vatandaşları, belediyelerimizin çalışanları... Bizim onlara karşı bir önyargımız olabilir mi? Biz, insanın dili, dini, ırkı, siyasal düşüncesinden dolayı ayrım yapan insanlar değiliz. Tam aksine bu ayrımı yapanlara karşıyız! Bizim işimiz vizyon projelerimizle Karabağlar’ı büyütmek ve geliştirmek. İşçi çıkarmanın tam tersine belediyenin işlerini büyütüp yeni işçiler almayı planlıyoruz. Ayrım yapmaksızın, o işi hakeden insanlar almak istiyoruz. Bunu art niyetli yayıyorlar ama inanıyorum ki çalışan arkadaşlarımız bunlara inanmıyor.

"5 YILDA 6 KERE KALDIRIM DEĞİŞMİŞ"

Doğan, belediyenin mali durumunun kötü olduğunu rakamlarla anlattı. Doğan, “ Aslında mali konu başlı başına bir problem. 2018 yılı içerisinde Karabağlar Belediyesi 268 milyon lira gelir yaratmış. Bu gelirin büyük bir kısmı merkezi hükümetten kişi başına düşen gelir aracılığıyla verilmiş bir para...290 milyon lira gideri olmuş, bütçe açık vermiş. 2019’a geldiğimizde 308 milyon lira gelir yaratmayı planlıyor, 333 milyon lira da gider yapmayı planlıyor. Yine açık var, 25 milyon lira. Bu açığı da bankalardan kapatmayı düşünüyor. 2019 yılı bütçesindeki açıkla birlikte Sayın Selvitopu’na rakamı söylüyorum; belki bilmiyordur! Tam 260 milyon lira borcu var. 10 yıllık bir belediye, Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri, hiçbir iş yapamamış. Karabağlar’a yatırım anlamında hiçbir şey yapmamış. Bazı vatandaşlarımız anlatıyor; Sadece belirli bölgelerde 5 yıl içerisinde 6 kere kaldırım değişikliği yapılmış. Beş yılda 6 kere kaldırım değişikliği olur mu? Bu para nereye gitmiş? Adres gösteriyorum! Bu kadar borçlu bir belediye vatandaşa hizmet yapabilir mi? Yapamaz. Aslında o da biliyor; 5 yıl içinde bu vizyonla, bu borçla birşey yapamıyor. Bunu kim yapabilir? AK Parti’li bir belediye başkanı, merkezi hükümetle aynı düşünen, vatandaşın derdini dert edinen bir belediye başkanı Karabağlar ile ilgili projeleri alacak, ilgili bakanlığa gidecek, ikna edip gerekçelerini ortaya koyacak, gerekirse ek finans yaratacak, kamu kaynaklarının Karabağlar’daki vatandaşların lehine kullanılması konusunda tüm yasal çerçeveler içerisinde bunu yapacak. Bunu yapacağız! Bunu yapmak mümkün. Ama mevcut belediye başkanı ne yapıyor? Sadece, hükümetin yapmak istediklerine taş koyuyor! Bunu neden yapıyor? “AK Parti iktidarı Karabağlar’a birşey yapmadı” tantanasını yapabilmek için yapıyor. Ama biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

 

 
Bahçeli: Karşımızda iki seçenek var!
 
Karabağlar'a yeni modern pazar yeri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Karşımızda iki seçenek var!
MHP lideri Bahçeli, "Karşımızda iki seçenek var. Ya olacağız ya hep birlikte ...
Soyer ve Kılıç'tan Bucaspor'a ziyaret: Tedavi reçetesi ve alt yapı vaadi
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye ...
AK Parti Adayı Gençtürk'ten 'göçmen masası' vaadi!
Bornova’da yaşayan Balkan Göçmenleri ile Eğridere Mahallesi’ndeki programda ...
 
CHP'li Sındır'dan iktidara sert patates tepkisi!
Patates ithalatından gümrük vergisinin kaldırılmasına ilişkin karara CHP ...
İYİ Partili Dervişoğlu: İzmir’de CHP ile aramızda güçlü bir sinerji var!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ...
Soylu'dan İzmir'de CHP'ye sert çıkış: Kim PKK adına haraç toplarken gelip burada...
İzmir'de konuşan Bakan Soylu, "İzmir’de kimse kusura bakmasın, Menemen ...
 
CHP'de spor zirvesi: Soyer'den iki somut hedef vurgusu, Kaya ve Yücel'den iktidara salvo!
CHP Genel Merkezi’nin yerel yönetimlerde spor politikaları toplantısının ...
CHP'li Bankoğlu'na terör soruşturması!
CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu hakkında, bir televizyon programında ...
CHP'li Batur'dan amatöre tam destek hep destek sözü
CHP Konak Adayı Batur, Konak’ın Amatör Spor kulüp yöneticileri ile bir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri