POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
18 Ağustos 2018 Cumartesi - 17:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6.kez genel başkan seçildi

AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi Ankara'da yapıldı. Yeni sistemin ilk kongresinin sloganı; "Millet Bir, Hedef Bir' oldu. Kongrede tek aday olarak yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1380 oyla 6. kez AK Parti Genel Başkanlığı'na seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6.kez genel başkan seçildi

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonra yeni sistemin ilk kongresini Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçerli oyların tamamını alarak, 1380 oyla yeniden AK Parti Genel Başkanlığı'na seçildi.

ERDOĞAN, "DÖNMEM GERİ SENİN YOLUNDAN" ŞARKISIYLA KARŞILANDI
Ana sloganı, ''Millet Bir, Hedef Bir'' olan kongre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın salona girişiyle başladı. Erdoğan, salona gelişinde, "Dönmem geri senin yolundan" şarkısıyla karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, hazırlanan platformdan yürüyerek partilileri selamlarken, partililer hep birlikte "Dönmem geri senin yolundan" şarkısını söyledi.

AK Parti'nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde kullandığı şarkının sözleri şu şekilde:

"Rehber tuttum yüreğimi, düştüm sevdanın ardından, göç eyledim gayrı durmam, dönmem geri senin yolundan. Zor olsa da ah zor olsa da, dağlar duman kar kış olsa da, yolun sonu bir sır olsa da dönmem geri senin yolundan. Çeken bilir derdimizi, yanıp duran gönlümüzü, alsalar da ömrümüzü, dönmem geri senin yolundan. Zor olsa da ah zor olsa da, dağlar duman kar kış olsa da, yolun sonu bir sır olsa da dönmem geri senin yolundan."

Öte yandan, siyah zemin üzerinde fosforlu AK Parti logosunun yer aldığı tişörtler giyen partililer, görsel bir şölen oluşturdu.

"AK PARTİ, HEP ÜLKESİNİN VE MİLLETİNİN DERTLERİNİ DERT EDİNMİŞTİR"
Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, olağan kongrenin ülke, millet ve AK Parti için hayırlara vesile olmasını diledi, partilileri selamladı.

Her siyasi hareketin, liderinin karakteriyle şekillenip güçlendiğini, AK Parti'nin de liderinin adanmışlığı, cesareti ve kararlılığından güç alarak bugünlere geldiğini vurgulayan Ataş, şöyle konuştu:

"AK Parti, kurulduğu 14 Ağustos 2001'den bugüne hep ülkesinin ve milletinin dertlerini kendisine dert edinmiş, dinamik ve gelişmiş teşkilatlanmasıyla ihtiyaç duyulan her alanda 'Ben varım' demiştir. 'Aşılamaz', 'çözülemez', 'yapılamaz' denilen bütün sorunlar, Allah'ın yardımı, liderimizin vizyonu ve kararlılığı, milletimizin desteği ve duası, teşkilatlarımızın üstün gayreti ve fedakarlılığıyla kısa sürede çözülmüş ve çözülmeye devam etmektedir."

"BU BAŞARIYI AZİZ MİLLETİMİZE, SAMİMİ DESTEKLERİNE BORÇLUYUZ"
Divan Başkanlığı'na seçilen eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 17 yıldır iktidarda olduğunu anımsattı.

AK Parti'nin bu başarısının örneğine çok partili siyasi hayatta rastlanmadığını belirten Şahin, "Dünyada başka bir örneği var mı bilmiyorum, varsa bile çok azdır. Bunu aziz milletimize, samimi desteklerine borçluyuz. Bu başarıyı kararlı duruş sergileyen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımıza borçluyuz. 'Ben milletin gücünün üstünde başka bir güç tanımadım bu zamana kadar' diyen o demokratik duruşuna borçluyuz" dedi.

Şahin, AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi'nin başarılı, sonuçlarının da hayırlı olmasını diledi.

TBMM BAŞKANI YILDIRIM'DAN MESAJ
Kongrede, Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin'in konuşmasının ardından TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın gönderdiği mesaj da okundu. 

Yıldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"14 Ağustos 2001'de Erdemliler Hareketi olarak başlayan bu kutlu yürüyüşün kurucuları arasında olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Kuruluşundan bugüne geçen 17 yılda AK Parti, ülkemizin kalkınması, milletimizin refahı için çok önemli çalışmalar yapmış, büyük başarılara imza atmıştır. Şüphesiz bu başarıların elde edilmesindeki en büyük pay sahibi liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kendisine milletim adına teşekkür ediyorum. Aziz milletimiz 17 yıl boyunca en zor şartlarda bile AK Parti'ye, onun liderine, yol arkadaşlarına desteğini asla eksik etmemiştir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha lideri ve yol arkadaşlarıyla beraber milletin egemenliğine ve demokrasiye sahip çıkarak, aziz milletimizle birlikte FETÖ'cü teröristlere hak ettiği dersi vermiştik. AK Parti 6. Olağan Kongresi'nin başarılı geçmesini yüce Mevla'mdan niyaz ediyor, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve dava arkadaşlarına başarılarının devamını diliyorum."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİZİ STRATEJİK HEDEF HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞANLARA TESLİM OLMAYACAĞIZ
Daha sonra ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kongre konuşmasını yaptı.

AK Parti'nin kağıt üzerinde 14 Ağustos 2001'de 60 kurucu üye tarafından kurulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna karşın hep söyledikleri gibi AK Parti'nin asıl kurucusunun da sahibinin de milletin bizatihi kendisi olduğunu söyledi.

Son günlerdeki ekonomik gelişmelere değinen Erdoğan, "Birileri bizi güya ekonomi, yaptırım, kur, döviz, faiz, enflasyonla tehdit ediyor. Onlara diyoruz ki oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin bugüne kadar nice ihanetleri, nice tuzakları hep imanıyla boğduğunu vurguladı.

"Kısa çöpün uzun çöpten hakkını bir gün mutlaka alacağına inandık, inanmayı sürdüreceğiz" diyen Erdoğan, dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmediklerini, eğmeyeceklerini bildirdi. 

Erdoğan, "Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık olmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: "Hem cesareti hem aklı olan bu milletin karşısında duracak hiçbir fani güç tanımıyoruz. Hiç kimse bu milletle, bu ülkeyle oynamaya kalkmasın. 'Ya olacağız, ya öleceğiz' diyerek hedeflerimize doğru yürüyen bir milletiz. Bir kez daha haykırıyoruz; başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, Türkiye'nin yükselişini durduramayacaksınız, hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Çünkü biz Türkiye'yiz, çünkü biz Türk milletiyiz, çünkü biz Müslümanız, çünkü biz insanlığın ortak sesi ve vicdanıyız."

YENİDEN ADAY GÖSTERİLEN ERDOĞAN, OYUNU KULLANDI
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı'na yeniden aday gösterildi.

Ankara Spor Salonu'nda yapılan AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkanlık için aday belirleme süreci tamamlandı.

Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin, Erdoğan'ın genel başkanlık adaylığı için 1457 delegenin imzaladığı teklifin kendilerine ulaştığını bildirdi.

Genel Başkanlığa tek aday olarak gösterilen Erdoğan, oyunu 1 No'lu sandıkta kullandı.

Partililerin tezahüratları eşliğinde oyunu kullanan Erdoğan, daha sonra salondakileri selamladı. Erdoğan, geçerli oyların tamamını alarak, 1380 oyla 6. kez AK Parti Genel Başkanlığı'na seçildi.

TEŞEKKÜR KONUŞMASI
Teşekkür konuşması için kürsüye gelen Erdoğan, "6. Olağan Kongremize gösterdiğiniz bu ilgi, alaka sebebiyle sizlere en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Yolunuz, yolumuz açık olsun diyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek salondan ayrıldı.

 
AK Parti'de 'seçim ittifakı' tüzüğe girdi
 
Düğünde sahne Sezen Aksu'nun!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de 'seçim ittifakı' tüzüğe girdi
AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi'ndeki tüzük değişikliği ile 24 Haziran ...
MHP İl Başkanı Karataş’tan iki sert çıkış: Hedefte o isimler!
MHP İl Başkanı Karataş sosyal medya hesabından sert açıklamalarda bulundu. ...
CHP Karşıyaka'da bayram buluşması!
CHP Karşıyaka İlçe Örgütü bayramlaşma programında bir araya geldi. Törene ...
 
AK Parti'de yeni 'A Takımı' belli oldu: İzmir'den 2 isim!
AK Parti'de 6.Olağan Büyük Kongre'de yeni MKYK belli oldu. Partinin 50 ...
AK Parti'den flaş erken seçim mesajı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Yerel seçimler öne çekilebilir ...
İYİ Parti İzmir bayramlaştı... Dervişoğlu: 1 Eylül'den sonra 81 ile dağılıp...
İYİ Parti İzmir'deki bayramlaşma töreninde konuşan ve “Önümüzde yerel ...
 
Erdoğan: Dünyaya farklı bir mesaj vereceğiz
AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi Ankara'da yapılıyor. Kongreye katılan ...
CHP'li Arslan: Üretim ekonomosine geçilmeli
CHP İzmir Milletvekili Arslan, "Sonuç itibari ile Ayşe teyze cebinde dolar ...
CHP'li Beko'dan Yarımada'da 'teşekkür' servisi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, Karaburun, Balçova ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri