POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
15 Aralık 2021 Çarşamba - 20:58

Dünya Bankası kredisi gerilimi! Soyer patladı: Bu millet kimin yalan konuştuğunu biliyor!

Büyükşehir Belediyesi Meclis oturumunda ‘Dünya Bankası kredisi’ gerilimi yaşandı. AK Parti sıralarından gelen eleştirileri yanıtlayan Başkan Soyer konuşması tepkilerle kesilince ‘Terbiyenizi takının’ uyarısında bulundu. Bu sözler sonrası yaşanan gerginliğin ardından kredi sürecini tüm detaylarını anlattı ve “Bu millet kimin yalan konuştuğunu biliyor” yanıtını verdi.

Dünya Bankası kredisi gerilimi! Soyer patladı: Bu millet kimin yalan konuştuğunu biliyor!

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Meclisi’nin Başkan Tunç Soyer idaresinde yapılan Aralık ayı ikinci oturumunda Dünya Bankası kredi gerilimi yaşandı. 

- SOYER'DEN 'BAYSAN', 'PAGOS' VE HALKIN BAKKALI MESAJLARI... 

Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir depremi sonrası orta hasarlı binaların onarımı için Dünya Bankası’yla yaptığı ve ‘Ankara’dan onay’ ekseninde siyaset gündeminde uzun tartışmalara yol açan kredi bu kez meclis sıralarında yüksek tansiyon yarattı. 

SOYER'DEN HIZAL'A: TERBİYENİZİ TAKININ
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilgili dosyayı gündeme getiren AK Parti cephesinden ‘Ortada bir anlaşma yok’ vurgulu eleştirilere yanıt verirken sözleri AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal tarafından kesildi. Başkan Soyer Hızal’ın müdahalesi sürünce ‘Terbiyenizi takının’ uyarısında bulundu. Hızal da bu uyarıya tepki gösterdi ve tansiyon bir anda yükseldi. Başkan Soyer’in, “Ben sizi 17 dakika dinledim, siz 3 dakikaya tahammül edemediniz. Terbiyesiz demedim, terbiyenizi takının dedim” sözleri arasında meclis üyeleri AK Parti ve CHP sıraları arasında birbirilerinin üzerine yürüdü. 

"SAKİNCE OTURACAKSINIZ OTURUN" 
Soyer yeniden suküneti sağladıktan sonra sözlerinin kesilmesi sonrası yaptığı uyarıyı tekrarlarken bu kez AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız’dan sert bir tepki geldi. Soyer, Yıldız’a, “Yerinize oturun, yeter artık! Bana müdahale edemezsiniz. Masaya vurarak böyle bir şey yapamazsınız. Sakince oturacaksanız oturun” sözleriyle çıkıştı. 

SÜRECİ TÜM DETAYLARIYLA ANLATTI! 
Soyer ardından siyaset gündemini de uzun süre ‘Liderler düzeyinde’ meşgul eden Dünya Bankası kredisiyle ilgili süreci detaylı bir şekilde anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı şunları söyledi: Dünya Bankası kredisiyle ilgili akıl almaz bir algı operasyonu sürüyor. Açıkça konuşalım, İzmir kamuoyunu yanıltan kimdir apaçık ortaya koyalım. Pandemi öncesi ABD’ye giderek Dünya Bankası’yla bir kentsel dönüşüm kredisi için görüşme yaptık. Orada bize İzmir’in kentsel dönüşüm başlığı altında bir kredi muhatabı olmadığını söylediler. Bu arada bizimle birlikte başkan kentlerle Dünya Bankası ile kredi görüşmesi için temas halindeydi. Başka bir başlık altında konuşalım dediler, İzmir’e davet ettik, pandemi olmasaydı burada misafir edip konuşacaktık. Sonra da İzmir bir deprem yaşadı. Dünya Bankası’nın da acil yapı onarım başlığı altında bir kredisi için müzakere başlattık. 250 milyon dolar talep etmiştik. 3 ay, 3.5 ay sürdü bu müzakereler. Bunlara başından bu yana iki bakanlığın ve iller bankasının temsilcileri de katıldı. 23 Şubat tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı İzmir’e geldiğinde kendisine durumu arz ettim. Dünya Bankası ile mutabık kalındığını, 250 milyon diye başlayan kredinin 330 milyona çıktığını ancak hazine garantisi gerektiğini söyledim. “Dönüşte arkadaşlarla görüşeceğim, bilgi vereceğim” dedi. 25 Şubat’ta da bakanlığa resmi yazıyla talebi ilettik. 23 Şubat’ta arz ettiğim, 25 Şubat’ta resmi yazıyla talep ettiğimiz kredi orta hasarlı binalar, belediye binaları, dirençli kent altyapısı ve yapı stoğu için kullanılacaktı. Sonraki sefahatte çok şey konuşuldu. Bugün 15 Aralık! Bu kredi şimdi durduruldu ve 2 yıl önce müzakereleri yapılan başka şehirlerin talepleriyle de başka bir şeye dönüştürüldü. İzmirli meclis üyeleri olarak hepsi İzmir’e gelsin istersin değil mi? 332 milyon dolarlık kaynağın tamamı İzmir’e gelsin istersiniz değil mi? Bizim depremzedeler için Dünya Bankası’yla mutabık kaldığımız krediyi kullanamadık...

"BU MİLLET KİMİN YALAN KONUŞTUĞUNU BİLİYOR!" 
Soyer’in bu sözlerinin ardından AK Parti sıralarından bu kez de ‘Yalan konuşuyorsun’ tepkisi yükseldi. Büyükşehir Belediye Başkanı da “Bu millet kimin yalan konuştuğunu biliyor, bu meseleyi sizin vicdanınıza bırakıyorum. Ben bu millete asla yalan söylemedim söylemeyeceğim” diyerek oturumu kapattı.  

 
Prof. Dr. Yücel Sayman yaşamını yitirdi
 
Eski Washington Büyükelçisi Kılıç'a kritik görev!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer’den 'BAYSAN', 'Pagos' ve Halkın Bakkalı mesajları!
Büyükşehir Meclis oturumunda belediye şirketi BAYSAN’a süt işletme ve ...
Mecliste gündem o paylaşım: AK Parti'den görevden alma talebi, Soyer'den net yanıt!
Büyükşehir Meclisi'nde Divan Katip Üyesi Dolunay Bayer tarafından yapılan ...
Demo Day ile genç fikirler İzmir’de buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin sorunlarına genç girişimcilerle ...
 
Başkan Kılıç'tan vandalizm isyanı!
Sosyal medya hesabından ilçedeki parklara yapılan saldırıların fotoğrafını ...
Soyer'den Shoexpo lansmanında ayakkabıcı esnafına müjde seli!
İZFAŞ ve Nobel Expo iş birliği ile 48'incisi 16-19 Mart 2022 düzenlenecek ...
Çiğli afetlerde iletişimsiz kalmayacak!
Çiğli Belediyesi, olası doğal afet durumlarında kesintisiz haberleşme ...
 
Soyer'den 'panik bölgesi'nde inceleme, vatandaşa güvence!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yağışların etkisiyle Narlıdere’de ...
İzmir'de iş makinelerine de kadın eli değiyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in toplumsal cinsiyet eşitliği ...
''Serbest bölge Bergama'nın lokomotifi olacak''
Bergama ilçesinde 20 bin kişinin istihdam edileceği Batı Anadolu Serbest ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri