POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
26 Kasım 2020 Perşembe - 15:30

DEVA’dan İzmir’de teşkilatlanma raporu: 30 ilçede sağlam yapılar kuracağız!

İzmir’de 30 ilçemizin hepsinde temelleri sağlam, her kesime hitap eden, yerel dinamikleri temsil eden yönetimler ve teşkilatlar kurmayı hedefliyoruz” diyen İzmir İl Başkanı Ösen, kentte şu ana kadar 3 bin 500 kişinin gönüllü görev almak için başvuruda bulunduğunu söyledi. Ösen, yönetim oluşturulurken cinsiyet ve gençlik kotalarının üzerine çıkıldığını da aktardı.

DEVA’dan İzmir’de teşkilatlanma raporu: 30 ilçede sağlam yapılar kuracağız!

GERÇEKİZMİR - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen açıklamalarda bulundu. Partinin kuruluş sürecine dair geniş bilgilendirme yapan İzmir İl Başkanı Ösen kent özelinde de önemli rakamlar verdi. İl Başkanı Ösen, teşkilatlanma çalışmalarının da sürdürüldüğünü belirtti.

İşte o açıklama:  

Demokrasi ve Atılım Partisi, 9 Mart 2020’de kuruldu. Kurucular kurulu ilk toplantısını 10 Mart 2020’de gerçekleştirdi. Ali Babacan oy birliğiyle genel başkan seçildi. Siyaseten genel merkezden 81 il için atama yapmak yerine Türkiye’yi 18 bölgeye ayırarak kuruculardan oluşan komisyonlar kuruldu. Bu 18 ayrı komisyonda il dinamikleri dikkate alınarak özellikle alibabacan.org ve devapartisi.org üzerinden başvuru yapan isimler ile temasa geçildi.

Açılıştan sonra tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle DEVA Partisi genel merkezi, dijital altyapısını da tamamlayarak 7 Temmuz 2020’de Türkiye’de ilk defa gerçekleşen dijital genel merkez açılışı yapmış oldu.  Türkiye’de geniş bir siyaset yelpazesinden önemli isimler Ali Babacan’ın genel başkanlığında DEVA Partisi’nde buluştu.

Bu isimlerden bazıları eski bakan Nihat Ergün, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış olan Ramiz Ongun, Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, Eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir,

Dünyaca ünlü network kuruluşu LinkedIn’in Türkiye Bölge Direktörlüğü’nü yapmış olan Ali Rıza Babaoğlan, eski vekil Dengir Mir Fırat’ın kızı Münevver Helün Fırat, Ak Parti eski İstanbul vekili ve halen vekillik görevini sürdürmekte olan Mustafa Yeneroğlu gibi isimler partinin 90 kişilik kurucuları arasında yer aldı.

Demokrasi ve Atılım Partisi yani DEVA Partisi kuruluşundan bu yana dünyanın ve ülkenin içinde bulunduğu pandemi şartlarına rağmen 77 ilde il başkanını atamayı ve il teşkilatını kurmayı başardı. Bugüne kadar 30 ilde il kongrelerini gerçekleştirmeyi başardı.  Ali Babacan ismine ve DEVA Partisi’ne yoğun bir ilgi ve teveccühün olduğunu hem sahadan hem de verilerden görebiliyoruz.

Resmi internet sitemizden parti çalışmalarımızda üye veya gönüllü olarak çalışmak için 110 bin kişinin üzerinde başvuru yapıldı. Tüm Türkiye’den gelen bu başvurular arasından birçok il başkanı seçildi. İstanbul il başkanı Gürol Ayan veri tabanından yapılan başvurulardan seçilmiş bir il başkanı oldu.

İzmir’de ise şu ana kadar 3 bin 500 kişiye yakın isim, partimiz çalışmalarında görev almak, gönüllü olmak ve destek sağlamak için başvuru yaptı. Bu başvurular arasından il yönetiminde birçok arkadaşımız yer aldı.  İzmir’de 46 kişilik asil 23 kişilik yedek olmak üzere 69 kişilik bir yönetim kurulu kurduk.  Bu yönetim oluşturulurken partimizin de tüzüğünde olan yüzde 35 cinsiyet kotasını ve yüzde 20 30 yaş altı gençlik kotasını birçok ili geride bırakarak aşmayı başardık.

Yakın zamanda yönetim kurulu üyelerimiz arasından 19 kişilik İl başkanlık kurulunu oluşturduk. İzmir’in her kesiminden, farklı meslek gruplarından, çeşitli uzmanlıkları olan ve en önemlisi de daha önce hiç siyaset yapmamış birçok isim DEVA İzmir çatısı altında buluştu. Bu güzel birlikteliği ve renkliliği daha ileriye taşımayı hedefliyoruz.

Hedeflerimizin başında, bir ülkeyi ateşin içerisinden çıkararak, dünya güçlerine karşı dışarıda, yanlış yönetime ve çürümüş kurumlara karşı içeride mücadele vererek Milli Mücadeleyi başlatan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduğu ilerici ve devrimci yolu takip etmek yer almaktadır. Ulu Önderin bize bıraktığı mirasa sahip çıkarak ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bu uğurda mücadele etmek en önemli hedefimizdir. Yine hedeflerimize ulaşma yolunda; hukukun herkese lazım olduğunu hatırlayarak ve hatırlatarak, hukukun üstünlüğünü, ileri demokrasiyi ve düşünce özgürlüğünü öncü ilkelerimiz olarak her platformda savunmak, ülkemizin ekonomik olarak kalkınması için refah politikaları üretmek bir diğer öncelikli hedefimizdir.

Temel hedeflerimizin yanında; İzmir’de 30 ilçemizin hepsinde temelleri sağlam, her kesime hitap eden, yerel dinamikleri temsil eden yönetimler ve teşkilatlar kurmayı hedefliyoruz. İzmir'de DEVA Partisi'ni siyasetin ve toplumun tüm dinamiklerinde ve şehrin tüm platformlarında layıkıyla temsil etmeyi arzuluyoruz.

Bugüne kadar hiç siyaset yapmamış ama ülkenin geldiği bu baskı ve kriz ortamından rahatsız, bir şeylerin değişmesini isteyen özellikle gençlerimizi ve İzmir’imizin kadınlarını siyasete kazandırmayı amaçlıyoruz. Düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilecek, ülkenin sorunlarına dair çözüm önerileri ve raporları olan İzmirlilerin seslerini tüm ülkeye duyurabileceği bir alan oluşturmayı başarmak istiyoruz. Şehrimizin şehircilik sorunlarını ve eksikliklerini dile getirerek yerel yönetime katkı sağlamayı ve çözüm sağlamayı hedefliyoruz.

Değişen dünya ve ülke koşullarına göre geleceğe yönelik teknoloji, ekonomi, tarım, eğitim, turizm gibi birçok alanda politika önerilerinde bulunmayı ve İzmir’in dinamiğini Türkiye siyasetine yansıtmayı hedefliyoruz. Çıktığımız bu zorlu yolda azimle çalışarak, sorunların farkında ama çözüm önerileri ve stratejileri olan, dersine iyi çalışmış kadrolarla İzmir’de her kişiye dokunabilen bir teşkilat kuracağımıza inanıyorum.

 
Park halinde araçtan para ve altınları çaldılar!
 
O kentte içme suyunu sağlayan baraj kurudu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ratun Artun 17 Aralık 2020 Perşembe 21:49

Anayasa degisikligi ile gecilen sistemle her ne kadar fikir ideolojiler önem arzetmiyor gibi görünse de ülke genelinde ki secmenin ağirligi milliyetçi ve muhafazakar seçmen oluşturmaktadir.Ülkede 16 ve 25 yaş grubu coğu isşiz gençliğimiz varsa da bunun sandiğa yansimasi fikir ve ideolojik olmaktDir.Izmir ilinin bütün ilcelerindeki sosyal.kültürel ve siyasi yapilanmayalar farklilik yaratmaktadir.Secım satti mahallinde yarinlar icin umutlarin net anlasilir ve sahada canlara dokunarak yapilmasi gereklidir.Elbette sosyal medya iletisim acisindan önem arzetsede insanlara dokunmadiginiz müddetce sahada olmadiginiz zaman bunun bir önemi inanin yoktur.2023 yilinda yapilacak partili cumhurbaskanligı secıminde ülkenin idaresine talıpseniz söylemleriniz ve eylemlerinizin biran önce hayata gecırilmesi önemlidir.Izmir önem arzeden bir il olarak teskilat yapilanmalarinin bir an önce hayata gecirilememesi zafiyet dogurmaktadir.Bu gecikmenin de sosyal medya aracili ile doldurulmasida mümkün degildir.Saygilarimla.

Yorumu oyla      0      0  
Ratun Artun 26 Kasım 2020 Perşembe 22:00

Milli mucadelenin verildigi Izmirde Cumhuriyet kadininin Deva Partisi Il baskani olmasi büyük bir kazanimdir.TURK GENCLIGININ YARINLARINA UMUT olmak icin teskilatlarin bir an önce onurlu,serefli ve liyakat sahibi kisilere teslim edilmesi önem arzetmektedir.Bu duygu ve düsüncelerle tebrik eder basarilar dilerim.Ratun Artun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'den Fransa'ya Karabağ tepkisi
Fransa Senatosunun sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni tanıma kararına ...
CHP’li Polat: JES için ağaçlar söküldü!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Seferihisar Orhanlı ...
Sertel'den yerel TV'lere pozitif ayrımcılık çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu ...
 
Cumhurbaşkanlığı’ndan İzmir için kritik karar: O alanlar resmen orman statüsü dışında!
Bayraklı’da rezerv konutların yapılacağı alan resmen ormanlık alan statüsü ...
CHP'li Serter: OSB’lerin sesini duyun
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, Enerji Piyasası ...
AK Partili Kaya'dan 'Menderes Hastanesi' müjdesi
Yüklenici firmanın mali problemleri nedeniyle inşaatı yarım kalan Menderes ...
 
CHP İzmir'de virüs kabusu: Yönetimde 4. vaka!
CHP İzmir İl Yönetimi’nde bir isim daha koronavirüse yakalandı. Binali ...
Erdoğan'dan Menemen operasyonu yorumu: Rezillik diz boyu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ...
"Dış politika devlet politikası olmalıdır
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri