POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
18 Kasım 2021 Perşembe - 13:49

DİSK İzmir'de alana indi: Gelirde adalet, vergide adalet!

DİSK üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak ülke gündemine asgari ücret sürecinin damga vurduğu günlerde neredeyse her kaleme peş peşe gelen zamları ve ekonomik krizi protesto etti. 

DİSK İzmir de alana indi: Gelirde adalet, vergide adalet!

GERÇEKİZMİR - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İzmir’de alan indi. 

DİSK üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak ülke gündemine asgari ücret sürecinin damga vurduğu günlerde neredeyse her kaleme peş peşe gelen zamları ve ekonomik krizi protesto etti. 

Yüzlerce sendika üyesinin ‘Gelirde adalet, vergide adalet’ mottosuyla ve “Geçinemiyoruz” diyerek bir araya geldiği eylemde ‘Saray’a değil, emekçiye bütçe’, ‘Vergide adalet’, ‘Zam-zulüm-işkence, işte AKP’ sloganları atıldı. DİSK’in hükümete işçi ve emekli hakları ve taşeronlaşma üzerinden de tepki gösterdiği eyleme CHP’li ilçe başkanları ve parti yöneticileri de destek verdi. 

HER GECE UYKULARIMIZ KAÇIYOR! 
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı eylemde yaptığı konuşmaya, “1 Ekim’den beri Türkiye’nin dört bir yanında işyeri işyeri, meydan meydan taleplerimizi yükseltiyoruz. Ülkeyi yönetenler ısrarla yükseliş, şahlanış masalları anlatırken bizler gerçekleri anlatıyoruz, taleplerimizi haykırıyoruz” diyerek başladı. 
“Hangi yükselişten bahsediyorsunuz. Bizim her gece uykularımız kaçıyor” diyen Memiş şunları söyledi:  Yarın nelere zam gelecek, eriyen ücretlerimizle nasıl geçineceğiz, kapıya dayanan kara kışı nasıl atlatacağız bilmiyoruz. Her sabah yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıyoruz. Dün aldığımızı bugün alamıyoruz. Her sabah paramızın döviz ve zamlar karşısında adeta pula döndüğünü görüyoruz. Her gün paramızın pula dönmesiyle emeğimiz pula dönüyor. Avrupa’nın en düşük ikinci asgari ücreti Türkiye’de diye haykırıyorduk. Bugün durum daha da kötü! 



VERGİDE ADALET LAZIM! 
Hükümeti, “İşçisi çiftçisi bankalara borçlu, emeklileri aç, gençleri işsiz bir ülke yarattılar” sözleriyle eleştiren Memiş, “Yeter artık! Bu kaderi biz yazmadık ama bozacak olan biziz. “İş bulamıyoruz” diyenler, “barınamıyoruz diyenler”, “geçinemiyoruz” diyenler omuz omuza bu gidişe son vermek zorundayız. İşçinin patronundan yüksek oranda vergi verdiği bu adaletsiz düzene son vermeliyiz. Senelerdir SGK indirimi, vergi indirimi, teşvik diye diye işverenleri besliyorlar. Bir gecede vergilerini sıfırlıyorlar. Ama iş milyonlarca işçiye, emekçiye, emekliye gelince seçimden seçime vaatler verip sonra unutuyorlar. Yaptıkları bütçe yasaları ile fakirden alıp zengine veriyorlar. İşsizlik Sigortası Fonu’nu bile işverenlere aktaracak kadar pervasızlaşıyorlar. Milyonlarca işsiz varken bizden alıp patronlara veriyorlar. “2002 yılında bu yana Kişi Başına Gelir 12 kat arttı” diye övünüyorlar ama bu sürede ücretlerin sadece 6-7 kat arttığını söylemiyorlar. “Asgari ücreti enflasyona ezdirmedik” diyorlar ama büyümeden pay alamadığımızı gizliyorlar. Asgari ücreti enflasyona ezdirmemek yetmez. Bir kere sizin belirlediğiniz enflasyon ile bizim yaşadığımız enflasyon arasında dağlar kadar fark var. TÜİK’in alışveriş ettiği marketi tüm emekçiler merak ediyor. Öyle bir market, öyle bir Pazar, öyle bir çarşı yok bu ülkede. Gerçek enflasyon oranında ücret artışı da yetmez. Her gün televizyonlara çıkıp bu ülke büyüyor, şahlanıyor diye övünüyorsunuz. Kim üretiyor, biz. Kim alınteri döküyor, biz. Kim çalışıyor, biz. Ekonomiyi kim büyütüyor, biz. Peki neden bizim ekmeğimiz büyümüyor. Eğer dediğiniz doğruysa, eğer ülke büyüyorsa, işçiler de büyümeden payını almalıdır. Gelirde adalet sağlanmalıdır! Enflasyon artı büyüme oranı kadar ücret artışı da yetmez! Neden mi? Vergide de adalet lazım. Asgari ücretin vergisinin sıfırlanması lazım... Tüm kesintilerin hazineden karşılanması lazım… Patrona verilen desteklerin işçiden esirgenmemesi lazım. Kaşıkla verilenin kepçeyle alınmaması lazım. Hem gelirde hem vergide adalet lazım...” dedi. 

BU KIŞ KARA KIŞ OLACAK… YA EMEKÇİLERE YA İKTİDARA!
Memiş sözlerini şöyle tamamladı: TBMM’de 2022 yılı bütçesi için çalışmalar başladı. Asgari ücret ise Aralık’ta belirlenecek. Yine dar gelirlilerden alınıp patronlara verilecek. Yine saraya, sermayeye, savaşa bütçe ayrılacak, emekçiler unutulacak. Oysa bu ülkenin Anayasasında Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal devlet olduğu yazıyor. Bütçe ve asgari ücret belirlenirken sosyal devlet gibi davranın. Anayasa’ya uygun davranın. Bu ülke bu halk artık nefes almak istiyor. 2022 karakışına karşı halkın ekmeğini savunmak için bütçede ve asgari ücrette acil önlemler istiyoruz! Gelirde ve vergide adalet istiyoruz. Bu kış kara kış olacak . Ya işçilere emekçilere, ya da sesimize kulak tıkayan iktidara!

 
O ilçede zeytinlik alanları tehdit eden plana yargı freni!
 
İzmir'de taksi ücretlerine zam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık olumsuz görüş verdi ama İzmir'de ekmeğe zam kapıda: İşte yeni fiyat!
Bakanlık kent komisyonundan çıkan karara olumsuz görüş verdi ancak tavsiye ...
İzmir ekonomisine IF Wedding dopingi!
15. IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, ...
Gözler Merkez Bankası'nda: Faiz kararı ne olacak?
TCMB Para Politikası Kurulu bugün politika faizini belirlemek için toplanacak. ...
 
Turizme kur kilidi: İzmirli 'Komşu'ya bile gidemez oldu!
Dövizdeki hızlı artış vatandaşları ve tüm sektörleri etkiledi. En çok ...
Elektrikte kademeli fatura dönemi!
Elektrik faturalarından TRT payı ve enerji fonunu kaldıran yasa Meclis’e ...
Hazine'den döviz bürosu kararı!
Döviz bürolarından yapılan döviz alım satım işlemlerinde kimlik tespitini ...
 
Dolar ve euroda günün ilk rakamları
Dolar - euro kaç TL? 18 Kasım 2021 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası ...
Bakan Muş rekoru duyurdu: Son 20 yılda bir ilk!
Ticaret Bakanı Mehmet Muş "Son 20 yılda, Türkiye ilk kez dünya ihracat ...
Altın fiyatları rekora doymuyor!
Altın fiyatlarının dolar karşısında yüksek seyri devam ediyor. Dolar/TL'nin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri